Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Halit Ertaş

Halit Ertaş
@Obdurate_
“noli foras ire, in interiore homine habitat veritas” ∞ -C. G Jung
-
lisans
Balıkesir
22 Mayıs
16 okur puanı
Ekim 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
'Öteki Taraf'a (öznel dünya) algılanabilir ruhsal faaliyet fırsatı vermek, sıkı bir nesnellik ve önyargılardan arınma gerektirir.
Sayfa 26 - Pinhan
Reklam
Halit Ertaş
@Obdurate_·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Tersine Dünya
Tersine DünyaMustafa Kızılkurt
9/10 · 284 okunma
Rüya...
Rüya, şu ya da bu biçimde, bütünlüğe doğru bireysel yolculuklarımızın tasvirleridir. Bize doğru yol boyunca aşamaları gösterir: Sonunda bizi benlik duygusuna götüren maceralar, engeller, çatışmalar ve uzlaşmazlardır.
Sayfa 103 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mitler ve Masallar
Mitler ve masallar, insan soyunun kolektif rüyalarıdır: Bir bireyin yerel, kişisel bilinçdışından ziyade bir kabilinin, bir halkın veya bir kültürün kolektif bilinçdışını yansıtırlar.
Sayfa 95 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Gölge olağanüstü olumlu güçlere sahiptir ama ego bunları sahiplenmez çünkü bu, ya çok fazla sorumluluk ya da kişinin zayıf benlik imgesinin sarsıcı bir şekilde değişmesi anlamına gelecektir.
Sayfa 78 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Reklam
Sıradan insan sevgisini sıklıkla sabote eden romantik hayalin bütün temelini bu oluşturur: Bir erkeğin animasını bir kadına veya bir kadının animusunu dışarıdaki bir erkeğe yansıtması.
Sayfa 76 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
“Kötü” tarafımıza gitmek, onu bir parçamız olarak kabul etmek, hayatlarımızda oynayacağı yapıcı bir rolü olabileceğini düşünmek cesaret ister.
Sayfa 60 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Birçok insan iç çatışmayla hiçbir şekilde yüzleşemez. Bu insanlar, egolarının önyargılarına tutunarak ve bilinçdışının sesini bastırarak hayata bir tür yapay birlik dayatırlar. Farklı değerlere veya farklı ihtiyaçlara sahip başka yanlarımız varsa çoğumuz buna kulak vermemeyi tercih ederiz.
Sayfa 59 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Arketipler
Arketipler, sadece tek tek insanların rüyalarında değil, aynı zamanda mitoloji, kültürel kalıplar, dini semboller ve ayinlerde, keza edebiyat ve sanat gibi insan hayal gücünün bütün ürünlerinde sembolik biçimde karşımıza çıkar.
Sayfa 47 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
İnsan zihni görünmez dünyayı zihinde görülüp izlenebilsin diye, görünür biçimlere dönüştürmek gibi özel bir güce sahiptir. Bu görünmez alana bilinçdışı diyoruz: Platon için bu, ideal formlar dünyasıydı; diğer Antikçağlılar onu tanrıların küresi, saf ruh bölgesi olarak düşünüyorlardı. Ancak herkes bir şeyi hissetmişti; o da şudur: Bilinçdışını ancak görüntüler oluşturma gücümüz sayesinde görebiliriz.
Sayfa 40 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Reklam
Rüya görüntüleri, alıştığımız gibi bir anlam ifade etmediği için insanlar onları “tuhaf” veya anlamsız bulup reddederler ama aslında rüyalar tamamen tutarlıdır. Dillerini öğrenmek için zaman ayırırsak, her rüyanın sembolik iletişimin bir başyapıtı olduğunu keşfederiz. Bilinçdışı kafamızı karıştırmak için değil, sadece bu onun anadili olduğu için sembollerle konuşur.
Sayfa 37 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
… Gurur ve kibrimizle, tartışılmaz aklımıza olan inancımızla bilinçdışıdaki köklerimizden ve en derin yanlarımızdan koptuk.
Sayfa 22 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Modern dünyayı kuşatan felaket, bilinçli zihnin bilinçdışıdaki köklerinden tamamen kopmasıdır. Biz, atalarımıza destek olan bütün bilinçdışıyla etkileşim biçimlerini-rüya, vizyon, ritüel, ve dini deneyim- büyük ölçüde yitirmiş durumdayız.
Sayfa 22 - Okuyan UsKitabı yarım bıraktı
Kişinin duygularına güvenmesi, içimizdeki mantık ve deneyim olan tanrılar yerine, büyükbabası ile büyük annesine ve onların büyük anne ve babalarına itaat etmesi demektir. -FRIEDRICH NIETZSCHE
Sayfa 59 - Altın Kitaplar YayıneviKitabı okudu
İnsanların bir şeye inanmak için çaresizce bir gereksinimi vardır ve bunu her yerde bulabilirler.
Sayfa 54 - Altın Kitaplar YayıneviKitabı okudu
142 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.