Şubat 2022
Kasım 2019
Timaş Yayınları

2021 136. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2021 09:12
Antikacı Cemil Bey'in iç sesiyle ve kendisiyle, yaşadıklarıyla hesaplaşma hikayesi. Kendi benliğini bulabilmek için gidişatlar arar. Ailesiyle, çevresiyle yüzleşmeye başlar. Güzel bir kurguyla anlatılmış.
·256 syf.·
2020 18. kitabı
Belki aradığımız şey, bakmaya hiç cesaret edemediğimiz yerdedir. Bahadır Yenişehirlioğlu, bu kitabında sarsıcı bir kendiyle hesaplaşma hikâyesini bir Türkiye panoraması üzerinden ustalıklı bir kurgu ve etkileyici bir üslupla anlatıyor. . . Peki ya senin hayallerin? Gerçekten yaşadığın hayatı istiyor musun? Bu kısacık ömrünü başkalarının istediği gibi mi sürdüreceksin? Benliğini bulmak için hiç mi uğraşmayacaksın? Gidebilirsen eğer, gittiğin yerde seni neler bekler? Gidemezsen kimdir aslında bunun sorumlusu?
2020 140. kitabı
Antikacı'yı bitirdiğimde o kadar çok duyguyu bir anda yaşadım ki ruhumda, yüreğimde deprem yaşamış gibi hissettim. Bir arayış içerisine girmiş biri olarak bu kitabı daha elime alıp okumadan bana katacağı çok şey olduğunu hissetmiştim ve öyle de oldu. Yaşadığım acılara farklı bir bakış açısıyla bakmamı sağladı bu kitap. Acılarımızın kendimize olan yolculuğumuzda bize bizi bulduran, bizi tamama erdiren şeyler olarak bakıp putlaştırdığımız herşeyi bu acılarla yıkıp saf bir hale gelmek gerektiğinin bilincine vardırdı. Herkese gözüm kapalı tavsiye edebileceğim bir kitap.
2020 7. kitabı
Okunma: 03 Mart 2020 19:41
Gerçekten yaşadığın hayatı istiyor musun? Bu kısacık ömrünü başkalarının istediği gibi mi sürdüreceksin? Benliğini bulmak için hiç mi uğraşmayacaksın? . . . Yazarı uzun zamandır takip etmeme rağmen okuduğum ilk kitabı. Bu kitap bende derin düşünceler uyandırdı. Kendimi sorgulamamı, kendimi aramam için bana bir yol açtı. Öncelikle kitapta muazzam bir kurgu var. Psikolojik tahliller çok iyi yapılmış. Kitabı okurken yapmacıklık ve olağanüstülük görmedim. Kitaptaki karakterler halktan biriydi ve bu kadar etkilenmemin sebebi de buydu galiba. Kısaca ben bu kitabı herşeyiyle çok beğendim. Tavsiye ederim. . . . İyi okumalar. Bahadır Yenişehirlioğlu
2019 51. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2019 12:09
Gercekten okunmasi gereken guzel bir eser. okurken hem ders verici hemde tarihi anlamda guzel bilgiler veren okurken keyifle okunulacak bir Bahadir Yenisihirlioglu'nun güzel bir eseri.
2021 14. kitabı
İnsanı; içinden okuyan bir insan tanıdım. Resmini çizdiği insanların hayattaki yaşam döngülerine şahit olmuş, bu yoğun duyguları samimi bir şekilde yaşamıştı. Ben okuduğum kahramanların içinde, tıpkı aynadaki farklı yansımalar gibi farklı bir bendim. Okuduğum her an, üzerinde olduğum duygularla çepeçevriliydim. Samimiyet mi kendimi yakın hissettiriyordu yoksa yolun kendisi mi? Hepimiz farklı bir donanım ve inanç ile aradığımız yoldaydık. Herkesin kendine dönüşü bir iç hesaplaşma idi. Kavganın hâkim olduğu bir şey değildi bu. Kaygı huzurdu en özgüründen. Özgürlüğüme içimdeki putları yıkarak kavuşabilirdim. Şimdi kırılan taş sesleri duyuyorum içimde: "Ben kırılanları sevmem."
2020 11. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2020 11:34
Kitapta değinmek istediğim çok yer var. Yazarı uzun zamandır takip etmeme rağmen okuduğum ilk kitabı, çıkardığı son kitabı oldu. Baba-oğul ilişkisinden aşka aşktan dostluğa, aileye, aile içindeki şiddete, sadakate bir çok konu yer almış. Ama beni en çok etkileyen kısmı "kendi içine dön" oldu. Tevafuk mu bilmiyorum. Okudugum son dört beş kıtap bana aynı şeyi söylüyor. Ya da  kendimden o kadar emin olup da yüzümü dönmemiş olduğum ruhumun farkına vardım.Evet  "yüzünü kalbine dön!"lü paylaşımlarımla kendim dönmüş müydüm? Tekrar sorguladım. Kimdim, nerden geldim, yolum, menzilim... Ben ne kadar bendim.Dıştakiyle içteki ben ne kadar aynı ya da ne kadar farklıydı... Farkına varabilmiş miydim? Oldugum yer ve gideceğim yer için ne kadar mutlu ve istekliydim? Ruhum kaybettiğini bulmaya ne kadar istekli? Hakikati kalbime ne kadar nakşedebilmişim? Sorularım bitmedi, hala da soruyorum kendime. Ve tek cevapla da kurtulamıyorum. Yazarın, "Neyi kaybettiysen onu sen kendin ara" cümlesi geliyor aklıma... Düşünceler yorsa da bir yandan umut sarıyor sol yanımı. Yoldayım ya yolu da yolculuğu da seviyorum ya.
Spoiler Vardır...
Puan vermedi·256 syf.·
2020 35. kitabı
Antikacı'nın geçmişinin ve şu "ân"ının göz önüne getirilerek yazılan bir hayat öyküsü... Can Dostu Süreyya, Gizemli Şahıs, Babası Rıza Bey, eşi Sakine Hanım, oğlu Tuğrul ve kendisi... Rıza Bey çok işkence etmiş hanımına, yani Ana Karakterimiz olan Antikacı Cemil'in annesine. Ve Cemil Bey... Küçüklüğünde asla babası gibi olmak istemeyen bir genç. Sevdiği kadın olan Sakine Hanım'la gelecekte bir yuva kurmak için birçok hayalinden vazgeçen bir âşık... ve bu âşıklara mâni olmak istemeyen Süreyya'nın Sakine Hanım'a olan âşkından vazgeçip uzak ülkelere, zulmün olduğu coğrafyalara yelken açması... Ve Cemil Bey'in asla babası gibi olmak istememesine rağmen babasından farksız olması... Oğlu Tuğrul'un babasına feryatları... Gizemli şahıs ile Antikacı dükkânında Cemil Bey ile Gizemli Şahsın tuhaf sohbetleri. Gerçekten gizemli bir şahıs mı O, yoksa Cemil Bey'in kalbi yahut vicdanı mı? Peki bu kadar olayların arasında, git-gellerin, dün ile bugünün anlatıldığı bir romanda neden "Genç Osman"ın tiyatrosu yer alıyor? Neden Gizemli Şahıs, Osman Hamdi Bey'in tablolarını derinlemesine konuşuyor? Ehemmiyeti ne? Neden Süreyya her şeyden vazgeçip gitmişken geri geliyor Türkiye'ye ve Cemil Bey'in yanına? "Kimi zaman acılı bir insanı en kolay, en acılı olan insan sarar."
2020 10. kitabı
Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitabın roman mı ya da hikaye mi olduğu konusunda bir fikir sahibi olamadım. Üslûbu gerçekten ağır olan bir kitap idi. Okuduğunuzda sıkılacağınız ve bu yüzden yarim bırakacağınız yerleri var ama yine de güzel bir eser. Özellikle sonlara doğru Cemil beyin o meçhûl ve gizemli adamla konuşması kesinlikle güzeldi ve önemliydi bence sırların aşikâr olduğu islamın ne olduğunu anlatan bir konuşmaydı. Okumak isterseniz sıkıcı yerleri olmasına rağmen okumanızı önerdiğim bir eser.
2020 51. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2020 11:24
Açıkçası kitabın ilk 30 sayfasını okuduktan sonra yarım bırakmıştım, uzun bi aradan sonra tekrardan okumaya başladım ve İyi ki okumuşum dedirtti .yanlız şöyle bi sıkıntı var geçişlerde nereye geldnz ,neler yaşandı vs. biraz sıkıntılı onun için hiçbir bölümü kaçırmamalısınız ayrıca aklınız başka yerlerde olmamalı :) Sakin bi yerde okuyun olur mu:)

Bahadır YenişehirlioğluYazar · 15 kitap
1962 yılında Akhisar'da doğdu. 1979 yılında Akhisar Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Manisa Akhisar'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerinde araştırmalarda bulunmuş ve 'Beyaz Usta Siyah Çırak' isimli romanını kaleme almıştır. Ulucamii Eğitim ve Kültür Vakfı, AK-SEK Vakfı, İnsan Hakları Komisyonu, İlçe Cezaevleri İzleme ve Denetleme Komisyonu ve Akhisar Tenis Severler Derneği'nde çalışmalarda bulunmuştur. 2017 - 2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde 5 sezon boyunca canlandırdığı "Tahsin Paşa" karakteriyle ün kazanmıştır. Ayrıca yine TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Derviş karakterini oynamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eserleri Aşk Çölü (2014) Beyaz Usta Siyah Çırak (2017) Aşk Cephesi (2017) Kanaviçe (2017) Kara Güneş (2017) Kerime (2017) Tahta At (2017) Son Hasat (2018) Hünkârım Antikacı Sonra Giydirir Aşk Esvabını Hanne (2020)