Unutmayın ki vatan, anlatılan bir hikâye değil, yaşanan bir gerçektir ve bu topraktan doğan her şehitle birlikte binlerce direnişçi daha doğar.
Sayfa 75·Kitabı okudu
Filistin
Atatürk ingilizlerin İstanbul'da bazı bakan ve milletvekillerini tutuklama ihtimaline karşın Anadolu'da bulunan İngiliz subaylarının tutuklanmalarını emretmiştir. Bunun için 22 Ocak 1920'de 12. Kolordu Kumandanlığına şu emri göndermiştir: "ingilizler istanbul'da tecavüzü artırarak nazır ve mebuslardan bazı kişileri ve özellikle Rauf Bey'i tutuklarsa, karşılık olarak Anadolu'da bulunan ingiliz subayları tutuklanacaktı. Erzurum'da bulunan Rawlinson'u kaçırmamak için şimdiden önlemler alınmasını rica ederim. " Atatürk, boş bir fişek kovanının bile ingilizlere verilmemesini isteyecek kadar ingiliz karşıtıdır. İngilizlerin Akbaş cephaneliğinde depolanan silahları Çanakkale'ye nakletmeleri sırasında aciz kalan İstanbul Hükümetini protesto etmek için 21 Şubat 1920'de şu telgrafi çekmiştir: "Akbaş cephanesinin bir kısmının İngilizlere iadesi hakkında yardımınızın sarf edilmemiş olmasını arzu ederdik. Boş bir fişenk kovanının bile İngilizlere iade edilmemesi daha muvafik olur fikrindeyiz. Temsil Heyeti Namına/Mustafa Kemal"
Sayfa 62·Kitabı okudu
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Yalnızlığın kişiyi özgürleştirdiği düşüncesinden kısa süre uzaklaşacaktım. Yalnızlığa bağlılığımı doyuran bu düşünceydi
Unutma kızım bir kadın üstüne başına en kötüsü de evine bir şeyler almıyorsa bil ki o kadın o evi terk ediyordur.
Tek kullanmadığı şey vicdanıydı, onu da kullanabilseydi her şey belki çok daha farklı olabilirdi.
En çarpıcı anlar hareket anıdır. Ki vedalar kavuşmaya atılmış adımlar yeni bir hayata yüzünü çevirenler…Türlü hikayelerin yan yana geldiği eşsiz anlardan biridir istasyon bekleyişleri.Yaşadığın yere ait olduğun kendi içinden geçtiğin yolculuktur tren yolculukları.