1 Kasım 2019
İlk Yayın Tarihi:
Kasım 2019
Timaş Yayınları

“KİMİ ZAMAN ACILI BİR İNSANI EN KOLAY, EN ACILI OLAN İNSAN SARAR”
2026 5. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 15:14
Öncelikle DURUN! Şayet kitabı okumaya başladıysanız sabırlı olun ve kapağı kapatmayın. Kitaba bir şans verin. Neden mi söyledim? çünkü kitabı okurken epey bir sıkıldım bırakmamak için direndim. Daha önce Hanne ‘de de bunu yaşamış iki kez başlayıp yarım bırakmıştım. Ama Antikacı’ da bunu yapmadığım için mutluyum. Kitabın ortasına gelene kadar fikrimce birkaç güzel konuşma ve iç çözümleme paragraflarından başka bir şey yoktu ama meçhul adamın gelmesi ile birlikte kitap bana tam anlamıyla “vaov” dedirtti. Neden mi? Nedeni şu; bazı kitaplar vardır ve bu “bazı kitapları” okurken durup; “bir dakika, ben bu cümleyi bir yerden hatırlıyorum” dersin ve koşup raftan çekip aldığın kitabın sayfaları arasından o cümleleri aramaya koyulursun. İşte tam olarak bunu yaşattı. En en güzel kısmı Şeriat ve Kadın kitabından okuduğum bir pasajda İlhan Arsel’in yorumladığı bir ayetin meçhul adam (ya da belki de Bahadır Yenişehirlioğlu) tarafından yapılmış yorumuydu. Ve bunun gibi bir sürü aydınlatıcı yorum… mesela Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” “Kur’an Okuyan Adam” ve “Mihrap” tabloları gibi tabloların yorumlanması…(bu tablolar ben de yeni bir merak kapısı araladı) okurken zihnimdeki sorulara cevap verdiğim için mi ya da zihnimde yeni sorular oluşturduğu için mi? bilmiyorum ama bu tarz kitaplara veya metinlere bayılıyorum. Beni sorgulamaya teşvik ediyor, zihnimin içinde dönüp dolaşan düşünce halkalarını birbirine zincirliyor ya da birbirine sıkı sıkı kenetlenmiş orantısız halkaları çözerek düzene sokuyor. Kısacası “tefekkürü” iliklere kadar hissettiriyor. Belirttiğim sayfalara geldiğinizde ne söylemek istediğimi anlayacaksınız. Tüm bunlar güzel ama kitapta bir şey eksik. Anlattığım bu muntazam anlatım kitabın tamamına hakim değil. Sadece küçük bir kısım ve bu beni üzdü:( muhtemelen Hanne ‘de
Puan vermedi·247 syf.·
2023 4. kitabı
İşin özü kitaba başlarken klasik çerez kitaplardan sanmıştım. Fazlasıyla yanılmışım. Oldukça hayatı sorgulatan ve içime işleyen cümleler buldum. Niye bu zamana kadar elime alıp okumadığımı sorguladım… Ve bir kez daha anladım, her kitabın bir zamanı var. Tavsiye ederim.
Harika
·247 syf.·
2025 18. kitabı
Mistik. Antikacı olan Cemil bey geçmişiyle yüzleşir ve arınma yolculuğuna çıkar. Kutsal kitaplar ve Evliya çelebi seyahatnamesi alıntıları, Osman Hamdi Beyin eserlerinin öyküye konulması ve yazılan bir tiyatro eseri, Cemil Bey oğlu, gelini, arkadaşı ve sürprizlere bayılacaksınız. Muhteşem bir eser.
2023 23. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2023 18:05
Her şey gelip geçmiyor mu? Sevdiğimiz ne varsa rüzgarın önündeki kuru bir yaprak gibi uçup gitmiyor mu? Her şey akıntıya kapılmış gibi gelmiyor mu? Ne zaman barışacaksın kendinle? Cemil Bey'in babası eskici Rıza sert annesine sürekli şiddet kullanan adamdır. Bu bulunduğu durumdan en yakın arkadaşı Süreyya ile kaçmak ister ama cesareti yoktur. Hem sevdiği kız var, hem annesi ağladığında kimin yanağına göz yaşlarını akıtacak,babasının işlerini kim devralacak,bir oğlanı zapt edemediler mi diyecekler gibi düşüncelerle arkadaşının peşine düşüp buraları bırakamaz. Annesini erken yaşta kaybeder, sevgidigi kızla evlenir babasından nefret eder. Onun gibi olmayacağını söyler. Cemil Bey'in evlendiği gün babasıyla konuşması olur. Belki de yaralarını sarmaya baslayacaklardı. O gece darbe olur ertesi sabah eskici Rıza'yı götürürler bir daha da gelmez. Bundan sonrasında da babasının aynısı olur işlerini devralır. Ve o çok sevdiği eşine kötü davranmaya başlar,eşini de erken yaşta kaybeder. Yaptıklarının yanlış olduğunu bilir ama o da babasının kendisine davrandığı gibi oğluna o şekilde davranır. Bir evde iki yabancı olurlar. Oğlunu telefonda kız arkadaşıyla konuşurken, oğlunun evi terketmek istediğini duyar. Ve artık birşeylerin değişmesi gerektiğine inanır. Önce ölmüş eşinin eşyalarını toplamakka başlar işe.Esyaları kapının önüne bırakırken meçhul bir adam gelir ve antikacı dükkanında konuşmaya başlarlar. Önce tedirgin olsa da konuşma Cemil Bey'i kendine getirir. Bugünün ve geçmişin arasında dönen bir hayat. Biraz tarihle harmanlanmış biraz tasavvufa yer verilmiş antikacı Cemil Bey'in hayatı okumaya değer.
AntikacıBahadır Yenişehirlioğlu · Timaş Yayınları · 20191,668 okunma
Bir iç hesaplaşma romanı...
2025 30. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2025 13:56
Yazarın okuduğum ilk eseri oldu. İlk otuz kadar sayfada epey sıkıldım lakin pek yarım bırakma alışkanlığım olmadığı için devam etmek istedim. İyi ki etmişim. Zira sürükleyici bir kurgu çıktı karşıma. Antikacılık babasından miras kalıyor Cemil Bey'e lakin tek kalan bu da değil. Bir de babasından ruhuyla, bedeniyle kaçmasına sebep olan şiddet, anlayışsızlık, kötü baba örneği de kendisine miras kalıyor. Babasında görüp kınadığı tüm kötü babalık örneğini oğlu Tuğrul ile ilişkisinde yaşayan Cemil bey büyük bir iç hesaplaşmaya gidiyor. Acaba bu hesaplaşmadan galip çıkabilecek, bir şeyleri düzeltmek için adım atabilecek mi? Merak uyandırsın dostlar. Spoiler verirsek ne anlamı kaldı? :) Belki kendinizden bir çok örnek bulacağınız bir yaşam öyküsü var. Sadece baba oğul ilişkisi yok elbette. Dostluk, aşk, tarih ve Osmanlı sultanlarından Genç Osman üzerinden hikayemize paralel bir kurgu ilişkisi de var. Kitaba farklı bir tat vermiş diyebilirim. Kendimizle hesaplaşma şöyle dursun, kendimizi göremediğimiz bu çağda satır aralarında bu imkanı bulabiliriz belki. Bakalım biz bu hesaplaşmadan nasıl çıkacaz? Sevgi, muhabbet ve kitapla kalın, vesselam... instagram.com/p/DRSTiK_DKTN/?...
2024 1. kitabı
Antikacı, Bahadır Yenişehirlioğlu'nu yazarlık kariyerinin zirvesine taşıyor. Yazar diğer romanlarının üstüne koyarak müthiş bir üslup ve sağlam bir kurgu ile karşımıza çıkıyor. Antikacı pek çoğumuzun çevresinden izler bulabileceği bir aile ve dönüşüm öyküsü. Benim için her şeyi bırakmış gibisin. Ya bunun için beni suçlarsan günün birinde… Her şeyi geride bırakıp çekip gitmek kolay mı? Kurmak için yıllarca uğraştığı düzeninden bir çırpıda vazgeçebilir mi insan? Geride bıraktıkların ne olacak? Sorumluluklarını ne yapacaksın? Gözünün içine muhabbetle bakanlar ne yapacak sensiz? Peki ya hayallerin? Gerçekten yaşadığın hayatı istiyor musun? Bu kısacık ömrünü başkalarının istediği gibi mi sürdüreceksin? Benliğini bulmak için hiç mi uğraşmayacaksın? Gidebilirsen eğer, gittiğin yerde seni neler bekler? Gidemezsen kimdir aslında bunun sorumlusu? Üsküdar'ın sırtlarından İstanbul'u sessizce izleyen o ev, içinde Antikacı Cemil Bey'in hikâyesiyle birlikte neler barındırır? Dün ve bugün arasında geliş gidişlerle ilerleyen hayat insanı sonunda nereye çıkarır? Bir yanıyla babasının izdüşümü bir yanıyla onunla hesaplaşması bitmeyen bir karakter olan Cemil Bey'in yaşadığı esrarengiz bir geceyle bütün hayatı adeta yeniden kurulur. Belki aradığımız şey, bakmaya hiç cesaret edemediğimiz yerdedir.
2025 3. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2025 22:31
Okurken hiç keyif almadım açıkçası.. Yazarın kafası çok karışık gibime geldi, yazar sürekli daldan dala atlamış her alandan bilgi verip bağlamaya çalışmış... Sürükleyici değildi kesinlikle. Kitabı okurken kendimle savaştım :)) sonuna kadar gel belki bir şeye bağlanır diye ama yok umduğum olmadı.. Kişinin aileden gördüğü kötü davranışları kendi hayatına geçirmesinin dezavantajlarının yansıtıldıgı ilk noktada bu bilinçle iyileşmiş bir karakter görmeyi ummuştum ama havada kaldı gibi bir sey oldu. Özetle begenmedim Bahadır hocam.
2024 14. kitabı
Okunma: 01 Mart 2024 11:28
Merhaba. Öncelikle kitabımı imzaladığı için Bahadır Yenişehirlioğlu'na teşekkür ederim. Kitaba gelince benim için iki kısımdan oluşuyor; birincisi Cemil Bey ve oğlu. İkincisi ise Meçhul Adam. Ve asıl darbe olan yerde orası. Cemil bey ve oğlu Tuğrul'un hayatını anlatan şu kısım bence kitabın bütün özetini anlatıyor: "Ben asla kötü biri olmak istemedim Tuğrul. Sana da kötü davranmadım. Sana söylemem lazım gelen en mahrem duygularımı anlatamadım; annene de anlatamadım, cesaretim kırık. Hoyratlığım içimdeki ıstırabı bastırdıkça daha da hoyratlaştım. Sana korkularımı anlatmak istedim hep; ne acı ki annene bile anlatamadım, içimdeki çocuk korktu daima. İşte bunun için olmak istediğimin tersi olarak onlardan saklanabiliyorum. Duygusuz kuvvetimle övünmemin sebebi bu. Istırap beni yiyip bitirdiği için ıstırap olup hepinizi incittim. Çocuk kalbim dudaklarımdan taşar korkusuyla onu hoyrat bir adamla dizginlemeyi seçtim. Annemi korumak istedim, bu yüzden gidemedim ve kendime kavuşamadım. Eksikliğimi tamamlayan, değiştiren tek kişi annen oldu hayatımda. Lakin onu incittim. Sevmeyi bilemedim. Onun bana olan sevgisini hazmedemedim. Ne acıdır ki bu beni ona karşı üstün hissettirdi. Aşağılık bir duygu bu biliyorum." İyi okumalar...
Yaşam - Hakikat - Hayat Çemberi
2023 3. kitabı
Okunma: 08 Mart 2023 00:00
Anlaşılır bir dil ve olay örgüsünde ,mekanı ve zamanı tasvir etmede kullanılan betimlemeler oldukça başarılı senkronize edilmiş. Fakat bu kitapta en önemli olgular toplumumuzun kanayan birçok yarasına değinmiş olmasıdır. İnsanın kendini arayışı, yaşadığımız acı tecrübe ve problemler ve bunlardan yola çıkarak hakikati arama isteği, bir baba-oğul ilişkisindeki çarpık şiddet olgusu ve sevginin gösterilemediği durumlara değinilmesi, aile fertlerinin aslında kuşaktan kuşağa kötü tecrübe edinmesi ve bunu devam ettirmesi , Tasavvufta kadının ne kadar önemli bir yaradılış gayesinin olduğu ve insanın asıl yaratılış amacının ne olduğu ve neye hizmet edeceği toplumumuzdaki problemlerin kaynağını çözümünün hakikate ulaşma isteği ve bu amacın aynı olduğu fakat yollarının farklı olduğunu en güzel şekilde anlatmış. Antikacı
1000k
AntikacıBahadır Yenişehirlioğlu · Timaş Yayınları · 20191,668 okunma
Parmak sallayan bir ders verme kitabi
2023 20. kitabı
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okumaya karar verdiğim kitap tam bir hayal kırıklığıydi. Öncelikle kitap yaşlı bir adamın taşındığı yeni evin hikayesiyle başlıyor. Sanıyorsunuz ki bu hikayenin bir şeylerle ilgisi var ama yok maalesef. Neden yazıldığını anlamak zor. Sonra karakterin kendi hikayesini okumaya başlıyoruz. Hikaye aniden geçmişe dönüyor, aniden bugüne dönüyor. Anlatımda büyük boşluklar var. Ama bu kitabı rahatsız edici yapan şey ne editör hataları, ne yazım yanlışları ne de anlatım boşlukları. Hikayenin ana teması karısını döven disariya iyi içeriye kötü bir adamın bunlardan epeyce kötü etkilenen oğlunun kendi karısını dövmesi ve kadın öldükten sonra yaşadığı pişmanlığı anlatıyor. Karısını döven her iki karakterin de karıları öldükten sonra büyük bir aydınlanma yaşayarak iyi olmaya çalışmaları, kendini bulma çabaları anlatılıyor. Bu çabalar ışığında karısına şiddet gösteren ama Allah'ına yakın adamlar için yazar tarafından mazeretler uyduruluyor. Her iki karakterde yaşadıkları ve pişmanlıkları yüzünden yazar tarafindan aklaniyorlar. Uyguladıkları şiddet meşru ve affedilebilecek bir zemine oturuyor. Kitap üç nesil erkeğin dayak yiyen kadınların hiçbir yorumu, serzenişi olmadan birbirlerini aklamalarini dini ve tasavvufi zeminlere oturmasını anlatıyor. Yazara bu kitapla şiddet uygulayan ve şiddet mağdurlarına ne mesaj verdiğini sormak isterdim. Özellikle Tuğrul karakterinin sevgilisine babam annemi hiç sevmedi mi diye sorması ve Nihal'in adamın karısını mütemadiyen dovdugunu, ezdigini bilmesine rağmen sevmemiş olsa bu evliliği devam ettirmesi diyerek ana karakteri aklamasi yazarın kendi fikirlerini ve seven erkek elbette döver fikrini asilamasini çok güzel ozetliyor. Acaba yazar kendi kızı dayak mağduru olsa damadına bu öğütleri mi verirdi ya da kızının ne

Bahadır YenişehirlioğluYazar · 15 kitap
1962 yılında Akhisar'da doğdu. 1979 yılında Akhisar Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Manisa Akhisar'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerinde araştırmalarda bulunmuş ve 'Beyaz Usta Siyah Çırak' isimli romanını kaleme almıştır. Ulucamii Eğitim ve Kültür Vakfı, AK-SEK Vakfı, İnsan Hakları Komisyonu, İlçe Cezaevleri İzleme ve Denetleme Komisyonu ve Akhisar Tenis Severler Derneği'nde çalışmalarda bulunmuştur. 2017 - 2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde 5 sezon boyunca canlandırdığı "Tahsin Paşa" karakteriyle ün kazanmıştır. Ayrıca yine TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Derviş karakterini oynamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eserleri Aşk Çölü (2014) Beyaz Usta Siyah Çırak (2017) Aşk Cephesi (2017) Kanaviçe (2017) Kara Güneş (2017) Kerime (2017) Tahta At (2017) Son Hasat (2018) Hünkârım Antikacı Sonra Giydirir Aşk Esvabını Hanne (2020)