Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Nahoş bir fikir, ama bununla yüzleşmelisiniz. Gezegenlere bir gün hükmedebilirsiniz. Ama yıldızlar insanlara göre değil.”
Uzaya meydan okumanız, karıncaların Dünya’nın bütün çöllerindeki her bir kum tanesini isimlendirip sınıflandırmaya çalışmasından farksız.
Reklam
Canını tehlikeye atıyorsun ama intiharına yataklık ettiğim hissine kapılmak istemem.
Aslına bakarsanız, beni en çok endişelendiren, yiyecek ya da oksijen değil, can sıkıntısıydı.
Işık hızına yaklaştıkça tuhaf şeyler yaşandığını duymuşsundur. Zaman bile farklı hızda akmaya başlıyor; vakit daha yavaş geçiyor, böylece Dünya’da geçen bir ay, Hükümdarların gemilerinde birkaç güne eşdeğer oluyor. Bu etki, fiziğin temel kanunlarından; yüz küsur sene önce büyük bilim insanı Einstein tarafından keşfedildi.
Filozof Kral
Sokrates'in sözlerini saptırdığını düşündüğü için Platon'u çok sevmese de, Platon'un filozof-devlet adamı tanımına tam manasıyla uyuyordu.
Sayfa 182Kitabı okudu
Reklam
Bazen insanlığı dış dünyanın gerçeklerinden soyutlanmış küçük bir parkta oyun oynayan çocuklara benzetmeden edemiyordu.
Sayfa 173Kitabı okudu
Eski Atina'da köle yerine makine kullanılsa, batıl inançların yerini bilim alsa nasıl bir yer olurdu..
Sayfa 169Kitabı okudu
Ama içten içe biliyorlardı ki, bilim bir şeyin mümkün olduğunu duyuruyorsa, günün birinde elbet gerçekleşecekti...
Sayfa 169Kitabı okudu
"Galaksimizde seksen yedi milyar güneş var," diye mırıldandı Karellen. "Bu rakam bile size uzayın ne kadar büyük olduğu hakkında bir fikir veriyordur. Uzaya meydan okumanız, karıncaların Dünya'nın bütün çöllerindeki her bir kum tanesini isimlendirip sınıflandırmaya çalışmasından farksız."
Sayfa 155Kitabı okudu
Reklam
Aksini düşünen şeytan:)
"Eski Ahit adlı kitabınızda Yunus denen İbrani bir peygambere dair harika bir hikâye var. Yunus gemiden atıldıktan sonra bir balina tarafından yutuluyor ve böylece sağ salim karaya ulaşıyor. Sizce bu efsanenin doğruluk payı var mıdır?"
Sayfa 148Kitabı okudu
Son mektup, elveda Maia, ışık hızıyla kaçıyorum senden :d
"Işık hızına yaklaştıkça tuhaf şeyler yaşandığını duymuşsundur. Zaman bile farklı hızda akmaya başlıyor; vakit daha yavaş geçiyor, böylece Dünya'da geçen bir ay, Hükümdarların gemilerinde birkaç güne eşdeğer oluyor. Bu etki, fiziğin temel kanunlarından; yüz küsür sene önce büyük bilim insanı Einstein tarafından keşfedildi. "İzafiyet teorisinin kesin olarak kanıtlanmış sonuçlarına ve Yıldızmarşı hakkında bildiklerimize dayanarak bazı he saplamalar yaptım. Hükümdar gemilerine binmiş yolcular dan birinin gözünden bakarsak, NGS 549672'ye yolculuk iki aydan fazla sürmeyecek; ancak Dünya'da kırk sene geçmiş olacak. Bunun kulağa çelişkili geldiğinin farkındayım; içini rahatlatacaksa söyleyeyim, Einstein ortaya attığından beri dünyanın önde gelen beyinleri hâlâ bunun üzerinde kafa yoruyor. "Neler yaşanabileceğini daha iyi anlaman, durumu kafan da daha iyi şekillendirebilmen adına sana bir örnek vereyim. Eğer Hükümdarlar beni doğrudan Dünya'ya gönderirse, geri döndüğümde yalnızca dört ay yaşlanmış olacağım. Fakat Dünya üzerinde seksen sene geçmiş olacak. Senin anlayacağın, Maia, sana her türlü veda ediyorum.
Sayfa 142Kitabı okudu
Anlaşıldı ki, eğitimli kimseler, başkalarının sosyal gaflarını hiç de merak etmiyordu.
Sayfa 125Kitabı okudu
Tarih öncesi çağlardan beri kadınlar zaman zaman -kimi durumlarda planlı bir şekilde- bayılırdı ve erkekler her seferinde tam olması gerektiği gibi tepki verirdi.
Sayfa 119Kitabı okudu
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.