Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

daüssıla malihulya nostalgia

daüssıla malihulya nostalgia
@catliycak
13 okur puanı
Şubat 2017 tarihinde katıldı
Böylece hayatın mektup çağı da kapandı. Zaten kimsenin de bir mektup yazacak kadar içi kalmadı...
Haydar Ergülen
Haydar Ergülen
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Mektup yoksa email var. Araçların fetişleştirilmesi çok komik. O zaman mektup zamanındaki insanlar da, "ah dumanla haberleşmenin o tütsü veren hissi hiçbir şeyde yok" diye gevezelik yapsın. Edebiyat bu değil.
Reklam
daüssıla malihulya nostalgia bir yorumu yanıtladı.
148 syf.
8/10 puan verdi
Ernest Miller Hemingway (1899 - 1961), 1954 yılında da Nobel Edebiyat Ödülünü almış bir yazar. Roman 1952 yılında yayımlanmış ve 1953 yılında Pulitzer Kurgu Ödülüne layık görülmüş. Nobel Ödülü almasında da oldukça etkili olmuş. Hemingway bu romanı Küba'da yazmış. Baş kahramanı usta, yaşlı bir balıkçı olan Kübalı Santiago. Kahramanın beş gün boyunca denizde marlin/atlantik kılıçbalığını avlama süreci etkileyici bir şekilde anlatılmış. İçerdiği sembolik temalar ile dikkat çeken, rahat okunabilir bir öykü.
Yaşlı Adam ve Deniz
Yaşlı Adam ve DenizErnest Hemingway · Bilgi Yayınları · 202331,9bin okunma
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Hemingway aynen şöyle söylüyor: “Kitapta sembolizme ilişkin hiçbir şey yok. Deniz bildiğimiz deniz, yaşlı adam da yaşlı adam. Kitaptaki köpekbalıkları, denizdekilerden daha iyi veya daha kötü değiller. İnsanların kitapta buldukları sembolizm örnekleriyse zırvadan ibaret.”
1 önceki yanıtı göster
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Bu anlamda düşünürsek gidip fırından pide almamız bile sembollerle yüklüdür.
daüssıla malihulya nostalgia bir yorumu yanıtladı.
'İstiğnâ, müstağni, tedebbür, tefekkür, hamiyet, hasbîlik, riyâzat, mücâhede... Hayatımızdan pek kolay çıkarır olmuşuz bu hâlleri. Yazık.'
Cihân okurunun profil resmi
Bana hala sözlük açtıracak biri çıkmadı....

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Beğenmen umrumda değil. Lütfen yorum yap. Fikrini okumak istiyorum.
Ne okuduğunuzu sorgulamıyorum. Bana neden kitap okuduğunuzu anlatın. Niye okuyorsunuz? Gelişmek mi istiyorsunuz? Şaşalı cümleler kurmayı mı istiyorsunuz? Ruhunuzu kemiren sancılardan mı kurtulmak istiyorsunuz? Tarih sahnesinde gezintiye çıkmak mı istiyorsunuz? Yaradılışı mı sorguluyorsunuz? Gerçekten niye okuyorsunuz? Derdiniz nedir? Siz bunu kurcalarken ben de kendime bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
daüssıla malihulya nostalgia okurunun profil resmi
Hayır hayır, benim kastım bu değildi. Diyorum ki, kitap okumak modern bir alışkanlıktır ve bu alışkanlık ile malul moderninsanın ne ilmen ne fikren ne zihnen ne de ahlâken modernöncesi insana nisbetle hiçbir üstünlüğünü olmadığını iddia ediyorum. Buna inanıyorum ve okudukça buna inancım pekişiyor. Sadr ve şifa derken bunu kastediyorum. Kuran ve hadis dışındaki bütün kitapların bir nevi kurmaca olduğu hakikatinden hareketle söylüyorum bunu.
Bilal Günaydın okurunun profil resmi
Ben de peygamberler dönemlerinde dolaşmak için zaman makinesi istiyorum zaten.
296 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.