Duysun yedi cihan, Türkler geliyor! youtu.be/JVnrljOMrCs?si=...
1000Kitap
gidişini başka türlü açıklayamıyorum..
...belki de ben ingiliz şair William Shakespeare'im, sende üç çocuğumuza hayat veren eşim Anne Hathaway olabilirsin. belki de Antik Çağda üstünden 5000 yıl geçmiş olan mumu ben buldum, sırf seninle İskenderiye Feneri'nin önünde romantik bir gece geçirmek için. belki de ay'a ilk ayak basan Neil Armstrong'a ilk sen ayağını bas diye izin veren benim, çünkü sen daha gelmemiştin sensiz hiçbir adım atmak istemezdim. belki de Nuh'un gemisine beraber bindik, ve ilk kez orda benim için tebessüm ettin. belki de Şah Cihan, eşi Mümtaz Mahal için yaptırdığı Tac Mahal benim projem, belki de sen daha iyilerine layıksın diye vermişimdir projeyi. belki de Mevlânâ'nın "ya olduğun gibi görün ya da göründüğü gibi ol" demesiyle seni görür oldular hep bende. belki de Karacaoğlan'ın torunuyum, baksana ayrılık, sıla özlemi, gurbet, ölüm.. yazdığımız şiirlerde en çok değindigimiz konuların başında geliyor. belki de ben bir şizofren hastasıyım, ve kurduğum ütopyanın yahşi prensesi sensin. belki de Karadenizim, çıldırmak hırçın olmak hoşuma gidiyor hayat felsefemde, belki de Aristonun dediği gibi düşünen bir hayvanım, sen ise durmadan düşünülen dişi hayvanesin. belki de tüm yazdıklarım saçma, belki de sadece sana açılmayı bekliyor tarihi yedikule kapım. belki de Çin Seddi'ni seni kaybetme korkusuyla yaptım diye uzaydan görünüyor. belki de bağrıma Keops Piramidinin yapımında kullanılan 2,5 ton ağırlığındaki kireç taşını bastım diye sol'um fıtık kaldı. belki de kötü bir kabus her şey, ama her şey senken kabusa kötü diyeni giyotinle öldürür şu saatten sonra içimin engizisyon mahkemesi.
Şiir
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Gönül çalabın tahtı Çalab gönüle baktı. İki cihan bedbahttı. Kim gönül yıkar ise. (Yunus Emre)
Bilsin cihan ki sen bu cihanın nesindesin Bu ırkın şeref taşan efsanesidir sesin Atsız'ın uçmağına, sağlar Türk yurdu desin Altay'ın ötesinden Tuna'ya kadar olsun "Vaktiyle bir Atsız varmış"... Var olsun! Caner Kara
Şiir
"Onlar istiyorlar ki bütün cihan kendilerine köle olsun. Kendilerine hizmet etsin. Bu arzularına engel olduğumuz için de bizden nefret ediyorlar. Biliyorlar ki; Türk hayal edince, bütün cihan değişir." İsmail Enver Paşa
N’olsun bu kadar ah ü figan (ah) gönül Ettin beni rüsvây-ı cihân (ah) gönül Bin derde dücâr etmedesin bâşım her bâr Râhat mı bulur sana uyan (ah) gönül Sensin beni bu hâle koyan (ah) gönül .