Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Belirli bir şahsa lânet etmek.
Bu çok tehlikelidir. Meselâ, "Falancaya Allah (c.c) lânet etsin; o kâfirdir, fâsıktır ya da bid'atçıdır" demek gibi. Bunun izahı şöyledir: Âyet ya da hadisle lâneti sabit olan kişilere lânet okumanın bir zararı yoktur. "Allah (c.c), Firavun'a lânet etsin, Ebû Cehil'e lânet etsin..." gibi. Zira bunların küfür üzere öldükleri sabittir. Onların durumunu şeriat haber vermiştir. Fakat zamanımızda yaşayan birine lânet okumak ise uygun değildir. Filana Allah (c.c) lânet etsin, o yahudidir..." gibi bir ifade kullanmak tehlikelidir. Belki o Müslüman olur ve Allah'a (c.c) yakın olarak ölür, bu takdirde onun mel'un olduğuna nasıl hükmedilir?
Sayfa 87 - SemerkandKitabı okudu
Âyet ya da hadisle lâneti sabit olan kişilere lânet okumanın bir zararı yoktur. "Allah (c.c), Firavun'a lânet etsin, Ebû Cehil'e lânet etsin..." gibi. Zira bunların küfür üzere öldükleri sabittir. Onların durumunu şeriat haber vermiştir. Fakat zamanımızda yaşayan birine lânet okumak ise uygun değildir. "Filana Allah (c.c) lânet etsin, o yahudidir..." gibi bir ifade kullanmak tehlikelidir. Belki o müslüman olur ve Allah'a (c.c) yakın olarak ölür. Bu takdirde onun mel'un olduğuna nasıl hükmedilir?
Reklam
Ayet ya da hadisle lâneti sabit olan kişilere lânet okumanın bir zararı yoktur. "Allah (C.C), Firavun'a lânet etsin, Ebû Cehil'e lânet etsin..." gibi. Zira bunların küfür üzere öldükleri sabittir. Onların durumunu şeriat haber vermiştir. Fakat zamanımızda yaşayan birine lânet okumak ise uygun değildir. "Zeyd'e Allah (c.c) lânet etsin, o yahudidir..." gibi bir ifade kullanmak tehlikelidir. Belki o müslüman olur ve Allah'a (c.c) yakın olarak ölür. Bu takdirde onun mel'un olduğuna nasıl hükmedilir?