Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir zoolog olarak, şehir sakinlerinin davranışlarını incelediğimde bana bir şeyi hatırlattılar; dar evlerinde yaşarken bana vahşi ormanları değil, hayvanat bahçesine tutsak edilmiş hayvanları. Kentin, betondan bir orman olmadığına, insanların tutsak edildiği bir hayvanat bahçesi olduğuna karar verdim...
Hiçbir şey imkânsız değildir. Eğer hayal edebiliyorsak ...
Reklam
...bütün büyük teknolojik ilerlemelere rağmen aslında basit biyolojik bir unsuruz. Dahiyane fikirlerimize ve aşırı kendini beğenmişliğimize rağmen, hayvansal davranış kuralları içinde hareket eden basit hayvanlarız.
Sayfa 201Kitabı okudu
Avcılık...
Bugün sürdürülen bu faaliyetlerin amacının, avı vurmaktan çok, rakipleri yenmek olduğu, avlanan hayvanın, kendi türümüzde en çok nefret ettiğimiz kişiyi temsil ettiği ve onu, avlanan bu hayvan durumuna düşürmek istediğimiz iddia edilmektedir.
Sayfa 159Kitabı okudu
:D
Dişiler çoğu kez erkeklerin "arkadaşlarına katılmasına" itiraz eder, bunu aileye karşı bir çeşit sadakatsizlik olarak görürler. Ama bu yanlıştır. Bu davranış, sadece, türün erkek erkeğe avlanma eğiliminin çağdaş ifadesidir.
Sayfa 158Kitabı okudu
"Kral" ayağa kalktığında herkes ayağa kalkar.
Sayfa 146Kitabı okudu
Reklam
...biyolojik düzeydeki tür içi saldırganların amacı düşmanı öldürmek değil, sindirmektir.
Sayfa 147Kitabı okudu
Bizim türümüzde çocuksu davranışların itaatkâr yetişkinlerce benimsenmesine en çok kur yapma döneminde rastlanır. Birbirine kur yapan çiftlerin "bebekçe konuşma”ya yöneldikleri görülür. Bu, ebeveyn olacaklarından değil, çiftin birbirlerinde koruyucu anne ve baba duyguları uyandırma, dolayısıyla saldırgan duyguları (ürkütücü duyguları) bastırmaya çalışmalarındandır.
Sayfa 141Kitabı okudu
:D
Karı koca kavgalarında, kadının yere atıp kırdığı vazo, aslında kuşkusuz, kocanın paramparça edilmiş kafasıdır.
Sayfa 137Kitabı okudu
Hiç risk almazsan hiçbir şey elde edemezsin...
Sayfa 122Kitabı okudu
Reklam
Hayatımız boyunca heyecan verici yeni dürtülerle dost bildiğimiz eskiler arasında çabalayıp dururuz. Yeni sevgisini kaybedersek hiç ilerleyemeyiz. Yeni korkusunu yitirdiğimizde felakete düşüveririz.
Sayfa 120Kitabı okudu
Yeni şeyleri çekici bulmaya yatkınlık, neophilia (yeni sevgisi) olarak adlandırılmıştır. Karşıtı da neophobia'dır (yeni korkusu). Bilinmeyen her şey, tehlike ihtimalini de getirir.
Sayfa 112Kitabı okudu
Dördüncü ayda bebekler...
Akıllı bir çocuk babasını tanıyabilir ama gülen çocuk annesini tanıyan çocuktur.
Sayfa 100Kitabı okudu
Modern şehir hayatı yüzünün arkasında yaşayan bildiğimiz çıplak maymundur. İsimler değişmiştir sadece: "Avlanmak" yerine "çalışmak", "av alanı" yerine “işyeri, "in" yerine "ev", "çift kurma" yerine "evlenme", "paylaşımda olunan arkadaş" yerine "eş" demek gerekmektedir.
Bir zoolog olarak, şehir sakinlerinin davranışlarını incelediğimde bana bir şeyi hatırlattılar; dar evlerinde yaşarken bana vahşi ormanları değil, hayvanat bahçesine tutsak edilmiş hayvanları.
707 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.