Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

AB

AB
@Tremors
*Kanal ve sayfalara abone olmuyorum.
AB tekrar paylaştı.
1 Mayıs münasebetiyle tüm işçi ve emekçilerin hakkettiği şartlarda, alınterlerinin hakkını eksiksiz ve zamanında alabildiği bir ortamın oluşmasını temenni ediyor, bereketli ve hayırlı işler diliyorum. Unutulmamalıdır ki; "İşçinin ücreti alın teri kurumadan önce ödenmelidir.”
Reklam
"Emanet beygir, eşekten kötüdür"
Gazze'de yaşananlar insanlığın bittiği yerdir. Doğu Türkistan'da yaşananlar dünya için utanç vesikasıdır. Asya'nın, Afrika'nın adı sanı duyulmamış coğrafyalarından Ukrayna'ya kadar katledilen her masumun eli insanlığın iki yakasındadır. Bizler ise gevşemiş, adeta muhallebi gibi olmuş vaziyetteyiz. Kitlesel olarak dünyadan bihaber ama her şey hakkında fikir sahibi olarak bu tiyatroyu izlemeye devam ediyoruz.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
AB tekrar paylaştı.
Evvela Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı için mücadele eden ve Altay Kartal'ı olarak bilinen Osman Batur'u şehadeti'nin 69. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca Kûtul-Amâre Zaferi’nin 104. yıl dönümü vesilesiyle bu büyük zaferi milli hafızamıza nakşeden şanlı ecdadımızı, Halil Paşa'yı ve bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
Şehir planlarının batılı teknolojilerin sakıncaları bulunabileceğine ihtimal verilmeden tatbiki neticesi Türkiye'de kentleşme, önce çok katlı apartman teknolojilerini iktibas eden ve eski şehir dokusunu iptal edecek siyaseti yürüten idareciler eliyle hayat buldu.
Sayfa 121 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Reklam
Sahih hadisler arasında olmamakla beraber Osmanlı tıp yazmalarında nakledilmiş bir hadise göre: "Resûl-i Ekrem buyurmuştur: 'Bir vilayette tabib-i hazık olmazsa orada sakin olmak haramdır. Zira beden sağ olmayınca din sahih olmaz.". Evliya Çelebi'nin de bu hadisi naklettiği söylenmiştir. (Nil Akdeniz, Osmanlılarda Hekim ve Hekimlik Ahlâkı, 1977, tez).
Sayfa 120 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Hekimlikten de bahsedelim: Osmanlı'da hekim hastaya gider, fakir hastayı tedaviden imtina edemezdi. Fakir insanların hekimlik yapması doğru görülmezdi. Bu onların hastalıkla değil maişetle uğraşmaya kapılmaları tehlikesindendi. Hekim hastasını ziyaret etmek hastalığın seyri hakkında bilgi edinmek hususunda titiz davranırdı. Hekimlik, Allah'ın hikmet verdiği kimse şeklinde kabul edilir, saygı duyulurdu.
Sayfa 119 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Tıptaki gelişmelerin insan ömrünün (ortalama ömür) yükselmesine hizmet ettiği iddiası da gerçek sayılamaz. Bu hususta tıbbın nefesinin ve refakatinin etkisinden uzak durmuş pek çok insanın, tipla yaşayan 'sağlıklı' insanı kıskandıracak bir ömrü bulabildiğine Anadolu toprakları şahitlik eder.
Sayfa 118 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Bıçağı hayvan boğazlamak için kullanabildiğiniz gibi, ekmek doğramak, balık temizlemek, ip kesmek, ağaç dalından ok yontmak ve tabii ki adam öldürmek için kullanabilmeniz mümkündü. Eşyanın çok amaçlı kullanımına fırsat verilmiş bulunması, bireylerin de eşyayı kullanırken iki yoldan birini (hayr ve şer) seçmelerine imkan veriyordu.
Sayfa 116 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Oysa gerçek şu ki teknoloji askeri niyetlerin sivilleştirilmiş halidir.
Sayfa 115 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Reklam
Ne diyordu ayet-i celile;
"Akrabaya, yoksula, yolda kalmışa..." 🗯 İşittik de, kavrayabildik mi?
Sanayi toplumu tasarımı, işbölümü uzmanlaşması ile geçmiş dönemin kölelik düzenlemesini yeniden kurmuş, bulunuyor. Modern zamanların köleliği yıktığı bir zandır. Hobbes, servet iktidar demektir, diyordu. Serveti olmayanlar iktidar olamayacak, yani iktidarın istemi doğrultusunda yönlendirileceklerdi. Böylece işe kırbaçlarla götürülen paryalarla çalar saatin çığlıklarıyla yola koyulan müstahdemler arasında bir fark görmediğimizi vurgulamış olmaktayız.
Sayfa 99 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Burjuva devriminin toprak kölelerini 'azat' etmesi sahtekârlıktı. İşsiz kalan köylü, emeğini burjuvalara âz bir paraya satarak yaşamaya koşullanacağı bir yapıya sürüklendi.
Sayfa 98 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
Dinler tacirlerin ticaretini, kölelerin köleliklerini, imparatorların iktidarlarını bozarak gelip; herkesin her an zengin-fakir, yöneten-yönetilen, cehdeden-ilm tahsil eden insanlar olmalarına fırsat kazanmalarını sağladı. Kısaca dinler hiçbir zaman asgari hayat düzeyi belirleyip insanları bu düzeyde yaşamayı başarmalarına terketmedi.
Sayfa 98 - Ayışığı Kitapları - KİTABEVİ (1.Baskı)
14bin öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.