Sadece zamanın öğretebileceği şeyleri daha önce bilmediğin için kendini affet. Anonim
Beni affet, Şiirler gözlerini, Şarkılar saçlarını söylemedi. Beni affet.
Alıntı
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Zavallı Necdet kitabından
Beni affet... Mezar i ismetini Islatan eşk-i pâre-i hicrân Söndürür belki aşkımın kuduran İnfiâlât-ı zucret- âverini.
Edebiyat
28 Haziran..
Sekiz yıl önce kaybettiğim kardeşim.. ben seni kaybettikten sonra bazı şeyleri tamamen bıraktım, ben artık bir şeyleri dört gözle beklemiyorum çünkü beklemenin bir anlamı kalmadı sen gelmeyeceksin. Senin yokluğun benim bütün duygularımı değiştirdi ben artık eskisi gibi hissedemiyorum. Hayat orada devam ediyordur muhakkak, ben hep Haziran ayında kaldım senden sonra. Seni bedenen uğurlamış olsam da, kalben huzurundan gidemiyorum. Benden sana ne kaldı bilemem belki unuttun beni, şunu bil ki ben senden kalanlarla idare ediyorum. Mecbur olduğum bu hayatı senin bıraktıklarınla tamamlamaya çalışıyorum. Mutlaka bir kavuşma olacaktır bizim için, öldüğümde karşımda seni görmek tek isteğim. Bana bir kere daha abi demen için nelerimi vermezdim. Hiçbir beklentim yok artık, gelmeyeceğini kabul edince, dünya düştü gözümden. Elim bağrımda öylece kaldım. Senin de alacağın olsun, çocuk gibi ağlatıyorsun beni her gün. Bazen öyle ağlıyorum ki, okuduğum dualar bile yarım kalıyor. Mezarının başında bir Fatihayı tamamlayamıyorum bazen. Sen çok büyük bir kayıpsın, çok büyük bir acısın. İnsan özlemin de bir ağırlığı olduğunu öğreniyormuş. Ben öğrendim. Sekiz yıldır taşıyorum. Bir gün olsun yere bırakamadım. Bir gün olsun hafiflemedi. Ben seninle birlikte kendimin en güzel taraflarını da kaybettim. Bu dünyada senden daha değerli hiçbir şeyim olmadı. Ve sen gittikten sonra hiçbir şey senin yerini dolduramadı. Bir gün benim de yolum bittiğinde, bu dünyadan ayrılırken yanımda götüreceğim son şey seni özlemek olacak.. Ve o gün geldiğinde, yıllardır içimde taşıdığım özlemle sana yeniden sesleneceğim. Ben geldim kardeşim seni hiç unutmadım, bir gün bile unutmadım. Fakat bugün seni, 8. Kez buruk bir hüzünle yeniden cennete uğurluyorum. Huzur içinde uyu, Canım Kardeşim.
1000Kitap
1 K ' nın ergen psikolojisine sahip okurlarına ithafen..
Bu sabah çok komik bir olayla güne başladım:)) Bir bayan beni takipten çıkmış. Beni çıkarma gereği duymamış ama ( ego tavan ,fanı falan zannetti beni herhalde) Takip isteğinide ilk o göndermişti bu arada. Kendisiyle iyi ya da kötü hiçbir iletişimim olmadı. Sadece karşılıklı beğeni ve yorum bu kadar.Araştırmalarım sonucu öğrendim ki bir husumet olayı varmış sitede kişiler arası. Ve ben bayanın husumetlisinin alıntılarını beğenip yorum yapıyor muşum. Affet :)) uyarsaydın baştan keşke seni takip şartlarım şunlar falan diye. Vallahi okuyor gibi yapıyorsunuzda inanın boşsunuz ya. Kocaman insanlar ,ergen tavırlar. Bugüne gülecek bir sebep oldu sayenizde çok teşekkür ederim ( Direkt üzerine alınabilir şahıs. )
Manolya, affet kendini...
Manolya, sıcak bir tebessüm. Manolya, affet kendini.. Manolya, hayat yaşamaya değer! Güneş yeniden doğar ve masum oluruz... ( youtu.be/uvbg0l9SpUA?si=... )