Koray Kafa

Koray Kafa
@_anarkh_
Öğretmen
Gazi Üniversitesi
Ardahan
Edirne
68 okur puanı
Temmuz 2022 tarihinde katıldı

Koray Kafa

, bir kitap okudu
5/10
·320 syf.··
13 günde okudu
·
Okunma: 22 Şubat 2026 16:38
·
2026 2. kitabı
Amin Maalouf
8.2/10 · 74,8bin okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Denize düşüp kaybolan su damlası Toprağa karışan toz zerresi Nedir bu dünyaya gelip gidişimizin manası? Fena bir böcek işte, bugün var yarın yok.
Sayfa 162·Kitabı okudu
Delilik Üzerine
5/10
·125 syf.··
2026 1. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 04 Ocak 2026 20:06
Erasmus bu eserinde sahneye çıkardığı ‘’Ahmaklık’’ tanrıçası üzerinden döneminin siyaset adamlarını ve din insanlarını eleştirmekte. Halkı aptal olarak gören bu güruh yazara göre gösteriş meraklısı ve sahtedir. İdeolijileri ve dini çarpıtır. Bunun aksine halkın fikirleri de duyguları da saftır. Bu yüzden de budalalığa daha yakındır ve daha mesut bir yaşam sürerler. Kitapta mitolojik öge ve olaylara sıkça atıflarda bulunuluyor. Bu yüzden de bu konuda bilginiz yoksa anlatılanlar biraz havada kalıyor. Bunun yanında, bana düşüncelerin akışında da bir bütünlük yok gibi geldi. Yazar fikirlerini karmakarışık bir sırayla vermiş. Fikirlerini numaralandırmış ama başı başka bir şeyden sonu başka bir şeyden bahsediyor gibi. Uzun lafın kısası, büyük umutlarla başlayıp sırf yarıda bırakmamak için bitirdiğim bir kitap oldu. Tavsiye etmiyorum.
Deliliğe ÖvgüDesiderius Erasmus · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202315,2bin okunma
Hayat da bir tiyatro oyununa benzer, maskesi düşene kadar herkes bu oyunu sürdürür. Hayattır nitekim insanlara olduklarından farklı roller biçen. Az önce morlar içinde kuşanmış bir kral olan biri bakarsınız paçavralar içinde bir köle oluvermiş. Bir yanıltmacadır sürüp gider, ama bir komediden de başka bir şey beklenemez doğal olarak.
Sayfa 36·Kitabı okudu