"Bir" Olana Meftun O Kızın Hikâyesi

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2020 1. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2020 13:05
Gerçekten çok begendim Hikmet Anıl Öztekin gerçek aşk diyebileceğimiz türden temiz masum bir aşk hikayesini kitaba katarak bu aşk üzerinden birçok konu hakkındaki güzel düşüncelerini sunmuş bize.Dediğim gibi kelimelerle anlatamıyorum. Keyifli okumalar
2020 2. kitabı
Kadere inanmak gerektiğini evleneceğimiz kişinin ezelden belli olup sadece beklememiz gerektiğini anlatan mükemmel bi kitap. Ne demişler nasibse gelir yemenden nasip değilse ne gelir elden. Üniversitede tanıştıgı seyyahı orada bırakıp yıllar sonra kendi memleketinde evinin önünde karşılaşması
2020 6. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2020 20:21
İlk okumaya başladığım andan itibaren yazarın kaleminin güzelliğini görebildim. Sadece beşeri aşkı degil ilâhi aşkı da es geçmemiş bir kitap. Bana kazandırdıklarını düşününce kesinlikle okunması gereken bir kitap
2020 6. kitabı
" Aşk davasına girişmek kolay, Fakat o davaya kesin delil gerek.. Gerçekten sevince insan, yanındayken de özlüyorsun zaten. Evet, sevdiğin insan yanındayken bile özlersin. Ama giderse, o özlemek değil, eksik kalmaktır. Bir gün sen gidersen, özlemem. Eksik kalırım. "
2020 12. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2020 19:45
Kitabın türünü,konusunu kısaca bir kaç sözü ve yazarı dışında hiç bir şeyini bilmiyordum. Yazarından ve sözlerden kaynaklı aşırı merak ettiğim bir kitaptı ve hiç beklemediğim bir yazıyla karşılaştım ilk sayfalarında.Kitabın tamamını bitirmedim henüz ama yazmak istedim. Çünkü ilk defa bir kitapın ilk 20 sayfasında gözyaşlarıma hakim olamadan okudum. Yaşanmışlıklardan kaynaklı tabii ki. Tamamen kişisel. Devamı nasıldır? Beklediğim gibi midir? Bilmiyorum. Sadece ilk 20 sayfada “ ‘Bir’ olana meftun kızın” hikayesinin bendeki gerçekliğini yaşadım.. Bu..
2020 12. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2020 19:23
Bende kitabın bir sözüyle başlamak istiyorum. Gitmek mi zordur, kalmak mı? Gidene mi zor yada kalana mı? Kitabı okurken bazen karşı tarafla bazen kendimle muhabbet ettiğimi farkettim. Fesleğen ve seyyah bir aşk hikayesi yaşarlar, yaşarkende günümüzdeki yanlışları insanların hayata bakış açılarını düşünmenin görmenin bakmanın doğrusunu yanlışını hikayelerle süsleyen bir kitap. Aşkın günümüzde basitleştirildiğini açık beyan ortaya koyan bir eser. Günümüzde teknolojinin büyük bir yeri var bazen çok ihtiyaç gerektiren bazen de gereksiz olduğunu biliyoruz bunu bile bile de zamanımızın tamamını teknolojiyle geçiriyoruz. İçi boş , amaçsız birtakım heveslerle zaman geçirmenin insan ömrüne büyük haksızlık olduğunu hikayalerle açıklayan da bir eser. Dinimizi en güzel hakkıyla veren yazarın bir eseri daha Allah sevgisinden daha büyük hiçbişeyin olmadığını anlatmak için daha kaç kitap yazılmalı? Hepinize iyi okumalar dilerim..
Puan vermedi·208 syf.·
2021 22. kitabı
Okunması gereken bir kitap daha. Fesleğen isimli bu kitap sade ve anlaşılır bir üslupla yazılmış. Bu kitap bize hiç bir zaman umudumuzu yitirmememizi öğütlüyor. Her ne olursa olsun Rabbimize sığınıp, her şeyin Hayırlısını Rabbimizden istememiz gerektiğini vurguluyor. Kitapta beni etkileyen ve beğendiğim çok cümle oldu. Şunuda söylemek isterim ; bu kitabı okurken sıkılma olasılığınız pek yok (bence). Ben beğendim sizinde okumanızı tavsiye ederim. Şimdiden Hayırlı okumalar:)
2020 50. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2020 23:16
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Ve takdire şayan bir dili var. Okuyucuya Yaşamışcasına aynı duyguyu aktarabilmiş. Kitabın içinde geçen küçük hikayeler ise konudan koparmadan ama sanki o an farklı Bi kitabı eline almışsınız aynı anda iki kitap okuyorsunuz hissi veriyor. Konuya gelecek olursak aslında verilmek istenen mesajı daha ilk sayfalarda anlıyorsunuz ama yinede kitabı bırakmak istemiyorsunuz ki bu da yazarın marifeti. Bilindik Bi hikayeyi kendi dilinde yorumlamış. Fesleğenin babasıyla arasındaki bağ kıskanılmayacak gibi değil. Babasının her biri ders niteliğinde olan sohbetleri... Kitap yaşanmış bir hikayemi ona dikkat etmedim ama okurken "Şimdi Konya ya gitsem sahaf sahaf dolaşsam da fesleğen in babasını bulsam bende sohbetinden yararlansam" düşüncesi hiç aklımdan çıkmadı doğrusu :) Kitap hakkında olumsuz eleştirim ise sonu cok oldu bittiye getirilmiş. Yani Seyyah la Fesleğen in birden karşılaması evlenmek için görüşülmesi filan. Okuyucuda Fesleğenle beraber Seyyahı bekle. Tamam Seyyah geldi buldu Feslegeni ama yarım bitti gibi. Sonu yarım olsada anlatım içtenlik güzeldi. Sonuc olarak: Ne kadar insana beklemek ve sabretmek ağır gelsede saf Bi şekilde tertemiz beklersen eger kalbindeki niyetin de, beklemen kadar temizse Allah beklediğini veriyor. Zaten vermeyecek olsa o kadar bekletir mi hiç.
2020 3. kitabı
Bana dua et baba. Memleketimde insanlar Gözlerin kapalı yürüyor. Yurudugum yolları insanlara Anlatmak istiyorum baba. Bir yol biliyorum. Yar diye çıktığım, Yaradan'a götüren...
Puan vermedi
Bazen çekmek zorunda kalırsın en ağır çekilmezlikleri.Dikensiz gül olmaz dersin,çilenle avutursun kendini.Kitapta iki konuya vurgu yapılıyor:İlahi Aşk ve Namaz.

Hikmet Anıl ÖztekinYazar · 9 kitap
– 1986 yılında öğretmen Anne ve Babanın ilk oğlu olarak dünyaya geldi. – Kova burcu, sayısala ve özgürlüğüne aşıktır. Matematik ve Fizik aşkıyla dolu gençlik yıllarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesini kazandı. – Üniversite süresince sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde bir çok projeye imza attı. Günümüzde dahi bir çok üniversite tarafından düzenlenen “Kardeş Okul” projesini ilk olarak 2006 yılında İTÜ’de kendisi başlatarak diğer üniversitelere yayılmasını sağladı. Diyarbakır’da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımı, üniversite içerisinde sigara satışının kaldırılması, İhtiyacı olan öğrencilere destek sağlayan “İTÜ Giysi Odası” gibi bir çok sosyal sorumluluk projesinde kurucu pozisyonundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, Lösev gibi derneklerden ödüller aldı. – Dönemin İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişim ve başarılarından dolayı 2 yıl üst üste teşekkür ödülü aldı. – 2 Yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinde başkan yardımcılığı görevini üstlenerek öğrencilerin üretkenliğine, girişimlerine ve kulüp organizasyonlarına destek sağladı. – Üniversite okurken hem eğitim hem de seyahat için her yaz vaktini avrupada geçirdi ve bu seyahatlerden birinde tanıştığı kişinin değişen hayatını konu alan kitabını 2021 yılında çıkarmayı planlıyor. – Üniversite yıllarında Mimarlık fakültesinde birçok derse girip tasarım yönünü geliştirdi. Autocad, photoshop, final cut gibi tasarım, motion programlarını iyi derecede bilmektedir. – Üniversiteden mezun olup askerliğini İskenderun/Hatay’da gerçekleştirdikten sonra dünyanın en büyük armatörü olan İtalyan gemi şirketi MSC’de 800 kişi arasından seçilerek çalışma hayatına atıldı. Ancak düşünen insanların rutinlerle ilişki kuramayacağını ve asla alışılmış hayatlar yaşayamayacaklarını düşünerek bu dünyaya geliş amacını aramak ve insanlara farkındalık sağlamak üzere iş süresinin tam 2.yılını doldurduğu gün istifa edip kendisini girişim, araştırma ve çalışmalarına adadı. – 2013 yılında Çayistanbul Kitap&Kafe ‘yi kurdu. Şu an 2 şubesi mevcuttur eyüp, fatih… – 26 yaşındayken arkadaşları arasında okunsun diye lise yıllarında yazdığı şiirlerden oluşan “Elif gibi Sevmek” kitabını çıkarttı ve o yıl Türkiye’de en çok satan ve konuşulan kitap oldu toplam baskı adedi bir milyonu geçti. Devamında Elif gibi Sevmek-2 ve Eyvallah, Eyvallah-2 ve Fesleğen kitaplarını çıkartmıştır. Her kitabı en az 300.000 baskı yaparak çıktıkları yılların en çok okunan kitaplar listesine girmiştir. Çokça insanın hayatına güzel değerler katan Fesleğen ile Seyyah’ın hikayesi bu kitapla sona ermiştir. – En büyük yeteneğinin “hayal kurabilmek” olduğunu söyler. Kitlesel değişimlerin mümkün olduğuna inanır ve Youtube kanalında videolar, sosyal medya hesaplarında yazılar, kitaplarında da kurgular ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki seminerleriyle kitlesel uyanışı sağlamaya çalışmaktadır. Tüm bu yaptığı şeyleri hayatını adadığı yaşam felsefesini insanlara aktarma aracı olarak kullanmakta ve bunu tüm dünyaya yaymayı amaçlamaktadır. – guzelinsanlar.org platformunun kurucusudur. Platform ilk yılında Afrikada su bulunmayan 61 köye su kuyusu açmıştır. 2020 sonbaharında ise 10.000 Afrikalının gözlerini açıp dünyayı görmesini sağlamak amacıyla katarakt ameliyatı projesi için Afrika’ya gidilecekti. Tüm çalışmalar hazırken pandemi sebebiyle Tanzanya’da gerçekleştirilecek projemiz için ülkeler arası izinler sağlanamadı. İlk müsait zamana ertelendi. – Pandemi öncesi özel bir üniversitede Girişimcilik ve Sosyal sorumluluk dersleri verdi. – Yaşamından sonra dünyaya bir cümle bırakmak isterse o da muhtemelen şu olacaktır: “Ne için varsan, O’nun için yaşa…” – 2021 ağustos ayında İstanbul’dan Barselona’ya taşınmıştır.