Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bazı yazarları keşfetmek, bazen ise yıllar sonra yeniden okuyarak keşfetmek bir defineye toprak altında rastgelmek gibi. Bu bazen Oğuz Atay olur, bazen Cengiz Aytmatov, bazen de Stefan Zweig. Öteki yazarlar kazmayı küreği alıp toprağı amaçsızca kazdığın anlar gibi. Zevk için, zaman geçmesi için, meşgale üretmek için kazarsın. Tek amaç, içindeki sıkıntıyı giderecek bir şeyler bulmaktır. Toprağı kazarken öyle bir hazineye denk gelir ki küreğin, onun değerli bir mücevherat olduğunu elindeki küreğin sesinden tanırsın. Cengiz Aytmatov benim için öyle olmuştu. Cemile'yi okuduktan yıllar sonra Cengiz Han'a Küsen Bulut'u okumuştum. Hastalığa iyi gelen bir ilaç gibi olmuştu. Şimdi de aynısı Zweig için geçerli. Satranç'ı okuduktan yıllar sonra başka bir kitabını okuyorum ve küreğim yine bir hazineye çarptı. Mutluluk bu olsa gerek.
Reklam
Cengiz Aytmatov Okuma Etkinliği
Cemil Meriç'in bir sözü vardır: "Ben her mayıs Balzac'la yeniden doğarım." 12 Aralık Cengiz Aytmatov'un doğumgünü bende diyorum ki gelin bizde bu Aralık Aytmatov okuyarak yeniden doğalım.
Cengiz Aytmatov
Cengiz Aytmatov
yalnıca Kırgızların, Türklerin değil aynı zamanda Rusların, Dünyanın bir değeri. Eserleri tam 176 dile
İyi ki doğdun Aytmatov
Bugün 12 Aralık. Büyük Usta Cengiz Aytmatov'un doğum günü. Ben bu vesileyle Aytmatov'un vefatı üzerine kaleme aldığım yazımı 1000 Kitap okuyucularıyla tekrar paylaşmak istiyorum. Herkese iyi okumalar... AYTMATOV'A VEDA "Merhaba Beyaz Gemi, ben geldim!" Aytmatov'un ölümü üzerine hissettiklerimi anlatmak çok güç.
Balyoz kitap
Eğer okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir balyoz gibi sarsmıyorsa, niye okumaya zahmet edelim ki? Der, Kafka.. Balyoz kitaplarım :) 1. Frida Kahlo- Rauda Jamis 2. Yapboz- Jodi Picoult
Geri111
174 öğeden 166 ile 174 arasındakiler gösteriliyor.