Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

daüssıla malihulya nostalgia

daüssıla malihulya nostalgia
@catliycak
13 okur puanı
Şubat 2017 tarihinde katıldı
daüssıla malihulya nostalgia bir yorumu yanıtladı.
'İstiğnâ, müstağni, tedebbür, tefekkür, hamiyet, hasbîlik, riyâzat, mücâhede... Hayatımızdan pek kolay çıkarır olmuşuz bu hâlleri. Yazık.'
Cihân okurunun profil resmi
Bana hala sözlük açtıracak biri çıkmadı....
Reklam
Beğenmen umrumda değil. Lütfen yorum yap. Fikrini okumak istiyorum.
Ne okuduğunuzu sorgulamıyorum. Bana neden kitap okuduğunuzu anlatın. Niye okuyorsunuz? Gelişmek mi istiyorsunuz? Şaşalı cümleler kurmayı mı istiyorsunuz? Ruhunuzu kemiren sancılardan mı kurtulmak istiyorsunuz? Tarih sahnesinde gezintiye çıkmak mı istiyorsunuz? Yaradılışı mı sorguluyorsunuz? Gerçekten niye okuyorsunuz? Derdiniz nedir? Siz bunu kurcalarken ben de kendime bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Hayır hayır, benim kastım bu değildi. Diyorum ki, kitap okumak modern bir alışkanlıktır ve bu alışkanlık ile malul moderninsanın ne ilmen ne fikren ne zihnen ne de ahlâken modernöncesi insana nisbetle hiçbir üstünlüğünü olmadığını iddia ediyorum. Buna inanıyorum ve okudukça buna inancım pekişiyor. Sadr ve şifa derken bunu kastediyorum. Kuran ve hadis dışındaki bütün kitapların bir nevi kurmaca olduğu hakikatinden hareketle söylüyorum bunu.
Bilal Günaydın okurunun profil resmi
Ben de peygamberler dönemlerinde dolaşmak için zaman makinesi istiyorum zaten.
“Yaşamak bir tıkırtıydı, aldırmadılar.” //dık..! https://1000kitap.com/yazar/Ismet-Ozel
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Yaşamanın bir tıkırtı olmasından ne anlıyorsunuz acaba efendim ?
Mehpare okurunun profil resmi
Tıkırtı.. işleyen bi şeyleri anımsatıyor.. dönen çarkları..belki koşmak, yürümek.. belki okula gidebilmek, markete gidebilmek özgürce.. her şeyin olağan akışında olması ama monoton da olmaması..)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Görüp sakınabileceğimiz musibetler görünmezdirler, görüp işitebildiğimiz Musibeti ise hayır sanırız.
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Aşşırı transandantal bir yorum. Sadece bizim akidemize uyar mı, ona tam olarak karar veremedim.
1 önceki yanıtı göster
tabula rasa okurunun profil resmi
Pandora'nın mizacı ve dış görünüşü arasındaki farklardan bahsederken sarf ediliyor bu cümle.
447 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Öncelikle aramızdan bu kadar erken ayrılışını öğrendiğim Ali Teoman'nın, üzüntüsüyle başlayacağım incelemeye. İnternette gezinirken karşıma bir kitap ismi ve onun akabinde yazar çıktı karşıma birden:Ali Teoman-Uykuda Çocuk Ölümleri. Hemen küçük bir inceleme yaptım ve kitap hakkında bilgi sahibi oldum. Zaten tarih-felsefe-edebiyat üçlüsünü bir arada çok sevdiğimden, hemen kitabı aldım. Kitabın daha ilk başından buram buram bir İhsan Oktay Anar kokusu aldım ve bu beni mutlu etti. Geleneksel ve kurgunun iç içe geçişi beni Anar'ın kitabını okuyor hissi verdi. Kitap beni öncelikle hiç sıkmadı ve içine çekti. Çok güzel bir olay akışı ve okuyucuyu yormadan verilen cümleler kitabı okumaya teşvik etti. Kitabın yazılış yılının 2002 yılı olduğunu göz önüne alırsak ve Anar'ın "Puslu Kıtalar Atlası"nın 1995 yılında çıktığını göz önüne getirirsek Ali Teoman'a tesir ettiği her halükarda belli oluyor. Ayrıca" Kinyas ve Kayra" anlatım tekniği kullanıldığını da görüyoruz ki kitabın giriş cümlesi, son sayfalara doğru geçiyor. İşin özü çok dolu ve tatlı bir kitap. Benim sevdiğim üçlüyü seviyorsanız mutlaka deneyin.
Uykuda Çocuk Ölümleri
Uykuda Çocuk ÖlümleriAli Teoman · Yapı Kredi Yayınları · 2018142 okunma
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
"Kinyas ve Kayra" anlatım tekniği mi ? Ali Teoman mezarında ters yüz oldu.
296 öğeden 6 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.