Bir Olana Meftun O Kızın Hikayesi

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2017 39. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2017 02:54
Yazarın okuduğum ilk kitabiydi. Eyvallah serisini okuduktan sonra okusam daha iyi olacaktı sanki. Hataya düşmüş "açık" bir günahkar olaraktan, kitabi okurken ötekileştirildiğimi hissettim. Fesleğen gibi yarı melankolik, depresif bir arkadaşım olsa ona katlanabileceğim maksimum gün sayısı üç.. Kitabın dili 20 li yaşlarının başında bir kıza pek uygun değil. Zaman zaman polat alemdarın babası ömer baba, bazende devlet bahçeli konuşuyormuş gibi hissettim. Bunu söyle yap kardeşim, sütüne tarçın koyup öyle iç kardeşim gibisinden nasihat temelli yazılardan pek hoşlanmıyorum. Ben fesleğen karakterini asiri burnu buyuk buldum. Haram mi helal mi bilmem yargilamak bana da düşmez ama herkesin aşki kendine kutsal ve biriciktir. Herkes aci çeker. Kavusur, barışır, özler. Zaten kitabın sonu çok belli bile bile okuyorsun, benim anlamadıgim bazi noktalar oldu. Köyde oturduklarını söylerken, bir kaç sayfa sonra mahallelerinden bahsediyor. Köylerin artık mahalle olarak geçmesinden olabilir. Ama geniş bir avludan bahsediyor, ama odası konyanın meşhur "yeşil kubbesi" manzaralı. Anlamadım. Ayrica köyde oturuyorsa mahallede nasıl sahaf işletiyorlar. Birde eylül ayınin sonarina dogru sobalar yanmaya basladiginda ıhlamur agacinin çiçeklerinin kokusundan mest oldugu bir sahne var. Eylül ayında konyada ıhlamur çiçeği ara bul ki koklayasin. En nazlı bitkilerden biri olan ihlamur, eylül sonuna bırakilmaz. Yani biz bırakmiyoruz, iki gun gec topla yagmur yerse sümükleniyor, ya da dalda böcekleniyor. Bizimkilerden biliyorum. Konya'nin ıhlamurları cins olarak farkliysa bilemem. Hangi kurdu beslersen o kazanir ve çölde hirsiz tarafindan gaspa ugrayan"bunu kimseye anlatma" diyen derviş hikayesine zaten daha önce denk gelmissinizdir. Çay, kahve ve kitap üclemesinin kullaniminda ahmet batmani
Uçurtması Eksik Gökyüzü
2024 15. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2024 18:54
Gitmenin mi daha zor yoksa kalmanın mı anlamına eremeyen ve ikileminde kalan insanın büyük bir hesaplaşma içerisinde olması, dönmek isteyip de dönememesi, yüreğinde uzayıp giden gurbetleri olduğunu fark etmesi iki kişilik bir bedel ödetir insana. Ancak bu bedeli ödemeyenler anlamazlar bir olmayı, birlik olabilmeyi, ben diyebilmekten ziyade ise sen diyebilmeyi.. Çünkü ham kişiyi, ayrılık ve firak ateşinden başka hiçbir şey pişiremez ve fani olan insan ancak fani olmayana kendini teslim ederse baki olur. Kendine ayna olacak kişiyi bulup da birlik iğnesinden tek bir kişi olarak geçerse ölümsüz olur. Zaten insanın ihtiyacı olan şey mükemmel biri değil, kendisine ayna olacak o kişidir.. Bir olana meftûn o kızın hikayesi Fesleğen. Yazarımız Hikmet Anıl Öztekin ‘in serinin ilk kitabından bu yana derin bir merak ve özlemle arayış çabası içerisinde olması biz okuyucuları da meraklandırarak aynı süreçte bir toprağa hasret Fesleğen’in de neler hissettiğini öğrenerek bakış açımızı çok yönlü oluşturabilmemize ve anlayabilmemize yardımcı olmuştur. Yaşanılan hasretin Fesleğen’in kalbinden ve ruhundan ilmek ilmek kâğıtlara işlenmesi ve okuyucunun ruhuyla buluşması okuyucuyu duygu dolu bir okuma serüvenine hazırlamıştır. İnsanın suyu muhabbettir çünkü hiçbir şey derin bir muhabbet kadar ulaşmaz insanın köklerine. Konuşmak ve muhabbet aynı şey değildir. Konuşmak, kelimelerin sese kavuşmuş halidir sadece, muhabbetse kelimelerin gönle ulaşmasıdır. Gönüller yakın olmadığı sürece, hiçbir kalabalık yalnızlığa çare değildir. Mesele, iki bardak çay koyup saatlerce aynı demliğin içine tatlı bir muhabbet demleyebilmektir. Pek çok zaman ise kalabalıklaşmak muhabbeti değil yalanları, dostlukları değil düşmanlığı doğurur. Bu yüzden belki de insanın tek sermayesi olmalı yalnızlık. Yalnızlığı sevmeli insan. Bir
2024 93. kitabı
Arkadaşımın tavsiyesiyle okuduğum Hikmet Anıl Öztekin'in Fesleğen kitabı, genel olarak kişisel gelişim ve maneviyatla dolu, içsel yolculuğa yönlendiren bir eser. Kitap, okuyucuya huzurlu ve dingin bir üslup sunmayı amaçlıyor. Ancak kurgusal anlamda pek güçlü bir yapıya sahip değil. Hikaye örgüsü derinlikten uzak kalmış ve karakterler arasındaki ilişkiler de fazla yüzeysel işlenmiş. Bu durum, kitabın baştan sona etkileyici bir hikaye akışına sahip olmasını engelliyor. Daha çok duygusal cümleler ve içsel öğütlerle dolu olan Fesleğen, aslında kurgudan ziyade düşünce ve his dünyasına odaklanmak isteyenlere hitap ediyor. Maneviyatın ve kendi içine dönmenin önemine vurgu yapsa da, roman tarzında güçlü bir olay örgüsü bekleyen okuyucular için bu yönü biraz zayıf kalabilir.
Alıntı
Tavsiye Ederim
2025 92. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2025 23:48
İlahi Aşk’ın Beşeri Aşk’tan Üstünlüğü: Aşkın hakikî karşılığı Allah için sevmek, nefse ve harama yenilmemektir, Konya’da yetişen, tasavvufi bir sohbet ortamında büyüyen 18 yaşındaki Fesleğen, üniversite okumak için İstanbul’a taşınır, Babasına bağlı, inançlı ve hassas bir karakterdir, İstanbul’da arkadaş ortamında kendisini yalnız hisseder; sohbetlerdeki dünyevi eksenli konuşmalar ona huzur vermez, “Seyyah” ile tanışır. İkili uzun sohbetler eder, birbirini tamamlayan düşünce dünyaları arasında ruhani bir bağ oluşur, Sohbetleri beşeri aşkın ötesine geçip ilahi aşka yöneliktir, Yaklaşan ayrılık süreci gelir, Çünkü Fesleğen, seyyaha duyduğu duygunun haram olmadığını düşünerek helal ve Allah amaçlı yaşamak ister, Konya’ya döndüğünde içi dolmuş, olgunlaşmış bir kişiliğe kavuşmuştur, Aşk acısını yaşarken, kararını doğru bildiği için pişmanlık duymaz: Allah için sevdiği için kendinden vazgeçmek, Ve nihayetinde dileğini yaşayarak sevdiği adamla evlenip mutlu bir hayat yaşamaya başlar....
2026 32. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 08:02
Fesleğen ile Seyyah’ın aşkı. Birbirlerine hiç “ Seni seviyorum.” bile demeyen iki gencin zorlu sevdası.. Bazı kitaplar vardır aklınızda hiç okumak yokken birden karşınıza çıkıverir. Bu kitap da benim için öyle oldu. Genelde aşk hikayelerini ve romanları çok severim ama nedense istediğim gibi daha doğrusu beni çok etkileyecek aşk konulu kitabı da çok kolay bulamam. Bu kitapta ben kendimden çok şey buldum. Bu kitap sadece iki kişinin hikayesi değil. İçinde kıssaların olduğu dili yalın, güzel bir kitap. Bazen insanlar ellerinde olmadan ayrılmak zorunda kalır. Çekip gitmek zorundadırlar ama bunu bırakıp da gittikleri insana söyleyemezler. Bu terk ediş hep yüreklerinde bir yara olarak kalır. Bu iki gencin birbirlerine hiç söyleyemedikleri sevdasında vuslat olacak mı? Keyifli okumalar dilerim.
Aşk
2023 3. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2023 14:01
Çok keyif alarak okuduğum bir kitap.Kitabın tüm kısımlarında kendime dair bir şeyler buldum.Olay örgüsü ve akıcı anlatımı ile okuru kendine çeken bir eser olmuş. Okumayı düşünen herkese tavsiye ederim..
Din
Puan vermedi
Doğduğu topraklardan uzakta bir yerde güneş görmeye çalışan küçük bir fidan görürseniz bir gün sulayın olur mu? Yağan yağmur ancak gözyaşlarına yetebilir... Zor bir hayat yolculuğunda imkansızlıkları mümkün kılan bir hikâyenin müptelası olduk adeta. Kim bilir gizli kalıp sayfalara dökülmeyen ne garip hayat hikayeleri vardır şu dünyada...
Hayata Dair
FesleğenHikmet Anıl Öztekin · Hayy Kitap · 201717,2bin okunma
"Bir" olana meftun bir kız...
2026 46. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2026 22:20
Rûmî dizisinin ruhumda bıraktığı o derin izlerin peşinden giderken, bu kitapla karşılaşmam tam bir tevafuk oldu. Hikmet Anıl Öztekin, Fesleğen ile aslında bize çok kadim bir hakikati modern bir dille hatırlatıyor: Beşeri aşkın, ilahi aşka giden yolda sadece bir durak, bir basamak olduğunu. Fesleğen karakterinin içsel yolculuğu, günümüz dünyasının karmaşasında kalbini korumaya çalışan herkes için bir nefes alanı gibi. Eğer siz de Mevlânâ’nın o 'hiçlik' ve 'aşk' felsefesine yakın hissediyorsanız, bu kitabın samimi dertleşme üslubu ruhunuza çok iyi gelecek
2025 11. kitabı
Belki bir gün bir mucize olur. Mücizeler zaten hep olurdu, yoksa tırtıllar fillerin yaşadığı bu dünyada nasıl yaşardı? Yıllar önce okuduğum bir kitap Hikmet Anıl Öztekin ‘in bence en duygu yüklü kitabı.O zamanlar kamaramda bir köşe oluşturmuştum Fesleğen için ve yapışkan kağıtlara notlar yazıp alabandaya yapıştırmıştım kitap bittiğinde çok güzel bir görsel çıkmıştı ortaya.İleti olarak paylaşacağım… Siz de benim gibi böyle çılgınca şeyler yapar mısınız kitap okurken ? Dip not:Alabanda gemilerde yaşam mahalinin iç kısımlarında duvar kaplamalarına denir.
- Fesleğen -
2023 4. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2023 00:00
Fesleğen ile tanışmamız:) Fesleğen babasına aşık baba aşkı ile büyümüş genç bir kız, tırtıllara ve fillere ilgisi var hatta pijamasında sıgmaları için aynı boyutta baskı olması onu hep güldürmüştür... Kitabın içinde geçen en derin beni kalbimden vuran alıntı; " baba neden sabahları horozlar öttüğü hâlde insanlar sabah namazına uyanmaz, ve o müthiş cevap geliyor:) kalplerindeki horoz ötmeyince neye yarar kümesinde öten horoz" Fesleğen kitap kafede tanıştığı genç ile kalbinin aşkını bulur onların ki bildiğimiz aşk değil 'ne için var olduğumuzu unutturmayacak' hak yolunda bâki bir aşk...

Hikmet Anıl ÖztekinYazar · 9 kitap
– 1986 yılında öğretmen Anne ve Babanın ilk oğlu olarak dünyaya geldi. – Kova burcu, sayısala ve özgürlüğüne aşıktır. Matematik ve Fizik aşkıyla dolu gençlik yıllarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaat Fakültesini kazandı. – Üniversite süresince sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye genelinde bir çok projeye imza attı. Günümüzde dahi bir çok üniversite tarafından düzenlenen “Kardeş Okul” projesini ilk olarak 2006 yılında İTÜ’de kendisi başlatarak diğer üniversitelere yayılmasını sağladı. Diyarbakır’da 2 ilköğretim okuluna derslikler ve kütüphane yapımı, üniversite içerisinde sigara satışının kaldırılması, İhtiyacı olan öğrencilere destek sağlayan “İTÜ Giysi Odası” gibi bir çok sosyal sorumluluk projesinde kurucu pozisyonundaydı. Yeşilay, Sarıay, Toplum Gönüllüleri, Lösev gibi derneklerden ödüller aldı. – Dönemin İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin tarafından üniversitedeki sosyal girişim ve başarılarından dolayı 2 yıl üst üste teşekkür ödülü aldı. – 2 Yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyinde başkan yardımcılığı görevini üstlenerek öğrencilerin üretkenliğine, girişimlerine ve kulüp organizasyonlarına destek sağladı. – Üniversite okurken hem eğitim hem de seyahat için her yaz vaktini avrupada geçirdi ve bu seyahatlerden birinde tanıştığı kişinin değişen hayatını konu alan kitabını 2021 yılında çıkarmayı planlıyor. – Üniversite yıllarında Mimarlık fakültesinde birçok derse girip tasarım yönünü geliştirdi. Autocad, photoshop, final cut gibi tasarım, motion programlarını iyi derecede bilmektedir. – Üniversiteden mezun olup askerliğini İskenderun/Hatay’da gerçekleştirdikten sonra dünyanın en büyük armatörü olan İtalyan gemi şirketi MSC’de 800 kişi arasından seçilerek çalışma hayatına atıldı. Ancak düşünen insanların rutinlerle ilişki kuramayacağını ve asla alışılmış hayatlar yaşayamayacaklarını düşünerek bu dünyaya geliş amacını aramak ve insanlara farkındalık sağlamak üzere iş süresinin tam 2.yılını doldurduğu gün istifa edip kendisini girişim, araştırma ve çalışmalarına adadı. – 2013 yılında Çayistanbul Kitap&Kafe ‘yi kurdu. Şu an 2 şubesi mevcuttur eyüp, fatih… – 26 yaşındayken arkadaşları arasında okunsun diye lise yıllarında yazdığı şiirlerden oluşan “Elif gibi Sevmek” kitabını çıkarttı ve o yıl Türkiye’de en çok satan ve konuşulan kitap oldu toplam baskı adedi bir milyonu geçti. Devamında Elif gibi Sevmek-2 ve Eyvallah, Eyvallah-2 ve Fesleğen kitaplarını çıkartmıştır. Her kitabı en az 300.000 baskı yaparak çıktıkları yılların en çok okunan kitaplar listesine girmiştir. Çokça insanın hayatına güzel değerler katan Fesleğen ile Seyyah’ın hikayesi bu kitapla sona ermiştir. – En büyük yeteneğinin “hayal kurabilmek” olduğunu söyler. Kitlesel değişimlerin mümkün olduğuna inanır ve Youtube kanalında videolar, sosyal medya hesaplarında yazılar, kitaplarında da kurgular ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki seminerleriyle kitlesel uyanışı sağlamaya çalışmaktadır. Tüm bu yaptığı şeyleri hayatını adadığı yaşam felsefesini insanlara aktarma aracı olarak kullanmakta ve bunu tüm dünyaya yaymayı amaçlamaktadır. – guzelinsanlar.org platformunun kurucusudur. Platform ilk yılında Afrikada su bulunmayan 61 köye su kuyusu açmıştır. 2020 sonbaharında ise 10.000 Afrikalının gözlerini açıp dünyayı görmesini sağlamak amacıyla katarakt ameliyatı projesi için Afrika’ya gidilecekti. Tüm çalışmalar hazırken pandemi sebebiyle Tanzanya’da gerçekleştirilecek projemiz için ülkeler arası izinler sağlanamadı. İlk müsait zamana ertelendi. – Pandemi öncesi özel bir üniversitede Girişimcilik ve Sosyal sorumluluk dersleri verdi. – Yaşamından sonra dünyaya bir cümle bırakmak isterse o da muhtemelen şu olacaktır: “Ne için varsan, O’nun için yaşa…” – 2021 ağustos ayında İstanbul’dan Barselona’ya taşınmıştır.