Bir 15 Temmuz Romanı

Mayıs 20123
Timaş Yayınları

2022 4. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2022 17:38
"Gökyüzünün rengi ne renk?" İki küçük çocuk, tertemiz masum hayalleri olan iki kalp. Ve bir öğretmen... Köye atandığı andan itibaren çocukların gözünde kahraman olan bir öğretmen... İki kırık kalp ve iki yarım kalmış hayal. Ve dini kullanan bir yığın kendini bilmez insan. Gökyüzünde dolaşan iki güzel uçurtma, hayalleri olan iki parlak göz. Sonrasında paramparça yıkılmış, birbirinden ayrılmış, biri sema da dans ederken rüzgar ile diğeri ipi kopmuş umarsızca sağa sola savrulan uçurtmalar. Çocukların kendilerini kaptırdıkları öğretmen... Çocuklardan biri ufku sağlam, aklını kullanabilen bir delikanlı olur, diğeri körü körüne bağlanan bir köle... Sebep manidar aslında; parçalanmış aile ile ilgiye hep susayan Kadir ve yarım kalan hayalleri, diğeri anne ve baba sevgisine doymuş, bu sayede feraset sahibi olan bir delikanlı, Kuran ve Sünnet yolu bildiği tek şiarı Ebubekir, ve arada sürüklenen bir kızcağız Züleyha... Bu kadar güzel ifade edilebilirdi 15 Temmuza kadar gelinen safha.
2020 35. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2020 23:49
BİR 15 TEMMUZ ROMAN'ı... Kadir ve Ebubekir… Aynı göğün altında uçurtma uçuran, birbirinin sırdaşı iki arkadaş… Biri arkasında kaya gibi sağlam duran bir baba ile şefkatli bir annenin evladı Ebubekir, diğeri dağılmış bir ailenin incinmiş çocuğu Kadir. Bir de köyün güzeller güzeli kızı Züleyha. Hayatları köylerine gelen Hasan Öğretmen'den sonra asla eskisi gibi olmayacaktı. Çocukların kendini kaptırdıkları öğretmen. Çocuklardan biri aklını kullanabilen diğeri ise körü körüne bağlanıp köleleşmiş. Bu kadar güzel izah edilebilirdi 15 Temmuz'a kadar yazılanlar.. Kara Güneş, darbeye, ihanete,aldatmaya ve aldatılmaya karşı onurlu bir direnişin romanı.
Kara GüneşBahadır Yenişehirlioğlu · Timaş Yayınları · 201231,021 okunma
Nefes alan ölülerle Vatan için nefes alanların öyküsü
2023 18. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2023 01:19
Masmavi bulutlar arasında salınan iki özgür uçurtma : Biri Kadir'in diğeri Ebubekir'in... Saf çocukluk yılları, uçsuz bucaksız hayaller,tertemiz zihinler... Peki ya Hasan Öğretmen, kendisine ögretmen denilirse! Hasan Öğretmen de bu kadar temiz zihne sahip miydi? Elbette ki değildi! Onun zihninde ideallerinin topluma yayılması hususunda kendine biçilen rolü hizmet aşkı ile kabul etmiş kapkara düşüncelerle"altın nesil" yetiştirme hezeyanları kol geziyordu. Hasan Öğretmen bu hezeyanları ile Kadir'i zehirlemişti fakat Ebubekir hiçbir zaman bu hezeyanlara kapılmadı. Ebubekir,kitabın başından sonuna kadar sorgulamanın biliçlenmenin asla ve asla körü körüne inanmamanın simgesi oldu. Sözde ögretmen adıyla dolaşan Hasan Öğretmen Ebubekir'in saflığını ve iyi niyetini kirletemedi, üstüne üstlük Ebubekir'in kendisinin kirli zihnini fark etmesinin önüne de geçemedi. Fakat Kadir,mavi bulutlar arasına uçurtmasını salıp bu uçurtmanın özgürlüğüne hayran kalan Kadir,kirli düşünceler arasında hapsolmuştu uçurtması yanlış tellere takılmıştı sanki... Kahrolası 15 Temmuz gecesinde Kadir'i de darbeciler arasında gören Ebubekir'in dünyası başına yıkılmıştı üstelik çok sevdiği Züleyha'sı da bu kirli oyunun içindeydi elbette ki Ebubekir kahrolacaktı. Fakat Ebubekir için vatan aşkı biricikti,ne çocukluk arkadaşı Kadir ne de çok aşık olduğu Züleyha'sı onu yıkamamıştı,onun mücadelesi bu vatanın geleceği içindi. Ebubekir'in aklından geçirdiği: Kendi görüşünüzü gerçek din sayıp hakikati unutturmak istemek çabasına girişirseniz bu kahredici olmaz mı Kadir? Bununla gerçekten yüzleşecek misin? sorusu yine cevapsız kalmıştı çünkü artık Kadir zihnini düşünmeye zorlamıyordu körü körüne inanmanın kolaylığına kapılmıştı. Ebubekir ise aldatmanın karşısına geçip onurlu bir direnişe yöneldi... Kadir
2018 4. kitabı
Okunma: 18 Mart 2018 08:24
Hani bazı kitaplar vardır hiç bitmesin istediğiniz, son cümlesini okuduğunuzda “bi bu kadar daha olsa okurdum” dediğiniz, okuduğunuz süreçte asla elinizden bırakmak istemediğiniz, okumadığınız her anı o kitabı düşünerek geçirdiğiniz... Kara Güneş benim için tam olarak böyleydi. Güzel bir kitap okuyacağımı biliyordum ama ne yalan söyleyeyim bu kadarını beklemiyordum. Bu kitap kesinlikle favori kitaplarım arasına ilk 5’ten giriş yaptı. Yazar da aynı şekilde. Yenişehirlioğlu’yla tanışmayı zaten çok istiyordum, bu kitaptan sonra daha da çok istiyorum ve inşallah bir gün nasip olur. Çünkü kitap hakkında sormak istediklerim var. Kitapların içeriklerinden bahsetmeyi çok sevmediğim için içeriğini anlatmayacağım. Zaten 15 Temmuz’u anlatıyor olması okumak için yeterlidir diye düşünüyorum. Kitap bana çok güzel şeyler kattı, unuttuklarımı hatırlattı. Sevgiye dair çok güzel cümleler vardı. Kitabı sürekli elimde kalemle okudum. O kadar çok altını çizdiğim yer oldu ki anlatamam. Bu kitap Bahadır Yenişehirlioğlu’ndan okuduğum ilk kitaptı ve kesinlikle son olmayacak. Hatta en kısa zamanda bir kaç kitabını daha alacağım inşallah. Kesinlikle okuyun, okutun, ben bayıldım!
·256 syf.·
2019 69. kitabı
Benim bir gökyüzüm yok. Şu dünyanın üzerinde basacağım bir toprak yok. Sen benim kalbimi göremezsin artık. Dürüst insanların kalbi görülür ancak. Benimkini görebiliyor musun? . . Biliyor musun, imkansız ilişkiler yaşadım ben. Sevgim köleliğe dönüştü, köleliğim giderek büyük bir yalnızlığa. Yalnızlığımın içinde kayboldum.
2021 15. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2021 01:53
Kitap, 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl meydana geldiğini ve nasıl geliştiğini roman niteliğinde bizlere sunuyor. Romanın baş kahramları, Ebubekir ve Kadir. Aynı gökyüzüne beraber uçurtma uçuran, hayaller kuran iki dost. Ve bu dostluğun üzerine düşünceleri ve fikirleriyle gölge düşüren Hasan öğretmen. Öğretmen gibi görünen fetöcü bir terörist Anadoluda bir köyün insanlarını kandıran dini inançları kullanarak istismar eden iki yüzlü biri. Muhakkak okuyun. Okurken tüyleriniz diken diken olacak ve nasıl güzel bir millete sahip olduğunuzu bir kez daha görüp şükredeceksiniz.
2021 3. kitabı
Okunma: 02 Mart 2021 23:46
Kitabin icerigi yasanmislar olunca insanin Iyi yada kötü bir hikaye deme sansi olmuyor. Alcakca planlanmis icimize sizmislarin kirli oyununun süreci anlatilmis. Cok yerlerini atladim netlik bulamadim. Ama bastada yazdimya hikaye hikaye olmaktan cikip gercekleri anlatinca bitirmek farz olmustu.
Devlet
2020 4. kitabı
Kitap, hainlerin yıllarca nasıl içimize girdiklerini detaylı bir şekilde anlatıyor. Risale-i Nur külliyatını kullanarak, dini yaşıyoruz diyerek nasıl ihanet ettiklerini. Yaşamadığımız dinimizi birileri yaşıyor sandık ve inandık. Oysa dinimizi yaşamadan bilemeyiz, karşımızdakinin dini anlatıp anlatmadığını.
2021 5. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2021 09:06
Hain darbe girişimini çok açık bir şekilde anlatmış Bahadır Yenişehirloglu karakter seçimi ose harikulade olmuş tavsiye ederim çok sürükleyici bir roman
2017 6. kitabı
#kitaplar #kitap #kitapkurdu #kitaplık #kitaptavsiyesi #books #kitapseverler #book #satir Çizilen Satırlar; . Hani insan en çok neye ısrarla itiraz ederse ona daha çok ilgi duyarmış. . Çareyi gitmekte bulan kişi gittiği yerde aradığı mutluluğu bulabilir mi acaba? Gittiğin yere kafanın içindekileri de götürüyorsan o zaman beyhude bir gidişe dönüşür her sefer. . Müslüman dediğin asla kibirli olmaz. . Vicdanı taşır insanı en tahmin edilmez yerelere. . Bazen feraset ilham eseridir ki sebebi bilinmeksizin kendini gösterir. Bazen de sohbetler insanı feraset sahibi yapar. . . Kitap Yorumu; Öncelikle yazarla ilk tanışma ve kendisi ilede ufak bir sohbet denebilirse bir hasbihal etme de yaşandı der isek öncelikle yazar @yenisehirlioglu İnanılmaz mütevazi ve naif biri önce bunu belirtmekte fayda var. Kitabın dili çok akıcı çok hafif yazarın bir kaç söyleyişini izlemiştim konuştuğu kelam ne ise kitapta da bunu yansıtmış. Kitap darbe zamanı nı bir roman şeklinde anlatıyor zaman zaman manisanın bir köyünde zaman zaman istanbulda geçen olaylar çok güzel harmanlanmış ana karakterler olarak Ebubekir, Züleyha, Kadir diyelim ve Hasan öğretmen kitap içinde manisada ki geçen olaylardaki şive çok hoşuma gitti bizzat içindeymişim gibi ve en önemli yerlerden biri cemaat ve cemaatin yaptıkları oluşumu hakkında öyle güzel sorular sorulmuş ve anlatılmış ki sade ve yalın biraz da bazı şeyleri göz önüne çıkarmış çokta spoiler vermiyim güzel bir kitaptı severek okudum zaten bir günde bitirdim. Keyifli okumalar diliyorum... . . Arka Kapak; Manisa'nın bir köyünde, aynı göğün altında uçurtma uçurmuş, çocukluğun en keyifli ve zor zamanlarını birlikte yaşamış iki arkadaş. Biri arkasında kaya gibi sağlam duran bir baba ile şefkatli bir annenin evladı Ebubekir, diğeri dağılmış bir ailenin incinmiş
Siyaset

Bahadır YenişehirlioğluYazar · 15 kitap
1962 yılında Akhisar'da doğdu. 1979 yılında Akhisar Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Manisa Akhisar'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerinde araştırmalarda bulunmuş ve 'Beyaz Usta Siyah Çırak' isimli romanını kaleme almıştır. Ulucamii Eğitim ve Kültür Vakfı, AK-SEK Vakfı, İnsan Hakları Komisyonu, İlçe Cezaevleri İzleme ve Denetleme Komisyonu ve Akhisar Tenis Severler Derneği'nde çalışmalarda bulunmuştur. 2017 - 2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde 5 sezon boyunca canlandırdığı "Tahsin Paşa" karakteriyle ün kazanmıştır. Ayrıca yine TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Derviş karakterini oynamıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Eserleri Aşk Çölü (2014) Beyaz Usta Siyah Çırak (2017) Aşk Cephesi (2017) Kanaviçe (2017) Kara Güneş (2017) Kerime (2017) Tahta At (2017) Son Hasat (2018) Hünkârım Antikacı Sonra Giydirir Aşk Esvabını Hanne (2020)