Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Toprak Kokulu

Toprak Kokulu
@Toprak_Kokulu
361 okur puanı
Ekim 2018 tarihinde katıldı
Bana acıyla ilişkini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim!
Metis Yayınları
Reklam
Bedensel hisler içerisinde insan için yalnızca acı, teknesini yüzdürebileceği, onu denize taşıyacak suyu tükenmez bir nehir gibi bir metafor sunar. Haz, insanın peşine düşmeye çalıştığı her yerde, bir çıkmaz olduğunu açığa vurur. - Walter Benjamin
"Palyatif" sıfatının kökeninde Latince "manto" anlamına gelen pallium ve bundan türeyen "paltoyla örtmek" anlamına gelen palliare sözcükleri vardır. Tıpta temeldeki hastalığın tedavisinin mümkün olmadığı durumlar da hastanın şikâyetlerini, esas olarak da acılarını gidermeye yönelik tedaviyi tanımlamak için kullanılır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Mantıklı olmak her zaman kolaydır. Sonuna kadar mantıklı olmaksa neredeyse olanaksız bir şey.
Sayfa 27
Yaşam yaşanmaya değmediği için insan kendini öldürür, işte bir gerçek kuşkusuz, ama kısır bir gerçek çünkü fazlasıyla açık.
Sayfa 26
Reklam
Kendini öldürmek, bir anlamda, melodramlarda olduğu gibi içindekini söylemektir. Yaşamın bizi aştığını ya da yaşamı anlamadığımızı söylemektir.
Sayfa 23
Çelişkin bir biçimde, kendileri için bir yaşama nedeni olan (yaşama nedeni denilen şey, aynı zamanda çok güzel bir ölme nedenidir de) düşünceler ya da düşler uğ­runda ölüme giden başka insanlar görüyorum.
Sayfa 22 - Can yayınları
“Dünya mı güneşin çevresinde döner, güneş mi dünyanın çevresinde, hiç mi hiç önemi yok bunun. Kısacası, değersiz bir sorun bu. Buna karşılık, yaşamın yaşanmaya değmediği düşüncesine vardıkları için ölen nice insanlar görüyorum.”
Sayfa 21 - Can yayınları
Düşünmeye başlamak, için için yenmeye başlamaktır. Bu başlangıçta, toplumun fazla bir etkisi yoktur. Kurt, insanın yüreğindedir. Yürekte aramak gerekir onu. Yaşam karşısında uyanıklıktan ışık dışına kaçışa götüren bu ölümcül oyunu izlemek, anlamak gerekir.
Sayfa 22
Gerçekten önemli olan bir tek felsefe sorunu vardır; intihar. Yaşamın yaşanmaya değip değmediğinde bir yargıya varmak, felsefenin temel sorusuna yanıt vermektir. Gerisi, dünyanın üç boyutlu olup olmadığı, aklın dokuz mu, yoksa on iki ulamı mı bulunduğu, sonra gelir. Oyundur bunlar; ilkin yanıt vermek gerekir. Nietzsche’nin istediği gibi, bir filozofun, saygıdeğer olabilmek için, başkalarına öğütlediğini önce kendisi yapması gerektiği düşünülürse, bu yanıtın önemi iyice anlaşılır, çünkü yanıt kesin davranıştan önce gelecektir. Gönlümüzle sezdiğimiz şeyler bunlar, ama aklımıza da aydınlık gelmeleri için derinleştirilmeleri gerekir.
Sayfa 21 - Can Yayınları
Reklam
Çünkü ancak hikayesi anlatılan insanlar var oluyordu.
Sayfa 481
Aşkla ölüm birbirinin düşmanıdır.
Sayfa 480
"Söylesem inanmazsın ki!" "Sen yine de söyle!" "Hayır,inanmazsın,alay edersin. " "Niye? " "Çünkü senin kalbin buna hazır değil. "
Sayfa 479
Bir kız çocuğunun büyümesi ne zaman biter acaba? İlk âdet gördüğünde mi, 18 yaşını doldurunca mı, evlenince mi, saçına ilk ak düşünce mi? Bence hiçbiri değil. Bir kız çocuğu büyümez, kaç yaşına gelirse gelsin asla büyümüş gibi hissetmez kendini. Son nefesini içi arzularla, heyecanlarla dolu bir kız olarak verir. Ama değişim yaşar. Hayat o kızı sürekli değiştirir
Sayfa 459
Aile tarafından açılan yaralar iyileşmezdi ama babaların açtığı yaralar, geleceğimizi de etkilerdi.
1.006 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.