Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

~Rabia~

~Rabia~
@birgaribane
"Gönül ilmi gerek Hakk'a gidelim, Cemâli ba kemâle seyridelim." Ehl-i Târikat/Ehl-i Hakikat
Üniversite
Ankara
23 okur puanı
Şubat 2019 tarihinde katıldı
Reklam
Üstad, Büyük Doğu'nun nasıl bir zeminde başladığı ve nereye geldiği ile alâkalı şöyle der: "Biz mücadeleye başladığımızda önümüzde buzdan küfür dağları vardı. Onları hoh hohlarımızla erittik." "Serseri kuşlar gibi dolaşırken Anadolu bozkırlarına bıraktığımız tohumlar görüyorum ki bugün gür ormanlıklar haline geldi."
Sayfa 39 - Hüküm kitapKitabı okudu
"Anladım işi sanat Allah'ı aramakmış, Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış." |Üstad Necip Fazıl...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
160 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Hidayet
HidayetŞule Yüksel Şenler
8.4/10 · 255 okunma
Reklam
Her çıkmaz sokağın çıkmaz olduğunu anlamak için sonuna kadar yürümek zorunda bırakıldık. |İsmet Özel
Neden 17/18 yaşlarında iman eden Sa'd bin ebi Vakkas ve on yedi yaşındaki kardeşi Ümeyir gibi iman yolunda sabit kadem olamıyor, aynı dine, aynı peygambere, aynı kitaba bağlı olmamıza rağmen amel adına onların ortaya koyduklarının az bir kısmını dahi gerçekleştiremiyoruz?
Siyer yayınlarıKitabı okudu
Dünyanın bütün çirkinliklerini tek başına yenemezsin. Yine de dünyanın senin yapabileceğin kadar olan o iyilik ve güzelliğe ihtiyacı var. |Kemal sayar
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
İman ediyoruz ki Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed onun kulu ve elçisidir. Hal böyle iken kelime-i tevhid'i söyleyenler arasına dahi sirayet eden muhammedun rasulullah'sız bir İslam. Kur'an'da ne yasak ise bu bize yeter haşa Efendimiz'in( صلى الله عليه و سلم) söyledikleri Kur'an'da yoksa kabul edilebilirliği de yok şeklinde bir İslam tasavvuru günümüz ümmetini tehdit eden büyük tehlikelerden. Halbuki Allah teala buyuruyor ki; peygamber size ne getirdiyse alın, neyi yasak ettiyse de ondan sakının. Allah teala'nın emri böyle iken ne yazık ki Efendimiz'in sünnetine gerek olmadığını söyleyenlerin işin garip tarafı ise O'na(صلى الله عليه و سلم) iman edenler tarafından söyleyenlerin sayısı günbegün artmakta. Sünnetin garipliği Efendimiz'e(صلى الله عليه و سلم) iman edenlerin arasında dahi sürmekte ve Sünnet giderek garip kalmakta. Artık insanlar sıradan bir doktrini tartışır gibi Efendimiz'in ( صلى الله عليه و سلم) sünnetini tartışma cüretini göstermektedir. Kitapta ise gayet akılcı bir şekilde Sünnete neden gerek olduğu açıklanmış verilen örnekler de konunun zihinlerimiz üzerinde kalıcılığı sağlanmış Allah teala @nureddinyıldız hocamızdan ebeden razı olsun. Sünnete olan ihtiyacımızın mukni cevaplar ile açıklandığı faydalı bir eser. Okunmasını tavsiye ederim.
Sünnet Neden Garip ?
Sünnet Neden Garip ?Nureddin Yıldız · Tahlil Yayınları · 2017593 okunma
İnsan yaşamında bir kez de olsa kendine şu soruyu sorup yanıtlamalıdır: "Sahip olduğum her şeyi yitirdiğimde, beni ayakta tutacak olan şey nedir?"
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Hz. İsa'nın (a.s) nüzulü, Kur'an-ı Kerim, sünnet-i seniyye ve İcma-i ümmetle sabittir. Bu yüzden ona ulema değil, ihtilaflarını icmaya zarar vermeyen mustagribler muhalefet etmiştir. Müslümanlar ,Hz. İsa'nın(a.s) nuzülüne, Kur'an-ı Kerim 'in nüzulünden günümüze kadar hep inanmış ve bu konu akide kitaplarında da yer bulmuştur. Ne var ki günümüzde pek çok akademisyen artık buna inanmıyor. Hz. İsa'nın (a.s) nüzülü nü inkâr ile alakalı onlarca videosu olanların Google'a yazıp namazın ruhuyla ve tesettürün şeriliğiyle alakalı bir konuşmalarını bulamazsınız. Sadece bu bile bunların neye hizmet ettiğini veya kimler adına çalıştıklarını açıkça göstermez mi? Bu yüzden Nuzül-i İsa'yı inkâr, akide de bir kırılmadır.Bunu başarırlarsa daha pek çok şeyi inkâr edecekler.
Nüzül-i İsa: Bir Akide Kırılması
Nüzül-i İsa: Bir Akide Kırılmasıİhsan Şenocak · Hüküm Kitap · 2019136 okunma
Akıl terazisinde yok edilen Mutlak Hakikat
"İlerlemeci Tarih Anlayışı'nda" geriye doğru gidildikçe mitoloji ve dogma artar. Yarın, bugün ve dünden hep daha ileridir. İslam'da ise "Dairesel Tarih Tasavvuru'nun" hakimiyeti vardır. Buna göre ilerici olmanın gelecek zamanla bir ilişkisi yoktur. Dün, bugünden daha kâmil olabilir.
Sayfa 117 - Hüküm kitapKitabı okudu
"Lafımın dostusunuz, çilemin yabancısı Yok mudur, sizin köyde, çeken fikir sancısı? |Üstad Necip Fazıl...
86 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.