İyilik benim kendime olan inancim. Yoksa ben de biliyorum kimsenin buna değmeyeceğini.....
"En iyisi düşünmemekti Kaçmaktı,kendi içime kaçmak Fakat bir içim var mıydı? Ben var mıydım" Ahmet Hamdi Tanpınar
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Normalde harbiden kıskanç değilim ama bu çocuğu ben deli gibi kiskaniyorum
Ben de görebildiklerinizin hiç biri gerçek değil. Asıl gerçeğim içimin okyanusunda... O okyanusun bütün yaralarıma iyi gelen sihirli dokunuşları var. O okyanusun ruhuma huzur veren bir de adı var. Adı mı..? Çocukluk... Kaçtığını sandığınız çocukluğunuz, gökyüzü gibi bir şey, hiç bir yere gitmiyor... Bulun onu... Edip Cansever
Şiir
Ve Çocuk Sadece Sevdi...
Her şey burada dedi Tanrı çocuğa, Taşıdığın kalpten fazlasını tanımadım sana, İşte dünya, orası soğuk Ama hayat nasıl olsa orada, Git ve sev çocuk! Ve çocuk sadece sevdi, Tek sahip olduğu şeyden bile çok sevdi herşeyi... Ona aitlik tanınmamıştı oysa.. Yaşamını yaşamadan sevemezsin dedi Tanrı. Çocuk haykırdı; bilsen nasıl üşüyorum dünyada, Bırak beni gideyim buradan Göğsümü sıkan şu lanet hayattan.. Yavaş yavaş, Tutulmamış bir söz gibi unutup gideyim her şeyi, İzin ver geçsin, Yavaş yavaş, Sona giden şu menzilde.. Gördüm ki gerçek sandıkları, Hayaller, aşklar, öpüşler, gülüşler... Hepsi palavra, yalan Geceyi söndürsün kalbim, gündüzler zaten yalan Geçsin istiyorum, geçsin istiyorum zaman. Tanrı seslendi; Kusursuzluk aradın, şimdi nefes aldığını hatırlatacak şeyler bulmalısın, Sevmeyi sevmeden sonlanamazsın.