Erbay

Erbay
@_Sencer_Bey
Sessizlik
Sabitlenmiş gönderi
İyi Bir Öğüt
"Her başlayan biter Her gelen gider Her yeni eskir Her taze bayatlar Her güzel çirkinleşir Her yaşayan ölür. Ezeli ve ebedi olan yalnızca ALLAH'tır."
Sevgide Ölçü
Cemaat, mezhep, tarikat vb. yapılarda bu yapıların önderi konumundaki kişiler insanlara güzel ahlaklarıyla, ilimleriyle, edebleriyle örnek olmaları hasebiyle "Allah için" seviliyorsa ne alâ... Yok bu gibi kimseler hatasız, günahsız bir konuma yükseltiliyor ve Allah'a ait yetkilerin, sıfatların bir kısmı bu şahıslarda görülüyorsa işte o zaman durum "Allah için" olmaktan çıkmış, şirke girmiştir. Bugün İslam topraklarında görülen örnekler maalesef "çoğunlukla" bu türden.
Sayfa 207·Kitabı okuyor
Alıntı
Aklı kullanmak
Şeytandan, rezillik ve kepazelikten, cehennemden ve hayvanlara benzemekten kurtuluşun yolu aklı, İslâm'ın emrettiği şekilde kullanmaktır.
Sayfa 184·Kitabı okuyor
1000Kitap
aciziz
Muhtaçlığını, zaafını, acziyetini unutan insan, sonsuz güç ve kudret sahibi, sonsuz zenginlik sahibi Rabbini de unutur! Rabbini unutan insan ise artık şeytanın ve nefsinin oyuncağı haline gelmiştir.
Sayfa 171·Kitabı okuyor
Hayata Dair
Acaba
Kur'an'da bir âyet var. Her dâim göz önünde bulundurmamız gereken bir âyet. Yüce Allah şöyle buyuruyor: "Onlar (müminler) yapmakta oldukları işleri, Rablerine dönecekleri için kalpleri çarparak yaparlar." (Mü'minûn, 60) Hz. Âişe bu âyeti okuyunca Peygamberimize sordu: "Bu âyette bahsedilenler bir yandan şarap içip, hırsızlık yapıp, zina edip diğer yandan da cezalandırılmaktan korkanlar mıdır?". Peygamberimiz şöyle cevap verdi: "Hayır, ey Sıddık'ın kızı! Bunlar oruç tutan, namaz kılan, sadaka veren ama "ya kabul olmazsa?" diye endişe duyanlardır."
Sayfa 159·Kitabı okuyor
Alıntı