Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Özgürlükçü” Avrupa’nın nasıl faşist politikalar uygulamaya müsait olduğunu gördük değil mi? Münih Orkestrası’ndan kovulan Rus orkestra şefi, IMDB TOP250’den çıkarılan Tarkovski filmleri, FIFe’nin Rus kedilerini yarışmalardan men etmesi, Netflix’in Anna Karenina filmini iptal etmesi, büyük medyaların İngiltere’de hakkını arayan işçileri Putincilikle suçlaması, gazetelerin Ukrayna’daki Neonazi Azuv taburlarını kahramanmış gibi sunmaları, savaşta yıkıma uğrayanların “sarı saçlı, mavi gözlü” oldukları, “gelişmiş” bir ülkede olduklarını söylemeleri… Ve Ukrayna’daki tahliye araçlarına siyahilerin alınmaması. Bu liste uzar gider. Eğer bir liberal daha kapitalizm özgürlükçü derse, en yakınınızdaki küreği liberalin ağzına vurmak konusunda tereddüt etmeyiniz.
Italya’da Dostoyevski dersi kaldırılıyor, Netflix Anna Karenina çekimlerini durduruyor, Glasgow Film Festivali Rus yapımı filmleri diskalifiye ediyor. Saldırgan Rus siyasetine karşı çıkmanın yolu sanatı durdurmak mı? Her Rus savaşı savunmuyor; misilleme değil bu, dümdüz ırkçılık. Tolstoy, Dostoyevski, Çaykovski’ye sansür koymak, eserlerini yasaklamak akıl tutulmasıdır, anlamsızdır, saçmalıktır. Kadınları cadı ilan edip yakan Ortaçağ anlayışından hiçbir farkı yok.
Reklam
İtalya’da Dostoyevski dersi kaldırılıyor, Netflix Anna Karenina çekimlerini durduruyor, Glasgow Film Festivali Rus yapımı filmleri diskalifiye ediyor. Saldırgan Rus siyasetine karşı çıkmanın yolu sanatı durdurmak mı ?
İtalya’da Dostoyevski dersi kaldırılıyor, Netflix Anna Karenina çekimlerini durduruyor, Glasgow Film Festivali Rus yapımı filmleri diskalifiye ediyor. Saldırgan Rus siyasetine karşı çıkmanın yolu sanatı durdurmak mı ?
2021'in favorileri
2021'in favori kitapları, dizileri ve filmleri. Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha bitirmiş bulunmaktayız. 2021 benim için güzel geçmedi. Elimde olsa hafızamdan silmek istediğim bir yıldı. Kötü geçmesine rağmen okumayı, izlemeyi bırakmadım. Hedefimi tamamlayamadım 70 kitapla yılı bitirdim. Hiç yoktan iyidir. Güzel kitaplar okudum, güzel diziler,
Edebiyat beyaz kağıt üzerinde olduğu kadar, beyaz perdede de güzel duruyor..
Edebiyat tarihinde önemli yer tutan bazı eserlerin beyaz perdeye yansıyan filmleri: John Steinbeck - Gazap Üzümleri (1940) Ernest Hemingway - Çanlar Kimin İçin Çalıyor (1943) Oscar Wilde - Dorian Gray’in Portresi (1945) John Steinbeck - Cennetin Doğusu (1955) Ernest Hemingway - Yaşlı Adam Ve Deniz (1958) Boris Pasternak - Doktor Jivago
Reklam
11 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.