Ömer Faruk️

Ömer Faruk️
@Omr_Frk_
ᴇɢ̆ᴇʀ ᴇᴛʀᴀғı ᴢiғiʀi ᴋᴀʀᴀɴʟıᴋ ᴋᴀᴘʟᴀᴍışsᴀ ışıɢ̆ıɴ ᴋᴀʏɴᴀɢ̆ı ʙiᴢ ᴏʟᴀᴄᴀɢ̆ıᴢ.
Sömürgecilik yani müstemlekecilik Batı icadıdır, Batı'nın işidir. Kapitalizm sistemi ile sömürgecilik birbirini besler. Kapitalizm sömürgeciliği teşvik eder, kışkırtır. Roma imparatorluğunun her yerde sömürgeleri vardı. Batı usulü sömürgeciliği ilk uygulayan Roma'dır diyebiliriz.
Sayfa 55 - Sömürgecilik Batı İcadıdır.·Kitabı okuyor
1000Kitap
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Rahman suresi
Mekke'de nâzil olmuştur. 78 âyettir. İslâm inancının temel esaslarını ele alır. Hadîste şöyle buyrulmuştur: "Her şeyin bir gelini (süsü) vardır. Kur'an'ın gelini de Rahman suresidir." Söze, Yüce Allah’ın, kullarına lutfettiği, sayılamayacak kadar çok ve açık nimetlerini sayarak başlar. Bu nimetlerin başında Kur'an'ı öğretme nimeti gelir. Sonra sure varlık sayfalarını açar: Bu sayfalar nimet ve alâmetler, güneş, ay, yıldızlar, ağaçlar, direksiz yükseltilmiş olan gök... Ve kendileriyle kudreti ve sanatı görülen fevkalade şeyler, rızıklarla dolup taşan yeryüzü... Felekleri yürütmesinde ve denizin dalgalarını yararak hareket eden büyük gemileri insanların emrine vermesinde Yüce Allah'ın açık kudretini gösteren delillerden bahseder. Ardından bu sayfaları dürüp fâni oluş sayfalarını açar. Sure kıyametin korkunç ahvalini ele alarak, suçlu bedbahtların durumunu ve O zor günde karşılaşacakları korku ve sıkıntıları anlatır. Bu azap sahnesini anlattıktan sonra da takvâ sahiplerine verilen nimet sahnesini geniş bir şekilde ele alır. En sonunda sure, Yüce Allah’a tâzim ve övgü ile sona erer.
Sayfa 449·Kitabı okudu
Din
İslâm’ı korkunç bir şey, “bir kılıç dini” olarak göstermek için ileri sürülen ayetlerin hepsi, yerlerinden ayrılarak değer­lendirilmişlerdir.
Sayfa 38 - Üçüncü Miras·Kitabı okuyor
Alıntı
ABD'nin gizli silahı olan Hollyvood filmleri 50 yıldan fazla bir süre dünyaya hakimdi. Her ülkede yerli filim endüstrisi yok edilip sinemalara ABD filmleri hakim kılınmıştı.
Sayfa 39·Kitabı okuyor
1000Kitap
Şiddet, her dönemde ve her toplumda farklı düzeylerde de olsa karşılaşılan bir sorundur. Ancak Allah Rasulü'nün dar-ı bekaya irtihalinden yaklaşık çeyrek asır sonra başlayan ve sonraki süreçte değişim geçirerek devam eden, din kardeşlerine karşı saldırgan bir tutum içinde olan gruplar ortaya çıkmaya başladı. Bu gruplar, davranışlarını ve taşkınlıklarını dinin temel referanslarına dayandırdıklarını savunsalar da onların tutumu ile ashabın Hz. Peygamber dönemindeki tutumu arasında ciddi farklılıklar vardı.
Sayfa 24 - İslam dünyasında şiddeti mücadele yöntemi olarak kullanan hareketler·Kitabı okuyor
1000Kitap