Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer Faruk

Ömer Faruk
@Sofist_Faruk
Bazı insanları anlayamadığımız için yargılarız, nedeni hiç bir fikrimiz olmadığı içindir. instagram.com/sofist_omerfaru... İslam ve din, Kozmoloji, psikoloji ve beyin, felsefe,
Bayan kuaför
Üniversiteye hazırlık
İstanbul
Istanbul
10 okur puanı
Mayıs 2023 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Bazı insanları anlayamadığımız için yargılarız, nedeni hiç bir fikrimiz olmadığı içindir.
Reklam
Ömer Faruk
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Kelebek Etkisi
Kelebek EtkisiBerke Bozkurt
8.8/10 · 145 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bitiş noktası.
Yanlışın başladığı yol, doğrunun bittiği yerdir.
Süreç
İnsanlar, sonsuzluğun içerisinde yaşayan sonlu canlılardır.
Reklam
Nöropsikiyatri Düşünce
Neden insanın beyninin içerisinde psikolojik sorunlarına düzeltecek bir cihaz yaratılmadı? Neden süreklilik gösteren psikolojik sorunları yaşamaktayız? Beyin bir çok sorunları üstesinden gelmek yerine sorunları daha çok yaşatmayı tercih ediyor. Peki insan buna mecbur mudur? İnsan cehennemin içerisinde cenneti yaşatmayı sağlamaya çalışıyor ve insan buna mecbur kılıyor peki ama neden? Her soruların cevapları var ise bunun nedenini ve cevabını neden bulamıyoruz? İnsan kendi dünyasında ve iç dünyasında cehennemi yaşamak için yaratılmıştır.
Türkiye'de Toplum Bilimlerin Gelişimi I
Türkiye'de Toplum Bilimlerin Gelişimi IUfuk Özcan
0/10 · 2 okunma
72 syf.
10/10 puan verdi
Yaşamın anlamı ve amacı nedir? Doğanın dili nedir ve neyle örtüşür. İnsan yaşamında herşeyin birer iştirak ettiği bir doğanın içerisinde yaşamaktadır. Doğanın dili yaşamın örtüştüğü anlamına gelen, aynı zamanda insanın psikolojisi doğa yasaları ile uyum sağlanırsa yaşamın amacını öğrenmiş olur. Doğa ve yaşam insana öğretmek için tanrı tarafından yaratılmıştır. İnsanın yaşam kaynağı, doğanın dili ile birlikte uyum içerisindedir.
Doğa ve Yaşam
Doğa ve Yaşam
Alfred Adler
Alfred Adler
Doğa ve Yaşam
Doğa ve YaşamAlfred N. Whitehead · Öteki Yayınevi · 201818 okunma
Reklam
330 syf.
·
Puan vermedi
15. Yüzyıl Osmanlı imparatorluk döneminde çok bilindik âlimlerden birisi olmayan Şükrullâh-ı Şirvani, dönemin ahlâk topluluğun felsefesini anlatmıştır. Osmanlı âlimlerinden Şükrullâh-ı Şirvânî'nin Farsça kaleme aldığı Riyâzu'l-Kulûb isimli eser, müellifin de mukaddimede dikkat çektiği üzere insan ömrünün kendi devrinde çoğalan ilimlerin öğrenilmesine yetmeyeceğinden temelde bilinmesi gereken ilimler üzerine yazılmış ve Sultan II. Bayezid'e takdim edilmiştir.
Riyazu'l-Kulub
Riyazu'l-KulubŞükrul­lâh-ı Şirvânî · Türkiye Yazma Eserler Kurumu · 20194 okunma
53 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.