Serhat Azizoğlu

Serhat Azizoğlu

, bir kitap okudu
Puan vermedi·159 syf.·
2024 17. kitabı
Fethiye Çetin
8/10 · 9 okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
“ Bütün dönemlerde olduğu gibi 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra da insanlar birbirini şikayet etmeye başlamıştı .Bunu, daha çok kendine güvenemeyenler ve eski yönetimden yararlandığı, en azından onlarla iyi geçindiği halde yeniler karşısında da kendini ‘ekmeğini’ sağlama içgüdüsüyle davrananlar yapıyordu. Bu gide gide toplumda bir hastalık halini alıyor, özellikle askeri darbeler ve iktidar değişiklikleri sırasında yapılıyordu. Hele imzasız dilekçelerin telgrafların arkası kesilmiyordu. “
Sayfa 90 - Literatür·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Kendisi yok ancak bakanlığı var
Ülke çok bunalımlı günler yaşıyordu. Mehmet Can Adalet Bakanıydı. Cezaevlerini en çok ziyaret eden bakan unvanını kazanmıştı. Çünkü tutuldular durmadan Adalet Bakanıyla görüşmek istiyorlar, o da olayları yerinde görmek için kalkıp cezaevlerini dolaşıyordu. Bir kere rehin bile alınmıştı sanıyorum. O günlerde bile soğukkanlılığını, daha doğrusu neşesini ve kahkahalarını yitirmemişti. "Nasıl gidiyor devlet işleri ?" diye sormuştum o gün. Gülmüştü: "Nasıl olacak kardeşim?Bizde, her şeyin bakanı, bakanlığı vardır da kendisi yoktur. Örneğin , Adalet yoktur, bakanı vardır. Gümrük yol geçen hanıdır , bakanı vardır, seyretsin diye! Memlekette mal bulunmaz, Ticaret bakanı vardır, dostlar alışverişte görsün diye! Hani su okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederdim diyen Osmanlı nâzirina zenir olduk!"
Sayfa 629 - Everest·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Bütün aksaklıklarına karşın , Türkiye'de eğer hâlâ kamu yönetimi ayakta durabiliyorsa, bunu, parasal sıkıntılarını bir Buda rahibi feragatiyle yaşayarak gizlemeye çalışan , merdiven basamakları gibi sırtında yükselen bürokrasinin ve politikanın ağır baskısına karşın görevini dürüstlükle sürdürmeye çabalayan yüz binlerce memura borçlu oldugumuz unutulmamalıdır.
Sayfa 187 - Everest·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı