°
"Mirket kolonileri, birbirlerinden uzak durmaya çalışır. Bunun için yaşadıkları yeri kokularıyla işaretlerler.Bunu ağaçlara, kayalara bıraktıkları kokulu bir sıvı ile yaparlar. Alan işaretleme için kendi kokularını yayan dışkılarını da bırakırlar.Farklı koloniden mirketler bu kokuları aldığında o alanda başka mirketlerin yaşadığını anlar."
°°°
°
"Yavru mirketler doğmadan önce annelerinin karnında yaklaşık 75 günde gelişir.Tek seferde 4 ya da 5 yavru dünyaya gelir.Yavrular doğduğunda henüz göremez ve duyamaz. "
°°°