Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
🗣️ Kir Cemal Süreya darphanede müdür, paranın yerinde bir ozan müdür. Bütün yolsuzlukları saptayıp rapor eder, Ankara’ya gönderir, ÖDÜL bekler, ama ses yok. Bir daha yazıp bir daha gönderir.
Benim adım Cemal Süreya. Kürt Cemo derler bana. Alevi ve Kürdüm. Zazayım da. Çoğusu bilmez bu yönümü. Küçüktüm ve sürgün edilmiştik. Arkadaşlarıma alay konusu oldum hep. Zaten Kürt Cemo lakabını da onlar taktı lakab olarak. Daha rahat alay ediyorlardı. Ben bu şekilde büyüdüm. Anasız, babasız. Her küçük çocuk görüşümde ağlarım ben. Yaşayamadığım çocukluğuma. Ne zaman mutlu bir aile görsem, o an çekerim fotoğrafını. Tek fark ne biliyor musunuz? Çektiğim fotoğraf karesi her seferinde aynı. Kalemimle çekiyorum çünkü... O kılıçtan kuvvetli olan kalemimle... Hüzün var çünkü o karede... Gözyaşı var... Az önce gelirken çektiğim bir fotoğrafı sizlere sunmak isterim. Durakta üç kişi vardı. Adam, kadın ve çocuk... Adamın elleri ceplerinde, Kadın çocuğun elini tutmuş. Adam hüzünlü, Hüzünlü şarkılar gibi hüzünlü. Kadın güzel, Güzel anılar gibi güzel. Çocuk Güzel anılar gibi hüzünlü Hüzünlü şarkılar gibi güzel. İşte böyle sayın heyet. Şimdi karar sizin. Benim adım ya Kürt Cemo olur, devam ederim kaldığım yerden hayatıma; ya da koyarsınız adımı Cemal Süreya, unutamazlar beni 100 yaşıma bastığımda da. Çünkü biliyorum ki; Hayat kısa kuşlar uçuyor... bıraktığın ,yerden. Hayat kısa. Kuşlar uçuyor üsdat. Rahmet ve saygıyla.
Reklam
Cemal Süreya
Gönlümüzün Kapısı Cemal Süreya Darphânede müdür, paranın yerinde şair müdür. Bütün yolsuzlukları tespit edip rapor eder, Ankara’ya gönderir, mükâfat bekler, ama ses yok..! Bir daha yazıp, bir daha gönderir. Çok geçmeden zamanın bakanı Darphâneyi teftişe gelir. Gelir ama Cemal Süreya’nın elini bile sıkmaz. -“Bu kapının arkasında ne var..?” diyerek bütün odaları dolaşır. Cemal Süreya’ya hiç muhatap olmaz, yardımcılarına sorar; “Bu kapının arkasında ne var, burada ne var..?” derken, iki saat kadar dolaşır ve gider. Giderken Cemal Süreya der ki: “Bir kapı var ki, onu size hiç açmayacağız..” -“Hangi kapı, ne kapısı..?” der bakan. “Gönlümüzün kapısı..!” Bakan gider, bir rapor hazırlar: -“Darphâneyi gezdim, çok pis buldum. Müdür Cemalettin Seber’i (Cemal Süreya) görevden alıyorum.” Cemal Süreya bu yazıyı alınca bir basın toplantısı düzenler ve der ki: “Bakan haklı, gerçekten de o gün şanlı Darphâne, tarihinde ilk defa kirliydi. O da Sayın Bakanın burada teftişte olduğu saatlerdi.. #SunayAkın Ölüm yıldönümünde (1931-9 Ocak 1990)
Cemal Süreya
Cemal Süreya
'yı saygıyla ve özlemle anıyoruz.. 🤲💐🖤
Yataklar var konuşmak için Öpüşmek için telefon kulübeleri. Cemal Süreya'yı ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz.
Her şey biliyor her şey Sen biliyor musun bakalım Seni nice sevdiğimi? Üstüne titrediğimi? Geldiğimi? Gittiğimi Hadi.. Cemal Süreya.. Saygıyla…
Aramızdan ayrılışının 33. yılında özlemle…
“Bir mısra daha söylesek, Sanki her şey düzelecek…” Bu dünyadan bir
Cemal Süreya
Cemal Süreya
geçti. Özgürlüğün geldiği gün ölmeyi yasaklayan ve şiirleriyle ölümsüzlüğün sırrını bulan usta şaire saygıyla… #9Ocak1990-∞ 🖤🎗️
Reklam
Cemal Süreya Darphane’de müdür, paranın yerinde şair müdür. Bütün yolsuzlukları tespit edip, rapor eder, Ankara’ya gönderir, mükafat bekler, ama ses yok. Bir daha yazıp bir daha gönderir. Çok geçmeden zamanın bakanı Darphane’yi teftişe gelir. Gelir ama Cemal Süreya’nın elini bile sıkmaz. -Bu kapının arkasında ne var? diyerek bütün odaları dolaşır. Cemal Süreya’ya hiç muhatap olmaz, yardımcılarına sorar. Bu kapının arkasında ne var, burada ne var… İki saat dolaşır ve gider. Giderken Cemal Süreya der ki: – Bir kapı var ki, onu size hiç açmayacağız.. “Hangi kapı, ne kapısı..?” der bakan. – Gönlümüzün kapısı..! Bakan gider, bir rapor hazırlar: “Darphaneyi gezdim, çok pis buldum.” Müdür Cemalettin Seber’i (Cemal Süreya) görevden alıyorum. Cemal Süreya bu yazıyı alınca bir basın toplantısı düzenler ve der ki: – Bakan haklı, gerçekten de o gün şanlı Darphane, tarihinde ilk defa kirliydi. O da Sayın Bakanın burada teftişte olduğu saatlerdi.. Sunay Akın Ölüm yıldönümünde (1931-9 Ocak 1990) Cemal Süreya Anısına Saygıyla..
Bugün günlerden
Cemal Süreya
Cemal Süreya
Öyle sevdim ki seni Öylesine sensin ki Kuşlar gibi cıvıldar Tattırdığın acılar Cemal Süreya'nın mutlak doğum tarihi belirsizmiş. Bu yüzden her seferinde kendine farklı bir doğum tarihi belirlermiş. Bu doğum günlerinden biri de 10 Ağustosmuş yani sonradan eşi olacak Güngür demirayla tanıştıkları tarih. Kendisini saygıyla anıyorum İyiki geçtin bu dünyadan
212 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.