Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

y?

y?
@dedikyaiste
mâha yakın..
18 okur puanı
Nisan 2022 tarihinde katıldı
Birbirinden tamamen ayrı bu iki hareketi, yani dînî siyonizm ile siyasî siyonizm hareketini karıştırmamak gerekir. Dînî siyonizm çoğunlukla Musevî mistikler tarafından öğretilegelmiştir ve Yahudiliğin o Mesihçi büyük beklentisine sıkı sıkıya bağlıdır.
Sayfa 11
Reklam
musibetten bir hayır doğacaksa eğer, nefis muhasebemizi iyi yapabilirsek olacak. üzüntümüz bir şeyleri değiştirebilirse, dünya daha güzel ve emin bir yer olacak.
Sayfa 26
Kendi faniliğimizle yüzleşiyoruz, onulmaz acizliğimizle.
Sayfa 26

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hepimiz o kadar yaralanabilir ve kırılganız ki. Tıpkı bir mülteci gibi. Hiçbir yerde güvende değiliz. Daima bir tekinsizlik hali.
Sayfa 26
Hayır, ittiğimiz şey bize daha çok geri gelir. Bir yerlere tıkıştırdığımız şey ruhumuza batmaya devam eder. Olumsuz duyguları kabul edelim, onları içimize buyur edelim ama onlara demir atmayalım.
Sayfa 21
Reklam
başkasının acısına sırt dönerek yaşayamayız. Başka insanların ıstıraplarının üzerine zafer takları kuramayız.
Sayfa 18
ve yürek sızladığı kadar vardır.
Sayfa 17
Hz. Ali'nin sözüyle, "Gözü olana sabah ışımıştır."
Sayfa 14
Varsın naif desinler, hayrı ve merhameti çoğaltmak için söylediğimi usulca söylemeyi, söylerken de sözün büyüğünü büyük ruhlara bırakmayı tercih ederim.
Sayfa 13
Çünkü çok uzak yerlerden, hiç tanımadığım insanlardan gelen mektuplar ve elektronik iletiler, yürek yakınlığının her türlü maddi uzaklığı bertaraf edebileceğini anlatıyor bana..
Sayfa 13
Reklam
Ortadoğu coğrafyası, sadece orduların ve siyasî fikirlerin değil, aynı zamanda sembollerin de savaştığı ve çatıştığı bir coğrafya. Sembollerin tarih içindeki dönüşümleri ve bugün bizim için ifade ettikleri birbirinden farklı anlamlar, aslında bizatihi Müslüman zihinlerdeki dönüşüme işaret ediyor. Yıllar geçtikçe oluşan devasa boşluğu ve hafıza kaybını telafi etmek, coğrafyamıza karşı vazifelerimizden biri, belki de birincisi.
Sayfa 16 - ketebe
Bugün İsrail bayrağını gayet haklı gerekçelerle yerde çiğneyen, yakıp yırtan, üzerine tüküren kaç Müslüman, acaba bu bayrağın "çalınmış bir İslâmî sembol" olduğunun farkındadır? İsrail bayrağına "lanetlenmiş bir paçavra" gözüyle bakanlar, acaba arka plandaki hikâyeden haberdar mıdır?
Sayfa 15 - ketebe
İsrail'in kanlı geçmişi ve işgal siyaseti nedeniyle, hepimizin zihninde zulümle özdeşleşen bayrağın ortasındaki altı köşeli yıldız, isminden de anlaşılacağı üzere Hz. Davud ve oğlu Hz. Süleyman'ın resmi yazışmalarda ve mimari eserlerde kullandıkları mühürleri aslında. israil, pek çok şey gibi, aslında İslâm'a ait olan bu muazzam sembolü de işgal ederek, Müslümanların yüreklerinden ve hafızalarından söküp almıştır. Eski İslâm imparatorluklarının göğüslerini gere gere kullandığı altı köşeli yıldız, şimdi bizim için yalnızca işgali ve barbarlığı çağrıştırmaktadır.
Sayfa 15 - ketebe
Tarihin ironisi" diyebileceğimiz bu durum, tersinden, israil'in bayrağı için de söz konusu. İlk kez 1800'lerin sonunda, Jacob Askowith adlı bir Amerikan Yahudisi tarafından tasarlanan ve 1891'de Boston'da kamuoyuna takdim edilen bayrak (iki mavi çizgi, ortasında altı köşeli "Davud Yıldızı"), altı yıl sonra düzenlenen Birinci Siyonist Kongre'de üyeler tarafından kabul edildi. Sonraki yıllarda küçük değişimler geçiren bayrak, nihayet, israil'in kuruluşundan birkaç ay sonra, 12 Kasım 1948'de yeni devletin resmi bayrağına dönüştü.
Sayfa 15 - ketebe
Bugün ABD ve Batı'nın Filistinlilere uyguladığı çifte standartı ve İsrail'in işgaline olan desteklerini protesto etmek için eline Filistin bayrağı alarak sokaklara dökülen kaç kişi, acaba bayrağın hikâyesinden haberdardır?
Sayfa 15 - ketebe
181 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.