adile a.

adile a.
@aa_kirmizibalon
Sıkı Okur
“Güzel umutlar ve şarkılar, sadece hissedebilenlerindir.” “SPIRA,SPERA!”
Sabitlenmiş gönderi
Güzel umutlar ve şarkılar, sadece hissedebilenlerindir.. Rabingot Thore
Reklam
“Hayalinden geçen bütün bu anılar onda hiçbir duygu uyandırmıyordu. Ne acıma ne hiddet ne de herhangi bir arzu… Hepsi, başlayacak, hatta başlamış olanlara göre öyle küçük, öyle önemsizdi ki!..”
Sayfa 154Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Kötü bir barış, iyi bir kavgadan daha iyidir.”
160 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 saatte okudu
Tolstoy’un düşünce yapısını seven biri olarak ne kadar çok kitabını okursam, kendimi o kadar şanslı hissediyorum. Hacı Murat da merak ettiğim bir eseriydi. Kitabı okumadan önce Şeyh Şamil kim, Hacı Murat kim diye ufak bir araştırma yapmanızı öneririm, kitapta karakterler tanıtılmıyor çünkü. Hikaye, gerçek tarihi olaylara dayandığı için de önden bir bilgi sahibi olmak önemli. Savaş konusunu çok işleyen, bu konuda savaş karşıtlığını da cesurca ifade eden Tolstoy’un, kitaplarında savaş taraflarına objektif, tarafsız bakışı her seferinde ‘Savaşın kazananı yoktur.” düşüncesinin doğruluğunu ispatlıyor bana. Bu kitapta da savaşta tarafsız ama savaş ile barış arasında net bir şekilde barıştan yana sergilediği tavrını göstermiş. “Kötü bir barış, iyi bir kavgadan daha iyidir.’ (Syf: 49) diyerek ifade de etmiş zaten. İnce bir kitap olmasına rağmen, bu incelik, Tolstoy’dan alıştığımız karakter sayısı fazlalığını etkilememiş :). Yine bolca isimle haşir neşir olacaksınız yani. Karakter fazlalığından bir şikayetim olmasa da, karakterler üzerinde çok kısa durulmuş olması hoşuma gitmedi. Karakter tahlillerini, onların öykülerini uzun uzun anlatmasını isterdim. Kalın kitaplarında sayfalarca yer verdiği fikirlerini bu kitabında okumayı da isterdim. Hacı Murat’ı, Rus kültürünün yanında müslüman kültürünün de işlendiği, hatta müslüman kültürüne daha fazla yer verilmesi açısından kendime yakın hissettim. Tolstoy’un diğer kitaplarını çok daha fazla beğenmiş olsam da okunmasını öneririm.
Hacı Murat
Hacı MuratLev Tolstoy · Can Yayınları · 201913,9bin okunma
Reklam
160 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 saatte okudu
Hacı Murat
Hacı MuratLev Tolstoy
7.6/10 · 13,9bin okunma
140 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
İnsan okumalı.. Sadece kitapları değil, hayatı, insanı, dünyayı ama en önemlisi —cesaret edebilirse— kendini okumalı.. Dostoyevski bu cesareti göstermiş, kendini okumuş, okumakla kalmamış cesurca anlatmış,yeraltı dünyasıyla okurunu da tanıştırmış. Bana göre her insanın ait olduğu bir “yeraltı“ var. Ve bütün yeraltı dünyalarımız birbirine hem çok
Yeraltından Notlar
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020127,3bin okunma
“Bizi tek başımıza bırakın, elimizden kitapları alın o saat şaşkına döner, ne yana gideceğimizi, kimden yana çıkacağımızı, kimi sevip kimden nefret edeceğimizi bilemeyiz. İnsan olmak, yani gerçek, kendi vücuduna sahip, kanlı canlı bir insan olmak dahi bize güç geliyor; bundan utanıyor, ayıp sayıyor, bildik, genel anlamda insan olmaya çabalıyoruz hep.”
Sayfa 139Kitabı okudu
“…hepimiz yaşamla bağını az ya da çok kaybetmiş, kör topal idare eden insanlarız.”
Sayfa 138Kitabı okudu
“Kolay elde edilmiş bir saadet mi, yoksa insanı yücelten ıstırap mı daha iyidir? Evet, hangisi daha iyi?”
Sayfa 137Kitabı okudu
Reklam
“Fakat… fakat düşüncelerle hiçbir şey açıklanamaz, o halde uzun boylu düşünceye dalmanın faydası yok.”
Sayfa 133Kitabı okudu
“İçimde durmadan kabaran, dinmek bilmeden sızlayan bir şey vardı.”
Sayfa 117Kitabı okudu
“Ruhumun, vicdanımın derinliğinde bir türlü sakinleşmeyen, bütün varlığımın yakıcı bir hüzünle dolmasına sebep olan bir köşe vardı.”
Sayfa 117Kitabı okudu
“Alışkanlığın insanı ne hallere getirdiğine şaşmamak mümkün değil doğrusu.”
Sayfa 107Kitabı okudu
“İnsana yalnız keder, acı batar da saadetimizi fark edemeyiz. Halbuki hakkıyla bakınca dünya nimetlerinden hepimizin nasibi olduğunu görürüz.”
Sayfa 103Kitabı okudu
2.027 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.