Ebeveynlik oldukça zor ve bitmeyecek uzun bir maraton. Bu yolculuğun zorluğunu kolaylaştırmak da yine biz ebeveynlerin elinde olan bir durum. Bazen sabır taşı çatlıyor, bazen aşırı yorgunluk oluyor ama hepsi geçiyor ve geriye onlarla olan anılarımız kalıyor. Bu anıları anlamlı ve güzel kılmaya ne dersiniz? Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız.
Ben bu kitabı okurken, bir ebeveyn olarak ne kadar eksik olduğumu ve çocuk dilinden yeterince anlamadığımı hissettim. Onların gözünden bakmanın, onları anlamanın o kadar da zor olmadığını fark ettim.
"Bütün - Beyinli Çocuk" yolumuza ışık tutuyor. Beynin 20'li yaşların ortalarına kadar gelişiminin devam ettiğini söylerken, bu kitap 0-12 yaş arasını baz alıyor ama içeriğinde yetişkinler için de değerlendirilebilecek bilgiler mevcut. Gerek karikatürlü görselleri, gerek örnek hikaye anlatımlarıyla açık ve anlaşılır bir kitap. Sağ-sol beyin, alt-üst beyin kavramlarının ilişkilerini ve nasıl doğru yönlendirmelerle çocuklarımıza yardımcı olabiliriz konusu ele alınmış. Kitabın son sayfalarında stratejilerin yer almasını çok beğendim. Takıldığımız noktada hemen dönüp bakabileceğimiz bir bölüm olmuş.
Tabiki bir kitap mükemmel bir ebeveyn olmamızı sağlamaz. Zaten mükemmel ebeveyn de olamaz. En azından artıları eksilerinden daha fazla bir ebeveyn olmak için çaba gösterebiliriz. Onlar bizim birer yansımamız.
Ben keyif alarak okudum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.