Ayşe Emrah Kaya

Puan vermedi·249 syf.··
2024 68. kitabı
·
10 günde okudu
·
Okunma: 09 Aralık 2024 22:01
Ebeveynlik oldukça zor ve bitmeyecek uzun bir maraton. Bu yolculuğun zorluğunu kolaylaştırmak da yine biz ebeveynlerin elinde olan bir durum. Bazen sabır taşı çatlıyor, bazen aşırı yorgunluk oluyor ama hepsi geçiyor ve geriye onlarla olan anılarımız kalıyor. Bu anıları anlamlı ve güzel kılmaya ne dersiniz? Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Ben bu kitabı okurken, bir ebeveyn olarak ne kadar eksik olduğumu ve çocuk dilinden yeterince anlamadığımı hissettim. Onların gözünden bakmanın, onları anlamanın o kadar da zor olmadığını fark ettim. "Bütün - Beyinli Çocuk" yolumuza ışık tutuyor. Beynin 20'li yaşların ortalarına kadar gelişiminin devam ettiğini söylerken, bu kitap 0-12 yaş arasını baz alıyor ama içeriğinde yetişkinler için de değerlendirilebilecek bilgiler mevcut. Gerek karikatürlü görselleri, gerek örnek hikaye anlatımlarıyla açık ve anlaşılır bir kitap. Sağ-sol beyin, alt-üst beyin kavramlarının ilişkilerini ve nasıl doğru yönlendirmelerle çocuklarımıza yardımcı olabiliriz konusu ele alınmış. Kitabın son sayfalarında stratejilerin yer almasını çok beğendim. Takıldığımız noktada hemen dönüp bakabileceğimiz bir bölüm olmuş. Tabiki bir kitap mükemmel bir ebeveyn olmamızı sağlamaz. Zaten mükemmel ebeveyn de olamaz. En azından artıları eksilerinden daha fazla bir ebeveyn olmak için çaba gösterebiliriz. Onlar bizim birer yansımamız. Ben keyif alarak okudum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bütün - Beyinli ÇocukDaniel J. Siegel · Koridor Yayıncılık · 20153,831 okunma
Reklam
8/10
·288 syf.··
2024 65. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 22 Kasım 2024 14:39
İlber Hoca'mızı tanımayan, duymayan yoktur diye düşünüyorum. Kendisi bu ülkenin gerçek anlamda aydın insanlarının önde gelenlerinden. Uzun zamandır kütüphanemde olduğu halde bir türlü okuma fırsatım olmamıştı bu kitabı. Sürekli ön plana başka başka kitaplar eklemiştim ve sonunda okuyabildim. Kitap söyleşi tarzında ilerlemiş bu hoşuma gitti doğrusu. Kitap okumaktan ziyade İlber Ortaylı ile sohbet ediyormuşum havası yaşattı bana. Bunca yıla neler neler sığdırdığını, dolu dolu bir hayat sürdürdüğünü gözler önüne seriyor bizler için ve bir an hayatımı sorgularken buldum kendimi. Hoşuma gitmeyen tek nokta bazı yerler tekrar gibi olmuş. Aynı şeyleri tekrar tekrar okuyormuşum gibi hissettim, ancak geneline bakılınca severek okuduğum bir eser. Nasıl yaşanır? Neler okunur? Nereler gezilir? Neler izlenir? Bu gibi tavsiyelerle dolu. Eminim herkesin bir noktasından istifade edebileceği bir eser. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı · Kronik Kitap · 202065,2bin okunma
8/10
·304 syf.··
2024 48. kitabı
Kişisel gelişim türünde okuduğum nadir güzel kitaplardan bir tanesi. İsmine bakarak aldanmayın derim çünkü; bu kitap bize şöyle bir kişi olursan çok arkadaşın olur, böyle davranırsan vazgeçilmez olursun gibi gibi sözler sarf etmiyor. Aslında toplum olarak hala zorluk çektiğimiz iletişimin önemini gösteriyor. İçeriğinde olumlu olumsuz örnekler ve hikayeler öyle uzun uzun değil kısa ve sıkmadan dile getirilmiş. Sosyal hayatta, iş hayatında ve özel hayatta kendimize dair birçok şey bulabileceğimiz bir kitap. Bir defa okudum bitti değil, arada bir sayfalarına göz atmamız gerektiğini düşünüyorum. Genellikle kişisel gelişim kitapları bana sıkıcı gelmiştir ama bu kitabı çok severek okudum. Doğru bildiğim bazı yanlışlarım da yüzüme tokat gibi çarpılmadı desem yalan olur. En nihayetinde hepimiz insanız öyle değil mi? Tam değiliz. Olur muyuz? Hiç sanmıyorum ama gelişmek, tam olmasa da tama yaklaşmak bizim elimizde. Tavsiye ettiğim bir kişisel gelişim kitabı. Okumayı düşünenler için keyifli okumalar diliyorum. Kitapla kalın.
Edebiyat
Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme SanatıDale Carnegie · Epsilon Yayınları · 20174,896 okunma
8/10
·536 syf.··
2024 1. kitabı
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Konu anlatımı hafif, okuru yormadan akıp giden bir eser. İki kadın, iki benzer hayat. Canım Beattie... Her insan hata yapar ve Beattie hatasını biraz geç anladı. Telafi etmek istedi, sıfırdan bir hayat kurmayı başardı ama yetmedi. Hayatı boyunca kendisini hep yarım hissetti. Evet çok güçlü bir kadın ancak en kıymetlileri yanında değildi. Emma; yorucu bir süreç atlattı aynı zamanda bu süreçte Beattie'yi çözmeyi başardı. Okuma listesine eklemek isteyenlere tavsiye ederim.
Edebiyat
Kır Çiçeği TepesiKimberley Freeman · Arkadya Yayınları · 20133,431 okunma
9/10
·458 syf.··
2024 51. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 06 Ekim 2024 23:12
Kitabı okurken yazarın nasıl bir psikoloji ile yazdığını düşünmemek elde değil. Olay örgüsü, betimlemeler öyle güzel kurgulanmış ki her sayfada bir sonraki sayfayı merak ederek okuyorsunuz. Sürekli kendimi olayların içinde hissettim. Kitap çok akıcı ilerledi, keyif verdi ama bir o kadar da beni gerdi. Bu kadar stres bana biraz ağır geldi.
Siyah KanJean-Christophe Grangé · Doğan Kitap · 201514,1bin okunma