Erbay

Erbay
@_Sencer_Bey
Sessizlik
Sabır
Sabır hem hayırlı bir nimettir hem de gönle ferahlık verir, göğsün daralmasına engel olur, insanın Rabbine isyan etmesini engeller.
Sayfa 110·Kitabı okudu
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Kur'an'ı Nasıl Anlarız
Allah Resûlü, Kur'an'ın yalnızca tebliğcisi değil aynı zamanda onu anlayan, kavrayan, özümseyen ve açıklayan bir elçiydi. Onun örnekliğini bir kenara bırakarak Kur'an'ı anlamaya çalışmak, Kur'an'ı kendi aklıyla yorumlamaya çalışmak beyhude bir çabadır.
Sayfa 90·Kitabı okudu
Namazda Yapılan Fiiller
Tekbir alırken elleri kaldırmanın, el bağlamanın, rükü yapmanın, secde etmenin anlamını tam kavramıyoruz. Oysa bunlar tam anlamıyla birer itaat fiilleridir. Başlama tekbiri ile Allah'tan gayrı ne varsa hepsini arkamıza atarız. El bağlayarak O'nun huzurunda kıyamda durur, O'nun kelâmını okuruz. Rükü ederek O'na olan itaatimizi belirtiriz. Secde ederek O'na yaklaşma ve itaatte son sınıra ulaşırız. Selâm verirken de ilk başlama tekbiri ile mümin kardeşlerimizle kesmiş olduğumuz bağlantıyı yeniden kurar, İslâm'ın parolası olan selâmla insanlar arasına karışırız.
Sayfa 82·Kitabı okudu
Rüyada Olabiliriz
Dünya bir rüya, âhiret ise gerçeğin ta kendisidir. Her birimiz, içinde bulunduğumuz rüyadan ölünce uyanacağız. Ölüp de âhirete gittiğimizde kimileri "Oh be dünya bir rüyaymış." diyecek, kimileri "Tüh be dünya bir rüyaymış." diyecekler.
Sayfa 68·Kitabı okudu

Erbay

, 2026 okuma hedefini ekledi.
Okumak önemli Anlamak daha önemli Anladığını yaşamak daha da önemli
2026 OKUMA HEDEFİ
2/10 kitap - %20 tamamlandı
2 kitap okudu
10 kitap
403 sayfa
1 inceleme
42 alıntı
25 günde 1 kitap okumalı.