Serhat Azizoğlu

Kendisi yok ancak bakanlığı var
Ülke çok bunalımlı günler yaşıyordu. Mehmet Can Adalet Bakanıydı. Cezaevlerini en çok ziyaret eden bakan unvanını kazanmıştı. Çünkü tutuldular durmadan Adalet Bakanıyla görüşmek istiyorlar, o da olayları yerinde görmek için kalkıp cezaevlerini dolaşıyordu. Bir kere rehin bile alınmıştı sanıyorum. O günlerde bile soğukkanlılığını, daha doğrusu neşesini ve kahkahalarını yitirmemişti. "Nasıl gidiyor devlet işleri ?" diye sormuştum o gün. Gülmüştü: "Nasıl olacak kardeşim?Bizde, her şeyin bakanı, bakanlığı vardır da kendisi yoktur. Örneğin , Adalet yoktur, bakanı vardır. Gümrük yol geçen hanıdır , bakanı vardır, seyretsin diye! Memlekette mal bulunmaz, Ticaret bakanı vardır, dostlar alışverişte görsün diye! Hani su okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederdim diyen Osmanlı nâzirina zenir olduk!"
Sayfa 629 - Everest·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı
Reklam
Bütün aksaklıklarına karşın , Türkiye'de eğer hâlâ kamu yönetimi ayakta durabiliyorsa, bunu, parasal sıkıntılarını bir Buda rahibi feragatiyle yaşayarak gizlemeye çalışan , merdiven basamakları gibi sırtında yükselen bürokrasinin ve politikanın ağır baskısına karşın görevini dürüstlükle sürdürmeye çabalayan yüz binlerce memura borçlu oldugumuz unutulmamalıdır.
Sayfa 187 - Everest·Kitabı okudu
Kitap Alıntısı

Serhat Azizoğlu

, bir kitap okudu
Puan vermedi·690 syf.·
2024 12. kitabı
Erhan Bener
8.3/10 · 32 okunma
Hain, yalnızca kötü insan değildir; kötüdür , ancak aynı zamanda korkak. Her kötü hain değildir ; her hain mutlak korkak. Aramızdaki korkak, bir gün mutlak hain olacak. En büyük korkak , yaşamaktan korkandır; en büyük hain yaşamaktan korkandan çıkacak.
Sayfa 52 - Tekin yayınevi·Kitabı okudu
Alıntı

Serhat Azizoğlu

, bir kitap okudu
Puan vermedi·245 syf.·
2024 11. kitabı
Yalçın Küçük
8.8/10 · 19 okunma