Ölü, bu hayattan üstün ve ileri bir hayata başlayandır. Hele, ölen, kendini bir ideale adamış bir insansa, o her iki dünyada da, yeni bir hayata başlamıştır.
Demokrasi tek sesin değil, çok sesin yükseldiği bir düzendir. Devlet adamı, yalnız kaptığı köşeden durmadan ağustos böceği gibi öten cırlak böcek seslerine değil, halkın içinden yükselen yeni ve canlı seslere de kulak verecek ve bilhassa bunları dinleyecektir.
"Yaptığımız araştırmalar sonucunda ne İran, ne başka bir ülkede içerik olarak elimizdeki Mushaftan farklı tek bir Mushaf göremedik. Öyleyse Kur'an'ın esası noktasında Sünnîlerle Şiîler arasında hiçbir ayrılık yoktur. Ayrılık, onun tefsir ve yorumumdadır."
Semavî kitapların takipçileri arasında yalnız Müslümanlar, - isim, millet, mezhep ve cemaatlerindeki farklılıklara rağmen - kitapları hakkında ortak ve tek bir görüşe sahiptirler. İnanç ve pratikte var olan ayrılıklara karşın bütün Müslümanların tek bir Kur'an'a bağlılıkları ile iftihar ederler.