İnsanlara öyle gelir ki, başkaları, yaptıkları işleri olması gereken biçimde değil de daima yanlış yapar. Herkes, daima daha iyi yapabileceğini düşünür.
Ne yapılmakta ise ve özellikle herhangi bir şekilde bir şey yapılmışsa, bu başka bir şekilde yapılmaz ve yapılamazdı. İnsan, bunu anlamaz ve anlamak istemez.
"İnsan, bir makinedir. Bütün yaptıkları, hareketleri, sözleri, düşünceleri, inançları, kanaatleri ve alışkanlıkları dış tesirlerin, dışarıdan gelen izlenimlerin sonucudur.
İnsanın kendisinden tek bir düşünce, tek bir hareket bile meydana gelemez. Her söylediği, her yaptığı, her düşündüğü ve hissettiği; hepsi varit olur.
İnsan, herhangi bir şeyi keşif veya icat edemez. Her şey varit olur."
Kısa bir süre önce ....makineleşmeden ve bunlarsız belki de içlerinde yaşamamız, çalışmamız mümkün olmayan bu devasa ve hızla dönen "mekanik oyuncaklardan" yani o şehirlerden söz ediyordum. " İnsanlar makinelere dönüşüyorlar." dedim. "Ve şüphe yok ki, bazen mükemmel birer makine oluyorlar. Fakat düşünebileceklerine inanmıyorum..." diye devam ettim.
G., "Evet" dedi. "Bu doğru ama kısmen doğru. Öncelikle bu, çalışmalarında hangi aklı kullandıklarına bağlıdır. Eğer uygun aklı kullanırlarsa, makinelerle ilgili tüm çalışmaları içerisinde daha da iyi düşünebileceklerdir.
Fakat tekrar edeyim, uygun akıl ile düşünebilirlerse..."