Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sergerdan

Sergerdan
@Sergerdano
Serbest
37.068700, 41.215800
2 okur puanı
Ağustos 2020 tarihinde katıldı
Dünya giderek küresel bir görünüm kazandıkça ayrımcılık da giderek daha vahşi bir görünüm sergiliyor.
Reklam
Hegemonya kendini artık sahip olduğu teknikler, değerler, ideolojileri ihraç ederek değil bu değerlerin bir parodisini evrensel boyutlara taşıyarak gösteriyor. Az gelişmiş ülkeler bir gelişme ve kalkınma simülakrını gerçekleştirmeye çalışıyor. Bağımsızlıklarını bir demokrasi simülakrına borçlu olan, bu ortadan kaybolmakla meşgul kültürler yeniden eski sağlıklarına kavuşabilecekleri gibi olanaksız bir düşüncenin peşinden koşuyorlar.
Geleneksel anlamdaki kötülük kavramı, iyilikle aynı terazide yer alan iki kefeye benzer. Bu iki kavram hem birbirleriyle dengeli bir birliktelik sergilemek hem de sürekli olarak zıtlaşmak durumundadır. Burada sözü edilen şey görece bir Kötülüktür. Oysa günümüzde bir başka kötülük biçimi vardır ki, biz bunu mutlak kötülük olarak adlandırıyoruz. Bu kötülük üreten şey aşırı İyiliktir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
öyleyse hegemonyanın, hakimiyetin/egemenliğin bittiği yerde başladığı söylenebilir.
Hegemonya denilen şey, kapital ya da hakim/egemen sınıfların maddi hakimiyetlerini sürdürme biçimlerinin hepsinden başka birşeydir.
Reklam
Türkiye'nin İran ya da Mısır'a üstünlüğü adam başına düşen ulusal gelirden değil, insan ve kadın öğesinin çağdaş standartlara daha yakın olmasından kaynaklanıyor.