Maşide E.

Maşide E.
Devran çarkını tersine çevirmeli..
Varlık elde etmek için yokluk gerek. Mimar ev yapmak için boş arsa arar. Marangoz, ahşap işi yapmak için ham tahta arar. Saka, su satmak için susuz ev arar. Yokluğa dikkat et, onda çok hikmetler var" (Mesnevi, Cilt 6).
Sayfa 84
Reklam
"Ok ancak geri çekilerek atılır. Hayat sizi zorluklarla geri çekiyorsa, sizi daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir." -Paulo Coelho
Sayfa 81
Nietzsche der ki: "Öldürmeyen acı, beni güçlendirir."
Sayfa 81
Doğduğu günlerde nehre bırakılmakla musibetler dünyasına merhaba diyen Musa Peygamber için yüzyıllar sonra Rabbimiz Kur'ân'da şöyle buyuracaktır: "Seni, ey Musa, türlü türlü imtihanlarla sınayıp yetiştirdik" (Tâhâ, 40). Neden başıma bu musibetler geliyor diyen birine verilecek cevap şudur; çünkü Allah senin daha kuvvetli olmanı murat ediyor.
Sayfa 80
Sağlıklı bir bedene ulaşılmasında hastalıkların payı olduğu gibi kişiliğin kazanılmasında, güçlü ve duyarlı bir bireyin yetişmesinde de çocukluk döneminde geçirilen musibetlerin rolü büyüktür.
Sayfa 80