Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Eda Kaya

Farz edelim ki insanın huzuru ve memnuniyeti dışta değil kendi içindedir, farz edelim ki acıları küçümsemek ve hiçbir şey şaşırmamak gerekir. peki bunları neye dayanarak söylüyorsunuz? siz bilgin ya da filozof musunuz?
Reklam
Hayatın yükü altında ezilebilir, ondan nefret edebilirsiniz, ama onu küçümseyemezsiniz.
_ insanın huzuru ve memnuniyeti dışarıda değil içindedir. _ nasıl yani _sıradan bir insan iyiyi ya da kötüyü dışarıda yani bir atla arabadan ya da bir çalışma odasından bekler düşünen bir insan ise kendinde bulur..

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ancak öyle anlar olur ki yaşama tutkusu beni sarıp sarmalar. işte o zaman aklımı yitirmekten korkarım. doya doya delicesine yaşamak istiyorum ben!
İfade ettiğiniz gibi hakikat Galip gelecek ancak işin özü değişmeyecek. doğanın kanunları hep aynı kalacak, insanlar bugün olduğu gibi yine hastalanacak, yaşlanacak ve ölecekler. hayatınızın muazzam bir Şafak tarafından aydınlatılacak olsa da eninde sonunda sizi de bir tabutun içine çivileyip çukurun içine atacaklar .
Reklam
Suna derinden inanıyorum ki ölümsüzlük olmasa bile yüksek insan aklı ölümsüzlüğü er ya da geç icat edecektir..
Siz de biliyorsunuz ki onlarca, hatta yüzlerce deli özgürce dışarıda dolaşıyor, çünkü cehaletiniz yüzünden onları sağlıklı olanlardan ayırt edemiyorsunuz..
208 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Fesleğen
FesleğenHikmet Anıl Öztekin
8.2/10 · 15bin okunma
Hayat can sıkıcı bir tuzaktır. Düşünen bir insan olgunluğa eriştiğinde ve tam bir bilinç kazandığında kendini istençsiz olarak sanki çıkışı olmayan bir tuzağın içindeymiş gibi hisseder
Akıl, hayvanlar ve insanlar arasında Keskin bir sınır çizer, insandaki ilahi yöne ışık tutar hatta Bir dereceye kadar gerçekte var olmayan ölümsüzlüğün yerini tutar.Buradan yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki akıl elimizde olan yegane zevk kaynağıdır etrafınızda akla dahi hiçbir şey görmüyor duymuyoruz buna zevkten mahrum olduğumuz anlamına geliyor dert yerimizin altında kitaplar var ama olacağını bir sohbetin karşılıklı ilişkinin yerini tutmuyorum çok da doğru olmayan bir kıyaslama yapmama müsaade edecek olursanız bence kitaplar notaya, sohbet ise şarkı söylemeye benziyor..
Reklam
Tıbbın gayesini ilaçların acıları hafifletmesi olarak görürseniz, kaçınılmaz olarak ortaya şu soru çıkar: acıları hafifletmenin amacı nedir? İlk olarak acıların insan kusursuzluğa götürdüğünü söylenir. ikinci olarak ise, eğer insanoğlu acılarını haplarla ve damlalarla hafifletebileceğini öğrenirse bugüne kadar onları hem her türlü kötülükten koruyan hem de onların mutluluk bahşeden dini ve felsefeyi tümüyle terk edebilir..
421 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.