Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeyma Nur Altınok

Şeyma Nur Altınok
@SeymaNurAltinok
Bilgisayar Mühendisliği
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
İzmir
Konya
38 okur puanı
Kasım 2019 tarihinde katıldı
Şeyma Nur Altınok bir yorumu yanıtladı.
haklı ya da haksız, kazanamayacaksan savaşa girme.
Emin okurunun profil resmi
İnançlarımız ve değerlerimiz uğruna dahi kazanamayacağımızı biliyorsak savşmamalı mıyız?
2 önceki yanıtı göster
Şeyma Nur Altınok okurunun profil resmi
İnsan savaşı kaybetmemek uğruna inançlarını ve değerlerini kaybettiyse elinde yaşamdan bir şeyler kalır mı ki? Gerçekten içselleştirdiyse, kaybetmeyi ama inançları ve değerleri için çaba sarf etmiş olmayı tercih etmesi kişi için en insancıl olanı gibi duruyor. Ama 'gerçekten içselleştirdiyse' kısmının altını özellikle çiziyorum.
Reklam
İçimizde umut var.
Yeni yazım dostlar okuyarak, hiç olmasa beğenerek destek olabilirsiniz. heft-reng.blogspot.com/2020/04/icimizd...
Heft Reng okurunun profil resmi
Teşekkür ederim Okuduğunuz için 🙏🙏
Şeyma Nur Altınok bir yorumu yanıtladı.
"Müslümanın dini görevlerini yerine getirmesi için bir cemaate mensup olması, bir tarikata girmesi zaruret değildir. Allah'ın kitabı ve Hz. Peygamber'in sünneti yeterlidir."
Sayfa 160
Şeyma Nur Altınok okurunun profil resmi
Zaruret değildir tabiki ama insan tek başına Kur'anı ve Sünneti yaşayamıyorsa yaşayabilmek için bu yollardan kendisine uygun gördüğüne başvurması gerekmez mi? Yani hakiki cemaatlerin de tarikatlerin de amacı zaten Kur'anı ve Sünneti yaşamayı öğretmek iken bu tarz bir söylem biraz eksik kalmamış mı sizce de?
1 önceki yanıtı göster
Şeyma Nur Altınok okurunun profil resmi
Hepimiz bildiğiniz üzere nefis sahibi insanlarız. Terbiye edilmemiş nefsi, Büyükler hırçın bir ata benzetirler. Bu durumda nefsimiz bizim bineğimiz, dünya hayatı ise geçilmesi gereken bir köprü. Peki bir köprüden geçerken daha sakin kontrol altında tutabildiğimiz bir at ile mi yola çıkarız yoksa hırçın olan ile mi? Yola çıkarken yaptığımız tercihden de mesul olmaz mıyız? Nefis terbiyesi için bir tarikat şart belki ama kişi nefis terbiyesi yolunu seçmeyi tercih etmeyebilir pek tabii. Ama İslam dini bir cemaat dini değil mi zaten? Gerek namazdan sonraki en önemli farz olan zekat, gerekse Peygamber Efendimiz (sav) zamanında İslamın toplumsal açıdan yaşanış biçimi bunun en bariz kanıtı değil mi? Cemaati illa ki binlerce üyesi olan popüler cemaatler olarak düşünmeyin lütfen. İçleri boşaltılmış ibadetlere karşı, takvada birbirinizle yardımlaşın diye emir almış bir Ümmetiz biz. Kabul edersiniz ki kişi inandığı değerler bakımından tek başına kaldığında daha çok savrulmalar yaşıyor. Az çok bizzat tanıklık etmişsinizdir siz de diye düşünüyorum. Takvada yardımlaşabileceğiniz, size nefsinizle mücadelede yardımcı olabilecek, size gaflet anınızda hakikati hatırlatabilecek insanlarla bir arada bulunabileceğiniz bir cemaat ya da tarikatte bulunmak daha doğru olan değil midir bu durumda? Peki daha doğru dururken doğru olanı yapmaktan da mesul olmaz mıyız? Gerçekten imtihanın çok olduğu, bizi gaflete daldırabilecek binlerce etkenin olduğu bir zamanda yaşıyoruz ve bizden tek talep edilen hakkıyla ifa edilmiş bir kullukken şahsen en iyisini yapabilme adına ne yöntem varsa değerlendirmeye çalışıyorum. Kendi adıma mükemmel yaşadığımı iddia etmiyorum, siz benden kat kat daha iyi yaşıyorsunuzdur belki de ama ben elimden geleni yapmış olmaktan emin olmak istiyorum. Hepsi bu.
2 sonraki yanıtı göster

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Şeyma Nur Altınok bir yorumu yanıtladı.
Var mı okumaktan vazgeçemediğiniz yazarlar?
Şeyma Nur Altınok okurunun profil resmi
Tarık Tufan, Mustafa Kutlu, Necip Fazıl ❤️
1 önceki yanıtı göster
Şeyma Nur Altınok okurunun profil resmi
Kesinlikle tavsiye ederim. Ya Tahammül Ya Sefer en çok etkilendiklerimdendi.
12 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.