Kitapta sanılanın aksine sağcı - solcu davasına, parti karalamasına yer verilmemiş ve taraf da tutulmamıştır.
Ve kitap otobiyografi değildir. Necmettin Erbakan kendi hayatına çok az bir bölüm yer vermiş ve gerekli yerlerde tanık olduğu olaylardan bahsetmektedir.
Kitap genel olarak bir Müslümanın, vatandaşın vatanı için ne yapması gerektiğinden, davasının öneminden bahsetmektedir. Özellikle Batılılar'ın oynamış olduğu oyunlardan; Türkiye, müslümanlar ve diğer insanlar üzerindeki hedeflerinden bahsedilmektedir.
Kitabı okuyunca şunu fark edeceksiniz: Aslında bizler bir çok icatları ortaya koyan bir milletiz. Hep uyutulmuş ve batının istediği yöne çevrilmişiz.
Batının sizin bindiğiniz uçağın havalanmasından, denizden geçen gemiye, bankalardan her fast ile gönderilen paraya kadar her şeyi elinde tuttuğunu anlayacaksınız.
Kitabı şiddetle her gencin, her ferdin okuması gerektiğini ve vatanımız, davamız için ne yapabiliriz? derdiyle dertlenmeye davet ediyorum.
İskender Pala'nın okumuş olduğum ilk eseridir.
Tarih ile iç içe olarak Yunus Emre'nin hayatını anlatan, Allah aşkına dönüşen bir aşktan bahseden bir kitaptı. İnsanda etki bırakan, ruhunuzdan bir parça bulabileceğiniz ,tekrar okumak isteyeceğiniz bir kitap. Aşkın Yolculuğu Yunus Emre dizisini izlemiş biri olarak Yunus Emre'nin hayatı diziden tamamen farklıdır(bazı kısımlar hariç). Dizisini de kitabını da öneriyorum. Örnek alınması gereken bir şahsiyettir Yunus Emre'm..
"İşitin ey yârenler, kıymetli nesnedir aşk
Değmelere verilmez, hürmetli nesnedir aşk. "