İslam, insanı yalnızlığa ve bireysel bir bencilliğe değil; kâinatla, diğer insanlarla ve yaratıcıyla "biz" olmaya davet eder. "Ben" diyen şeytandır (Örn: "Ben ondan hayırlıyım" demiştir); "Biz" diyen ise rahmettir
1000Kitap
sonu ters köşe // sürpriz sonlu değişik filmler `ölümcül oyunlar` (funny games, 1997/2007) bir aile tatil evine gelir ama kapılarını çalan iki gençle her şey tersine döner. seyirciyle dalga geçen, rahatsız edici ve ters köşe. `buried` – toprak altında (2010) bir adam tabutta uyanır. tüm film bu tabutta geçer ama finali nefes keser. `exam` – sınav (2009) bir şirkette işe girmek isteyen 8 kişi, çok ilginç bir sınava tabi tutulur. sonunda neyin sınavı olduğunu anladığında şaşırırsın. `the vanishing` (spoorloos, 1988 – hollanda) bir kadının gizemli şekilde kaybolmasıyla başlayan hikâye, finalde sert ve beklenmedik bir sona ulaşır. `the invitation `– davet (2015) bir adam eski karısının evindeki akşam yemeğine katılır. davet neden yapılmış? finalde her şey değişir. `perfect blue` (1997 – japonya, anime) bir pop yıldızı oyunculuğa geçerken gerçeklik ve kurgu birbirine karışır. psikolojik olarak beyin yakan bir film. `the autopsy of jane doe` – jane doe'nun otopsisi (2016) bir baba-oğul adli tıp uzmanı, genç bir kızın cesedini incelerken doğaüstü olaylarla karşılaşır. finali hem korkutur hem şaşırtır.
“Yeterince kitabın var” diyenlere cevabımız hazır.
Deli Kurt; Aslında potansiyel olarak sen bana verdiğin sözü tuttun. İzmir'de seni ilk gördüğüm an senin sözünün eri bir adam olduğunu anlamıştım zaten. Yani evet gerçekten de dediğin gibi yükünü yüklenmiş gelmişsin. Hâlâ konuşuyor olsaydık. Gelip yanıma bile otururdun ya da yemeğim bittikten sonra arkadaşının yanına davet ederdin. Yani aslında naz niyaz edeceğim bir durum kalmadı. O yüzden engelinden birini kaldıracağım 4-6 Temmuz arası. Sen kaldırmak istemeyebilirsin hazır hissetmeyebilirsin saygı duyarım ama alınmam darılmam. Hakkıdır derim. Üzülürüm sadece. Yalan yok. Geri de engel atmam ben beklerim. İletişim kur diye değil hakkını teslim etmek istiyorum. 1000kitaptaki engelini kaldıracağım. 4-6 Temmuz arası. Telegram için sana dediğim üç işaretten birini bekliyorum. Ve söz veriyorum sen engelini kaldırmış olsan dahi sana mesaj atıp da rahatsız etmem. Sana olan sevgimden şüpheye düşüyorsun. Sana bunu nasıl ispat edebilirim bilmiyorum ama ben seni ölen arkadaşıma bahsetmiştim. Yani seni gerçekten sevmesem can dostum olarak gördüğüm birine anlatmazdım heralde. Daha bugün yine anneme bahsettim. Sadece benim de cesaretim kırıldı. Tekrar gururum incinsin istemiyorum. O yüzden senden sadece bir sayı bırakmanı istiyorum. 4 - 5 - 6 hangi sayıyı seçersen saat tam 03.00'da engelini açarım. Hiçbir şey atmazsan da demek ki şu an hazır hissetmiyor der zamana bırakırım. Beyimdir doğrusunu bilir der beklerim. Bir sayı bırak hikayene, bilmem bi youtube şarkına bilmem ne. Seni çok özledim. Bunu yazarken de ağladım ölen dostumun üstüne yemin ederim ki.
"Deniz ile gece, iki sonsuzluk gibidir; ikisi de insanı kendi derinliğinde kaybolmaya davet eder." Victor Hugo
Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'ne ait çok bilinen tasavvufi bir şiirdir.Şiirin orijinal dörtlüğü şu şekildedir: Nedir bu ellere ayak? Nedir bu dillere dudak? Aç gözün ibretle bak! Âlem bir temaşagâh imiş… Özetle bu şiir; insanı dış görünüşün ötesine geçmeye, etrafındaki harikaları fark etmeye ve hayatın fani (geçici) güzellikleri içinde aslında büyük bir ilahi sanatı seyrettiğini idrak etmeye davet eder.
Cennet kadınları kimlerdir Gerçek bilgelik her soruya cevap bulmakta değil sorulmamış soruların derin sessizliğunde kaybolabilmektir Özgür Yüce Es selam Aleyküm ve Rahmetullah diyip Allahı anarak es selam sözü ile başlayalım hepinize selam bereket olsun 1000k ailesinin üyesi bilgelik sükutu korumak iledir susan kurtulmuştur bilgelik insanın hayata bakış açısı yorumlama kapasitesidir buda takva ve teslimiyet ile olur bilgelik sahabenin şu sözünde saklı Resulullah SAV den haber almadan ne lokma yer nede bir şey içerim ne güzel bir ilim ne güzel bir bilgi evet bilgi ve ilim odurki zihninizi körleştirmesin size güzel bir müjde versin Hz Fatma babasına annelik bile yapan ehlibeytin annesi Hz Hatice cennetle müjdelenen efendimizin yoldaşı Cebrail bile haya ederdi Hz Haticenin ismi anıldığı zaman Charlie Charlie Mackesy şunu der Acaba öğrendiklerini unutma okulu diye bir şey var mı?' evet kimi isimler unutulur eskir hatırlanmaz ancak Hz Muhammed efendimizin hadisleri övdüğü cennetle müjdelenen dört kadın onların ismi hiç unutulmaz daima hatırlanır sayın özgür yüce bey işte gerçek bilgi budur ya rıza lokmasına ulaştırır yada bizi fazilete eriştirir zihnimizi boşlukla doldurursak köreltiriz o halde büyüklük ancak Cenabı Hakkın yanındadır kendimize Hz Meryem Hz Asiye Hz Hatice ve Hz Fatmayı örnek alalım o zaman övülen bir fazilete erişiriz HZ Meryem ve topraktaki iz kimse gelmedi bir iz bıraktın gidişine, kapı aralığında kalmış bir bakış gibi. ne sen döndün ne de zaman, o andan sonra ileri aktı. Mehmet DEMİR-kimse gelmedi Allahın selam ve bereketi üzerinize olsun Es selam Aleyküm ve Rahmetullah edebiyat defterinin saygıdeğer şairi Mehmet Demir bir iz bıraktın gidişine ne sen döndün ne zaman ileri aktı o andan sonra diyor kıymetli şiirinde işte Cennet Kadınlarının ilki
Din