Üniversiteyi bırakan ya da tıp, hukuk gibi alanların ne kadar değerli olduğunun farkına varmaktansa bu işlerden kazanacağı parayı düşünen, vaktini yalnızca eğlenmeye ayıran bir kişi aptal bir yaratıktan fazlası değildir.
Bir genç, oldukça önemli ve faydalı olan; sınırları net kararlar alma ve acele etmeden, sabırla ve düzenli bir şekilde çalışma kararını aldığında, elde edemeyeceği hiçbir başarı kalmayacaktır.
"Onun en önemli karakteristik özelliklerinden biri, zamana duyduğu saygıydı. Hayatımın bir anında bile zamanının ne kadar değerli olduğunu aklından çıkarmadı. Her bir dakikayı değerlendirdi. Yapacağı için başlamaya değmeyeceğini düşünmek için bile zaman kaybetmez, hemen işe koyulurdu. Her şeyi hızlı bir şekilde ve bitmek bilmeyen bir hevesle yapardı."
Küçük eylemlerimizde bile yapılabilecek en güzel şey, tembelliğin esaretinden, çalışmalarımızla ilgisi olmayan ve dikkatimizi dağıtan arzu ve dürtülerden kaçmaktır. Bu küçük zaferleri elde edebilmek için muhtemel fırsatları kollamalıyız.