Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Maşide E.

Cenâb-ı Hakk’ın esmâsından biri de “es-Sabûr”dur. Yani Cenâb-ı Hakk, kullarına mühlet verir ve bu zaman zarfında kendisine nankörlük edenlere dâhi rızık vererek sabreder. “Şayet Allah insanları yapıp ettikleri yüzünden hemen cezalandıracak olsaydı, yerin üstünde tek bir canlı bırakmazdı; fakat onlara belirlenmiş bir vadeye kadar mühlet veriyor. Vadeleri dolduğunda ise (herkes anlayacaktır ki) Allah kullarını hakkıyla görüp bilmektedir..” (Fâtır, 45)
Sayfa 204 - Erkam YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
114 syf.
6/10 puan verdi
Bugün bulunduğumuz konum itibariyle bu konuda çok zayıf olsak da, ümmet bilincine sahip bir Müslüman ‘İslâm Âlemi’ hakkında -genel çizgilerle dahi olsa- bir mâlumata sahip olmalı diye düşünüyorum. Bu, Taha Bey’in de belirttiği gibi İslâm Dünyasına; muhabbetle, aidiyet hissederek, önyargısız, gerçekçi, bilgi eksenli, çeşitliliği görerek ve bütüncül bakabilmek için de gerekli bir husus esâsen. Ben de açıkçası seti bu niyetlerle aldım. Kitabın hacmi ve muhtevâsı çok geniş olmadığı için beklentim çok yüksek değildi. Okurken de bunu göz önünde bulundurarak okudum. Örneğin bu kitapta Bilâdüşşâm bünyesindeki ülke örneklerine dair mâlumatlar çok dağınıktı ve belli başlı bir düzen söz konusu değildi. Ancak yazarın da dediği gibi “dikkatli bir okur, satır aralarındaki vurgulardan hareketle daha fazla malûmatın kapısını aralayacak, farklı kaynaklara ve referanslara yönelerek, Bilâdüşşâm havzasının bereketini ve çok boyutlu derinliğini hissedecektir”.
Alem-i İslam Yazıları - I - Bilâdüşşâm
Alem-i İslam Yazıları - I - BilâdüşşâmTaha Kılınç · KETEBE · 0282 okunma
114 syf.
6/10 puan verdi
Alem-i İslam Yazıları - I - Bilâdüşşâm
Alem-i İslam Yazıları - I - BilâdüşşâmTaha Kılınç
8.9/10 · 282 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
152 syf.
8/10 puan verdi
·
41 günde okudu
Bir Hocam “Bu Rasim Bey romanı katletti..” gibisinden bir eleştiride bulunmuştu. Bunun üzerine kitaplığımda bekleyen bu eseri merakla okumaya başladım. Hocamın değerlendirmesi kendince haklı olabilirdi. Sonuçta Rasim Bey’in roman anlayışı diğer yazarlarınkinden biraz farklıydı. Ancak kendine has üslûp geliştirebilmiş yazarları seven birisi olarak ben bu konuda olumsuz bir eleştiride bulunamayacağım. Muhtevâ açısından bakıldığında da “batılılaşma karşısında iki arada bir derede kalmış” hatta “ne idüğü belirsiz bir hüviyete bürünmüş” kimi insanımızın hâl-i pür melâlini güzel okuyabilmiş ve olduğu gibi yansıtabilmiş yazar. Bu açıdan eseri başarılı bulduğumu söyleyebilirim..
Gül Yetiştiren Adam
Gül Yetiştiren AdamRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 202117,7bin okunma
Reklam
493 syf.
9/10 puan verdi
Her akşam evde aile üyelerinizle, komşularınızla misafirliğe geldiklerinde oturup bir iki başlık dahi olsa okuduğunuzda o anda mekânda tatlı bir asr-ı saadet havasının esmesine vesile olacak bir eser. Bu konuştukça malâyâniye dönen muhabbetlerin hayra ve güzel olana yönelmesi adına gerçekten mühim bir mesele ve Sahâbe İklimi bu görevi üstlenmeniz açısından size üslûp, içerik ve akıcılık açısından yardımcı olacak bir eser…
En Güzel Örneğin En Güzel Örnekleri Sahabe İklimi 1
En Güzel Örneğin En Güzel Örnekleri Sahabe İklimi 1Muhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 20171,930 okunma
“Ay ışığı ihmal edilir gibi değil. Bir saçağın ucundan, kalenin bir burcundan, bir pencere pervazından, bir dalın altından, bir sokak aralığından yayılıp duruyor.”
“ Taş devri gibi, tunç devri gibi insanların bir de gül devri geçirdiklerini düşünüyorum. Nasılsa o devirden kalma bir takım adamlar yaşıyor yeryüzünde..kimbilir belki ayrı bir kolonileri vardır hâlâ bir yerlerde, orada bu çiçekleri yetiştirip dünyanın her yerine ihraç ediyorlar..”
336 syf.
9/10 puan verdi
·
39 günde okudu
Yıllar önce -ben küçükken- ablamın kitabı aldığı günü hatırlıyorum. Sonra nasıl tevafuk olarak benim kitaplığıma geldi bilmiyorum. Belki teberrüken bırakılmıştı belki de ben o yaşlarda kapağını beğendiğim için ablamın kitaplarının arasından almıştım:) Uzun yıllar kitaplıkta bekledi. Hatta gününü bekledi diyebilirim. Bir Hocam demişti ki bazı eserler sizin ona ihtiyacınızın olduğu zamanı bekler. Bu kitabı da gerçekten seyrimde derin düşüncelere daldığım, bir sûfînin; neden ve nasıl demeden teslim olabildiğini düşündüğüm, ne maksatla diğer insanlara nazaran daha farklı imtihanlara tâbi tutulduğunu idrak etmeye çalıştığım, yürüdüğü yolun sûfîye insanî ilişkilerde daha hassas olmasını zorunlu kılışını sorguladığım, başına gelen her hâdiseye karşı neden katiyyen müteyakkız kalmasının gerekli olduğu üzerinde uzunca durduğum.. hâsılı bu konulara dair bir çok hususta kafa yorduğum bir dönemde okudum. Normalde bu tarz bir kitabı daha kısa bir sürede bitirmem gerekirken söz konusu düşünceler eşliğinde okuduğum için ruh halime göre süreç yayıldı diyebilirim. Eğer gündeminizde bu konular varsa ve bu düşünceler artık size ağır gelmeye başladı ve cevap arıyorsanız sizin de bu sûfî kitabını okuma vaktiniz gelmiş olabilir..
Su Üstüne Yazı Yazmak
Su Üstüne Yazı YazmakMuhyiddin Şekur · Sufi Kitap · 20213,073 okunma
“Tarîkatta terbiye demek; ahlakça incelmek, imtihanlardan ve tahkirlerden geçmek ve başına buyrukluğu terk etmek demektir.”
Sayfa 317Kitabı okudu
Reklam
“Taşın sertliğini anlamak ne kadar zaman alır dersiniz, taşın başınızdan sert olduğunu anlamak? Eğer mesele itimat meselesiyse insanlar neden tekrar tekrar kendilerine hiçbir tatmin getirmeyen ihtiraslara kapılıyor dersiniz?”
Sayfa 294Kitabı okudu
104 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.