müteşekkir

müteşekkir
Hayat Cesurlara Torpil Geçer
6/10
·256 syf.··
2022 13. kitabı
·
242 günde okudu
·
Okunma: 17 Ekim 2022 23:58
Yazar kendi kitapta ve kitap tanıtımlarında da bahsettiği üzere bilinç altına hitap eden bir şekilde kitaplarını yazdığını belirtiyor. Bilinç altına etki eden bir çok sistemden faydalandığını biliyoruz. Access Consciousness, Frekans Uyumlama, Thethealing , Nft , Nefes Meditasyonu, Ritüeller vs. Bunların yanı sıra Sosyoloji, Mantık ve Psikolojidende faydalanılmıştır. Kitap genel olarak 4 karekterden oluşmakta Hakan temsili kişi. Dilhun: kelime anlamı kalbi yaralı, içi kan ağlayan demek (ana karakter) Vaveyla: kelime anlamı çığlık , feryad demek (ana karakter) Logos: us, akıl, anlam, mantıksal düşünce biçimi anlamındadır. Logos son 10 sayfada dahil olur ve bir tür iç ses benlik yada yönetici akıl vs diyebiliriz aslında soyut bir kavramdır. Kitap Dilhun’un kalbi acıyan genç bir kadındır. Çok zor bir günde Vaveylayla tanışır ve kitap tamamen diyalog halinde devam eder. Vaveylanın Dilhun’a kendini bulmasında ki yardımları üzerinden çok hayata dair duygular sancılar bunların kökenindeki travmalara değinirler. Elbette önce keşif sonra kabulleniş derken iyileşme gerçekleşir. Bu sürecin içinde psikolojiden de aralıklı faydalanılmıştır. Bazı insan davranışları bazı sebep sonuç ilişikleriyle anlatımı gayet güzel bir kitap. Akıcı. Ufak bir tavsiyede bulunucam özellikle yolun başındakilere daha kendini anlamamış travmalarını keşfetmemiş yüzleşmemiş kişiler bu kitaptan faydalansın diğer türlü biraz sıkıcı bulabilirisiniz.
İnsan ve Duygular
Hayat Cesurlara Torpil GeçerBircan Yıldırım · Destek Yayınları · 20183,747 okunma
Reklam

müteşekkir

, bir kitap okudu
6/10
·256 syf.··
242 günde okudu
·
2022 13. kitabı
Bircan Yıldırım
7/10 · 3.747 okunma
İlk Öğretmenim
Ya da değişik bir tablo çiz, adı “İlk Öğretmenim” olsun. Düyşen’in çocukları tutup tutup dereden karşıya geçirdiği an olabilir bu. O sırada tilki kürkünden kırmızı kalpak giymiş aptal suratlı birkaç kişide azgın, semiz atlarıyla oradan çalımla geçiyor olsunlar.
Sayfa 76·Kitabı okudu
İlk Öğretmenim
4/10
·76 syf.··
2022 12. kitabı
·
22 saatte okudu
·
Okunma: 15 Ekim 2022 18:58
İki ana karakterimiz var azimli bir kız çocuğu Altınay ve öğretmen olmayan ama öğretmen yaşayan idealist Düyşen . Toplumu değiştirmek için verilen çaba çocuklara kendini adarcasına Düyşen’in mücadelesi hem psikolojik hem coğrafi hem siyasi aslında ama en çokta cahillikle… Düyşen hakkında ne öğrensem hayranlık duydum aslında postacıykende hiç oyalanmaması işini önemsemesi ve başka kimseye aldırış etmemesi ve bunun herkes tarafından bilinmesi de güzel bir detaydı. Olumsuz değerlendirdiğim lafın biraz dolandırılması gibi bir hissiyat vermesiydi.
Öykü
İlk ÖğretmenimCengiz Aytmatov · Ketebe Yayınları · 202110,6bin okunma

müteşekkir

, bir kitap okudu
4/10
·76 syf.··
22 saatte okudu
·
2022 12. kitabı
Cengiz Aytmatov
9/10 · 10,6bin okunma
Reklam