Selam sana Efendimiz (sav)
Hz. Fatime-tül Betül, Peygamberin kabrinden bir avuç toprak alarak koklayıp: "Ahmedî Muhtar'ın toprağını koklayanın hâli ne olur?"
Sayfa 269 - Meydan Yayınları
Ayan kararından memnundu. Fesih Iradesi'ni dinledikten sonra Azaryan Efendi'nin sesi işitilmistir: "Padişahım çok yasa! Kurt kuzuyu yemiştir. Başka kurtlar da Gazi Ahmet Muhtar Paşa'yı parçalayacaklardır.
Reklam
"Harekat ordusu yolda"
İsyana, dolayısıyla da mutlakiyete geri dönüş olasılığına karşı taşranın ilk tepkileri, 14 Nisan'da görüldü. Selanik'te düzenlenen Meşrutiyet yanlısı miting, İstanbul'a Meşrutiyet'i kurtarmaya gitme kararıyla sonuçlandı ve gönüllüler hazırlanmaya başladı. Ertesi gün birçok taşra kentinden İstanbul'a protesto telgrafları
384 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Harika bir kitap
Binbaşı Ahmet Muhtar kitabında başında hain olduğuna inandım. Kızdım ailesine üzüldüm, Mustafa Kemal Paşa ile karşılaştıktan sonra açıkcası Binbaşı Ahmet Muhtar ın durumundan şüphe etmedim değil. Kurtuluş savaşımızın İstanbul ayağında Mustafa Kemal Atatürk tarafından görevlendirilmiş " vatanı için, vatan haini" olan Ahmet Muhtar' ı anlatan muhteşem bir roman. Açıkcası çok az kitapta okurken soluğum kesildi sonraki sayfaya geçmek için sabırsızlandım. Çok detay vermek istemiyorum ancak okuyun derim...
Hain
HainSelim Erdoğan (Hidrojeolog) · Kronik Kitap · 2023193 okunma
384 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Zaferden sonra!
Bu topraklarda var olmamızı sağlayan Milli Mücadelemizin romanı usta işi bir kurmaca ve tarihi gerçeklik dengesinde kaleme alınmış. Yazarın milli mücadeleyi anlatan belgesel roman serisinden sonra muazzam bir milli mücadele romanı ortaya çıkmış. Tarihi gerçeklik ve kurmaca sağlam bir üslup dahilinde ele alınmıştır. Romanın başkarakteri Ahmet Muhtar, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı'nın travmasıyla inandığı bütün değerlere sırtını dönmüştür. İttihatçı olan Ahmet Muhtar savaştan sonra yurdu terk eden İttihadçı kadronun üst düzey yöneticilerine kırgındır hatta onlardan nefret etmektedir. Büyük savrulma yaşayan Ahmet Muhtar Anadolu'ya geçip Mustafa Kemal Paşa ile yaptığı bir görüşme sonunda çok ağır, taşıması çok güç bir vazife alır ve bu vazifesini gerçekleştirmek için İstanbul'a geri döner. Kasım 1918'den 1923 Ekim'ine kadar işgal altında bulunan İstanbul'da yaşananlar birçok tarihçi tarafından anlatılmak istenmemiştir. Tarihimizin bu utanç yıllarında yaşananları anlatan tarihi gerçekliğin şekillendirdiği bir çalışma olmuş. Anadolu'daki varlık- yokluk mücadelesine ışık tutuluyor. Bu topraklarda devlet olarak özgür bir ulus olarak yaşamımızı sağlayan milli mücadele gelecek kuşaklara aktarılmalı ve onlar tarafından içselleştirilmesi sağlanmalıdır. Bu tür romanların yeni nesillerce okunmasının sağlanması yurtseverlerin en büyük görevidir.
Hain
HainSelim Erdoğan (Hidrojeolog) · Kronik Kitap · 2023193 okunma
Sonrası... Sonrası, yüzyıllık sessizliğiyle olan biteni izleyen servilerin arasından elinde tabancasıyla çıkar Ahmet Muhtar. Zihninde Mustafa Kemal Paşa'nın Sivas'tayken söyledikleri yankı yapmaktadır. "Bugüne kadar ölmek deyince hep ruhunun bedeninden ayrılmasını bildin değil mi? Hani kalbin durur, beynin durur, düşersin. Hatta bu ecelle değil de bir kurşunla olsun istedin. Bu çoğu kez bir kurtuluştur da. Acılarına son verir.”
Sayfa 376Kitabı okudu
Reklam
127 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.