Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Mülk-i Süleyman ile taht-ı sikender kanı Bildin ise bunları fâniye rağbet neden Aziz Mahmut Hüdâyi Hz.leri
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Ne yazsam az kalır gibi hissediyorum. Okunması gereken kitaplardan, okurken durup durup düşündüm. Ayrıca kitapta bir de bu kitabı okuyan birisi var duygularını yazıyor. Kitabın İlk başlarında sanki ben duygularımı yazıyormuşum gibi hissettim benim gibi hissediyordu okuyan kişi şehirin gürültüsünden benim gibi usanmıştı. Hatta kitabın bir yerinde şöyle bir cümle geçiyordu bugün günlerden pazar yollar ne kadar da sakin hafta içinin gürültüsünden eser yok diyordu ve kitabı okuyan kişi gittiği yere okumak için kitabını da götürmüştü. Ve ben o cümleleri okurken günlerden pazardı dışarı çıkmıştım kendi kendime yollar ne kadar da sakin demiştim ve gittiğim yere kitabımı götürüp orada okumuştum. Çok şaşırdım ben yazıyordum sanki o satırları. Kitap Aziz Mahmut Hüdayi nin nefsiyle mücadelesini anlatıyor. Kitapta nefs konuşuyor, size günah işlemetmeyi düşündürten benim ama yapan sizsiniz diyor. Namazda aklınıza olur olmaz şeyler getirten benim, birine bir iyilik yaptığınızda içten içe kibir duymanızı düşündüren benim, ben ölene kadar sizinleyim diyor. Bu dünya gelip geçici bir rüyadır her doğan ölür asıl doğum öldüğümüzda başlar. Ne çok yakınlarımız ölüyor çok üzülsekte bir süre sonra hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Unutuyoruz.. insan ne çabuk unutur herşeyi.. Nefs diyor ki bunu size unutturanda benim. Dünyayı sevdirende benim. Ne zordur nefs le mücadele ve ne mutludur onu yenenlere.. Rabbim nesf tuzağına düşmekten korusun bizleri. Kitap farkındalık yaratıyor nefse karşı. İyi ki okudum. Kalemine sağlık
Fatih Duman
Fatih Duman
Ene 'Sus Ey Nefsim'
Ene 'Sus Ey Nefsim'Fatih Duman · Nesil Yayınları · 20225,4bin okunma
Reklam
"Dönemin büyük şeyhi olan Aziz Mahmut Hüdâyî'ye 'pederim' diyecek kadar bağlanan Sultan Ahmed, henüz on beş yaşında iken bir gün şeyh efendi sarayda abdest alırken suyunu bizzat dökmüş ve annesine de havlu tutturmuştu. Bu sırada Sultan Ahmed şeyhine: 'Bir keramet gösterir misiniz?' der. Hüdâyî de 'Şefketlü, abdest alırken suyu padişah döker ve valide sultan da havlu tutarsa, size gösterilecek bundan daha büyük kerametim ne olabilir?' karşılığını verir."
Sayfa 74 - Kitabevi
Şuunat_ı ilahiye_ ilahi haller
Bir şey de nur nuraniyet tam olunca madde ortadan kalkar. Dolunay olunca Ay' ı artık göremezsiniz, Ay da gördüğünüz güneştir. İşte Resulullah' ın (s.a.v) bir temsili de Dolunaydır. Çünkü Şems_ i ezeli (c.c) onda tam tecelli etmiştir. Bunun için Aziz Mahmut Hüdayi hazretleri: " Ayinedir bu alem , her şey Hak ile kaim. Mir'at_ ı Muhammed'den Allah görünür daim " demiştir.
Sayfa 168 - TimaşKitabı okudu
İdrak kulağından gaflet pamuğunu çıkarmayana nasihat kâr etmez. Aziz Mahmut Hüdâyî Hz.
"Her ne takdîr etse ol Kâdir İlâh Cümlesi hikmetledir bî-iştibâh" Aziz Mahmut Hüdâyî Hazretleri
Reklam
Aziz Mahmut Hüdayi 1541 senesinde Ankara'ya bağlı Şereflikoçhisar'da dünyaya geldi. Ancak çocukluğunun geçtiği yer, annesinin memleketi Eskişehir'in Sivrihisarı'dır. Burası Hüdai'nin yanı sıra Yunus Emre, Nasrettin Hoca, İstanbul'un ilk kadısı Hızır Bey gibi, Türk büyüklerinin ses verdiği önemli bir kasaba olarak da biliniyor.
192 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Samet Altıntaş / Boğaz'ın Dört Muhafazı. Aziz Mahmud Hüdayi, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Yüşa Aleyhisselam, Telli Baba. Samet Altıntaş 1986 yılında Almanya'da doğdu. İlkokulu Yalova ortaokul ve liseyi Bursa'da okudu. Marmara Üniversitesi Tarih bölümünden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergiler için şehir tarihi, seyahat ve rock müzik yazıları kaleme aldı. Metin yazarlığı ve proje editörlüğü yapmakta, Üsküdar'da yaşamaktadır. İstanbul'un her hali, her yanı ayrı bir güzeldir; anlatmakla bitmez. Bugüne kadar pek çok yazar, şair İstanbul'u değişik yönleriyle, anlatmaya çalışmışlardır. Yazar, İstanbul boğazı'nın kıyılarında yaşamaya devam eden, maneviyat dünyamızın dört büyük ismini, kaleme almıştır. Sultanlara Sultanlık Eden Sultan alt başlığıyla Aziz Mahmut Hüdayi, muhteşem Süleyman'ın süt kardeşi Beşiktaşlı Yahya Efendi, İstanbul'un sükunet bahçesi Yuşa Aleyhisselam ve biraz düş biraz gerçek alt başlığıyla da Telli Baba'yı anlatmıştır. Eser bir tarih kitabı değildir, değişik kaynaklardan faydalanarak, İstanbul farklı bir gözle okuyucuya sunmaktadır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Boğaz'ın Dört Muhafızı
Boğaz'ın Dört MuhafızıSamet Altıntaş · Destek · 201667 okunma
Ey katreyi umman eden Ey nutfeyi insan eden Ey dertlere derman eden Senden medet, senden medet Aziz Mahmut Hüdâyi Hz.
Gerçeği söyleyenlerin kalbi kuvvetlidir. Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri
Reklam
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Leyla ile Mecnun yok, Kaknusia ile Bahşı var artık
İskender Pala ve kalemi.. Öylesine kusursuz, ilahi aşk ile maddi aşkı harmanlayan, gönül telimi titreten.. Dülger Bahşı ile Kaknusia Bahçesarayda heyecanla yükselirken, Karadenizin hırçın dalgalarında ayrı düşen bir sevda. Çeyrek asırlık bir arayış, ümit kesmeden bekleyiş. Diğer yanda Rasulullah aşığı bir sultan, varını yoğunu ortaya koyup vücuda getirdiği Sultan Ahmet Camii.. Aziz Mahmut Hüdayi, Yahya Efendi.. Yudum yudum İstanbul.. Yarım kalan, kimin daha çok sevdiğini kestiremediğim aşklar..
Aşk Hikayesi
Aşk Hikayesiİskender Pala · Kapı Yayınları · 20231,654 okunma
Bilmiyorum demek ilmin yarısıdır. — Aziz Mahmut Hüdâyî (k.s)
Ölü, ölüp de ölümle istirahat eden değil, diri iken ölendir. Öyle kişiler vardır ki onların bedenleri kabir gibidir. Oysa ki diğer varlıkların kabirleri toprak gibidir. -Aziz Mahmut Hüdayi Hz./Hülâsatür Ahbâr
211 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.