Hepimizin özgür iradesi vardır ama ancak gözlerimizi , geçmişimizin ve bugünümüzün gerçeklerine açtığımız zaman özgür iradeden olabildiğince yararlanırız.
Elizabeht
Aptalca hatam aşk değil gurur oldu. Daha önce tanışır tanışmaz birinin tercihi olmaktan hoşlandım, öteki tarafından ihmal edildiğime gücendim; her ikisi hakkında ön yargılı ve cahilce davrandım, aklı bir kenara bıraktım. Meğer bu ana kadar kendimi tanımıyormuşum.
Darcy
Benim hislerim ve arzularım değişmedi. Ama ağzınızdan çıkacak bir söz beni ebediyen susturur. Ama hisleriniz değiştiyse şunu söylemek zorundayım; beni büyülediniz . Bedeniniz ve ruhunuzla... Sizi seviyorum ve bu günden sonra sizden asla ayrılmak istemiyorum.
Bizler biliyoruz yüce tanrım, ömrümüzün sonbaharı çok yakınındadır ilkbaharının, yazı ise hiç uzun değildir: bu nedenle böyle bir sabırsızlık çalkalanır kanımızda, bu nedenle büyük bir açlıkla uzanır elimiz sevdiğimizi almaya ve fani şeylere bile hemen sevinmeye.