Ömer

Ömer
@_mavera_
Puan vermedi·256 syf.··
2016 11. kitabı
Şu Agatha Christie'nin kaytan bıyıklı dedektifi Poirot'nun gri hücrelerini birbirine çarpıştıracak kadar esaslı bi plan yapan tek kişi çıka çıka çocuk bakıcılığı yapan, yirmilik, yeni yetme bi kız çıktı. O tren kar kümesine saplanmasaydı Miss Debenham seni faka bastıracaktı; Poirot.
Doğu Ekspresinde CinayetAgatha Christie · Altın Kitaplar · 201936,1bin okunma
Reklam

Ömer

, bir kitap okudu
Puan vermedi·256 syf.··
2016 11. kitabı
Agatha Christie
8.4/10 · 36,1bin okunma
8/10
·323 syf.··
2016 9. kitabı
Bence Attilâ İlhan'ın kafası biraz karışık. Kitapta serdedilen fikirler arasında gayet bariz ve son derece fazla tenakuzlar var. Kullanılan yazım üslubu bakımından da 2,5 ölçek sükût-u hayale sebep oldu. Bu kadar uydurukça keilme kullanılmış olmasını hiç beklemiyordum. Menşei ecnebi kültürü olmasına rağmen Türkçe karşılığı bulunan pek çok mefhum, tabir ve terim için kullanılan Fransızca kelimeler de azımsanamayacak kadar çok.
Şiir
Hangi BatıAttila İlhan · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2012722 okunma
8/10
·280 syf.··
Beğendi
·
2016 8. kitabı
Tam çikolata-çerez tadında atıştırmalık. İster ''bu alemde ne budalalar, ne sahtekarlar varmış" merakından; ister "şu dümencilerin çevirdiği dolapları öğrenelim de faka basmayalım" diye tedbir (!) kastından oku. İkisine de gider. Hem çeviri, hem esas metne sadık, hem de akıcılığını muhafaza etmiş nadir kitaplardan.
Yalancılar ve Sahtekarlar AnsiklopedisiRoelf Bolt · Domingo Yayınevi · 2015133 okunma