Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yasin Malkoç

Yasin Malkoç
@Yasinmalkoc
Cumhuriyet devrimini, Atatürk ilkelerini, tam bağımsızlık inancını Cumhuriyet burçlarında birer bayrak gibi yine yükseltmeye devam edeceğiz. Yılmadık, yılmayacağız...
Yasin Malkoç bir yorumu yanıtladı.
192 syf.
2/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Maalesef okuyup, hiçbir şey anlayamadığım bir eser... Bunun nedeni çok fazla Eski Türkçe kullanılmış olması. Anlamama nedeni kitabın eksikliği değil, tamamen benim eksikliğimden kaynaklı.
Ermeni Dosyası
Ermeni DosyasıKazım Karabekir · Truva Yayınları · 202075 okunma
VERYANSIN okurunun profil resmi
Dipnot olarak belirtilmemiş mi? Okumayı düşündüğüm bir kitaptı da.
Yasin Malkoç okurunun profil resmi
Hayır maalesef belirtilmemiş. Dipnotlar var ama örneğin paragrafta Rusya diyor dipnot olarak “Bugünki Ermenistan toprakları” deniyor. Telgraflar günümüz Türkçesine çevrilmemiş. O yüzden ben çok birşey anlayamadım. Kitaba başladığım için de bitirmek zorunda kaldım.
1 sonraki yanıtı göster
Reklam
Yasin Malkoç yorumladı.
Bolşevik Ihtilali Türkiye'yi derinden etkilemişti; nitekim ı Mayıs kutlamaları da işçiler ile aydınların politize olmalarının bir tezahürüdür. 1920'de Karadeniz'in liman şehri Trabzon'da 1 Mayıs vesilesiyle yapılan gösterilerde Enver Paşa ve Lenin'i metheden sloganlar atılmıştı; o zamanlar Mustafa Kemal adı pek telaffuz edilmiyordu. 1919-1922 yılları arasında Kemalistler varolma mücadelesi verirken milliyetçilik ve enternasyonalizm el ele gider
Sayfa 129 - İLETİŞİM YAYINLARI
Yasin Malkoç okurunun profil resmi
Trabzon 1 Kasım 1914 ile 24 Şubat 1918 yılları arasında Rus işgali altında idi. Lenin ise 1917 Ekim ayında “ekmek, barış, özgürlük” adı altında Bolşevik ihtilalini gerçekleştirmiş, Rusların ihtilal sebebiyle Trabzon’dan çekilmesine neden olmuştur. O nedenle söz konusu yıllarda bölgede Lenin’e karşı sempatiyle bakılmıştır. Enver Paşa ise 1920 yılında Almanya’dan Moskova’ya geçip, orada Lenin ile görüşmüştü. Bu sloganların nedeni yukarıda söylediklerim olabilir.
Cemre ÖZTÜRK okurunun profil resmi
Kuvvetle muhtemel Yasin Bey , degerli yorumunuz için çok teşekkürler , bilgi kattınız .
Yasin Malkoç bir yorumu yanıtladı.
İstanbul’daki salgınlar tarihi...
15. Yüzyılın sonunda İstanbul nüfusunun 100.000’e yaklaştığı dikkate alınacak olunursa, 1467 yılında görülen veba salgınıyla birlikte İstanbul nüfusunun en az yarısı ölmüş olduğu sonucuna varılabilir. Söz konusu veba salgını, elbette ticaret hayatını oldukça olumsuz bir biçimde etkilemişti. 1468, 1469, 1470, 1471, 1472, 1475 yılları süresince yani
Betül okurunun profil resmi
Aslında gezecek, akraba ziyareti yapacak, fuhuş yapacak zaman ve güçleri olamaz. Ortalama beş günde öldüren bir hastalıktan bahsediyoruz. Ki bahsi geçen beş gün çok şiddetli rahatsızlıklar ile geçtiği için dolaşıp gezemezler. Vebanın hızlı yayılmasının nedenleri arasında karantina uygulamasının reddedilmesi başı çeker. Çünkü bahsi geçen beş günde hastanın vücudunda yaralar açılır ve irin akarsa hasta iyileşmeye baslar. Eee geçmiş olsuna gelenler?
6 önceki yanıtı göster
Yasin Malkoç okurunun profil resmi
3. Selim tam da Fransız İhtilali’nin olduğu yıl tahta çıkmıştı. Batı’da bir sürü reformlar yapılırken, 3. Selim’de reform olarak Nizam-ı Cedid(Yeni Düzen)’i kurmuş, ve bu askerler Osmanlı tarihinde ilk kez üniforma giyen askerler olmuştur. Fakat Yeniçeriler bu kıyafet reformuna sert bir şekilde muhalefet ederek, bir takım ulemayı da yanına almış ve halkı galeyana getirmişler. Asıl amaç kıyafete değil Nizam-ı Cedid’e, dolayısıyla da 3. Selim’e olmuştur. Zaten sonunda yeniçeriler Kabakçı Mustafa liderliğinde ayaklanarak 3. Selim’i tahttan düşürmüştü. Demem o ki: “farklı renkte ayakkabı giyilmesi “yeniçerilerin yapmış olduğu bir “algı operasyonu” olabilir.
1 sonraki yanıtı göster
15 öğeden 11 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.