Canım Dirmit, canım kız, canım…
Hurafeler, cinler, azrail, kara benli sivilceli oğlan, bir eve bir melake baba, beceriksiz erkekler, korkak erkekler, sapkın erkekler, hayatta kalamayan bebekler, köy, cehalet… Tüm bu kaotik kara kuyunun içinde var olmaya çalışan, “ben de burdayım, beni de görün!” diye çığlıklar atan, çabalayan, Kepçesiyle, Kuşkuş otuyla, Tulumbasıyla, şiiriyle, dansıyla, düşünceleriyle, saflığıyla var olmaya çalışan Dirmit. Canım Dirmit.
Kirap farklı bir akışa sahip. Okuması başlarda zorlayabiliyor ancak sonra hikaye akıyor. Ancak ben tiyatrosundan bahsetmek istiyorum. Nezaket Erden’in kaçıncı oyunu, kaçıncı sahneye çıkışı bilmiyorum. Çok kez oynandı. Geçen yıl Dasdas’ta izlemiştim, dün gece ise tekrar Ses tiyatrosu’nda seyrettim. Hikaye zaten hem çok tanıdık hem de çok absürd. Ancak mekan mük mük mük. İstanbul’da iseniz ya da gelecekseniz bilmiyorum neyse durumunuz Ses’te bir oyun izleyin. Sonra İstiklal havası, sonra da Narmanlı Han’da bir kahve için.
Son olarak sevgili Dirmit, radyon kırıldı, kitapların yakıldı, şiirin yırtıldı, kara nokta oyunun bozuldu, dansın ayıplandı ancak sen durmadın. Durma kız! “Kır zincirlerini” şarkınla var olmaya devam et. “Anan değil baban değil boşla gitsin! “🪴
Sevgili Arsız Ölüm
A L G A N
iki ruhun birbirinde kendini arama çabasıdır, bir başkasında kendini görmekle, kendinde başkasını taşımak arasındaki ince çizgidir.
︎ ♛ K Ü B İ İ ♛ ᝰ.ᐟ
Aşk öyle bir şey ki, yanmaktan kaçsan üşüyorsun, üşümekten kaçsan yine yanıyorsun. Kısacası aşk, ısı ayarı bozuk klima gibi…🤓
@Papatyassss
Aşk👉 Bir kadının karşılıksız sevdiği tek erkek kendi oğludur. Saf sevgi görmek istiyorsanız bir annenin oğlunu nasıl sevdiğine bakın🌼
Roza Vahabova
Aşk rubik küp gibidir fikrimce, kimisi dakikalarca, saatlerce sona ulaşarak başararır. Kimisi ise hiç başaramaz ve yarım bırakır, bir köşede tozlanıp gider rubik küp...
ꪑꪊડtꪖᠻꪖ
Aşk, hem derin bir ıstırap hem de yüce bir anlam arayışıdır. Âşık, sevgilinin cefâsıyla olgunlaşır, yanar ama yanışında da kemâle erer. “Aşk, intizârın kanatlarında geceleri sabaha taşıyan kalp çarpıntısıdır...”
@Esraolcer
Benim ‘aşk’ tanımım evlatlarımdır… Cenneti ayaklarımın altına seren evlatlarımdan başka aşk tanımıyorum. Bu satırlar asla laf olsun diye değil, tamamen yüreğimden 🥹Her düşündüğümde içim ısınıyor, onlara minnet ve sevgi doluyorum. Hayatımın en değerli mucizeleri, her gün bana sevgiyi, sabrı ve mutluluğu öğretiyorlar.
@_yildiztozu_
Aşk, kandığında yanmaktır... Aşk, ateşten bir gömlektir her giyeni yakan.
Hilal Kucur
Yürüdüğün her sokağa onun adını verdiğin,okuduğun her tabelada ismini anımsadığın eşsiz bir şehir 🌸
@hazime16
Aşk; yere çıkılacağını bile bile o uçurumdan atmaktır kendini,..öyle kuralsız öyle mantık dışı 🌺📖
@yolcu34_
aşk bağlanmış kökler gibi hayat veren toprak gibi tüm anneler gibi güçlü olsun camdan sızan güneş gibi gökte yıldızlar gibi dolu hayatlar gibi sonsuz olsun sonsuz olsun ~Şebnem Ferah [youtu.be/fkIIcN6uJeI?si=... ]
Dirmit o günden sonra hep sözcüklerden bir yorgana sarındı. Sözcüklerden bir yatağın üstünde uyudu. Sözcüklerden yapılma bir sandalyenin üstünde oturdu.