Atatürk'e Yönelik Kara Propaganda

2021
Kripto Yayınları

2025 71. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 00:30
Bu kadar kısa sürede bitirdiğim nadir eserlerden birisi oldu. Bunda tabi kitabın içeriğinin beni cezbetmesinin payı oldukça yüksek. Kitap içerisinde Atatürk'e atfedilen belli başlı iftiralara bir nevi cevap derlemesi olmuş. Bizim için önemli olan elbette hamaset değil, ancak Atatürk'e iftira atanların niyetlerinin nereden beslendiğine iyi bilmek gerekiyor. Kitapta buna değinilmiş ama ben burada Atatürk'ten bahsetmeyeceğim. Atatürk'e dil uzatanları kısaca tanıtmak istiyorum; 1- Kadir Mısıroğlu; Hacıların paralarını zimmete geçirmesiyle ünlüdür mesela, öyle ki dolandırdığı şahıs kendisini mahkemeye verip kazanmış ancak tahsil edememiş. Laik olduğu için dolandırmıştır kesin. Şeriatı savunsa böyle yapar mıydı? Mehmet Akif'e "pezevenk" demiştir mesela, laik olduğu için demiştir kesin. İngilizlerden aldığı parayla kurduğu yayınevinde birden SSCB aleyhine kitap yazma ihtiyacı duymuş. İngilizlerin adamıdır demiyorum, adam da demiyorum, öyle denk gelmiştir sadece. Hani derlerdi ya hep "amerika bize ilah satıyor ama pkkya karşı kullandırmıyor" o hesap biraz işte. Bu Mısırcı arkadaş, 80 darbesinden sonra doğru Almanya'ya kaçar, sucuk işine girer. Helal et ayağına cami cami dolaşıp bir şeyler daha kazanır. Allah bereket versin. Durur mu reis, durmaz tabi. Oradan ingiltere'ye kaçar, ingilizler buna bayağı iyi davranır, ingiltere vatandaşı olur. Bunu kendisi söylüyor. Aslanım benim, Shakespeare'i de müslüman yapar orda, kendisine Şeyh Pir ismini koyar. Ölülerle uğraşıyor hep, dirileri sevmiyor. Sonra tekrar Türkiye'ye gelir, BOP için dönemin başbakanını ikna ettiğini söyler. Ama durun hemen kötü düşünmeyin, şeriatçı ABD, laik Irak'a çöker. Geride enkaz kalır, bir de bizim Mısırcı arkadaş işte. İşin şakası bir yana, Atatürk'e hakaret ve iftira konusunda master yapar, ingilizlere
·312 syf.·
2021 147. kitabı
Atatürk’e karşı sistemli ve bilinçli şekilde yürütülen kara propagandaların temelinde; Ata’nın şahsiyetini, kimliğini, karakterini, ailesini, özel hayatını, inancını, mesleki hayatını, ömrünü adayarak inşa ettiği Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet devrimlerini bile isteye tabiri caizse “bel altından” vurmak suretiyle itibarsızlaştırmanın olduğu hepimizin malumu. Kitap; Zübeyde Hanım kötü kadındır, Atatürk İngiliz Ajanıdır, Atatürk döneminde camiler ahır yapıldı, Atatürk “İkra Bismi Rabbi Safsatası” ifadesini kullanıp ayetle alay etti, Atatürk İbadeti yasakladı, Atatürk dinsizdir, Dahası cenaze namazı dahi alelade kılınmıştır, İskilipli Atıf Şapka takmadığı için idam edildi gibi benim dikkatimi özellikle çeken,bunlar gibi toplamda 20 ana başlık altına toplanmış yalan, iftira, vicdana ve dahi ahlaka sığmayacak söylemlerin tamamını “orijinal” arşiv belgeleriyle çürüten bir deşifre çalışması. Sevsin sevmesin Her Türk evladının altını çizerek okuması gereken altın değerinde bir kaynak. Her duyduğuna inanan, sormayan, sorgulamayan, araştırmayan, okumayan ama herkesten çok bilen bir cahille sohbetinizi bir adım ileriye taşıyacak ve eğer “biraz akıl ve vicdan” sahibi ise düşünme mekanizmasını harekete geçirecek bir silah.
2022 5. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2022 16:57
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik belli bir kesimin haksız ve temelsiz iddaları bazı durumlarda haddini ve maksadını fazlasıyla aşmaktadır. Ümit Doğan, bu çalışmasında Atatürk'e yönelik iddiaları başlıklar altında toplayıp arşiv belgeleriyle somut delillerle ortaya koyup çürütmektedir. Atatürk'e yönelik iddia ve iftiraların temelini Necip Fazıl'ın yazdığı Ulu Hakan Abdülhamid, Vahidüddin, Son Devrin Din Mazlumları kitapları ile Kadir Mısıroğlu'nun İngiliz müzesinden İngilizlerden teslim aldığı Rıza Nur'un "Hatıratı" yer almaktadır. Necip Fazıl bu tür çarpıtılmış tarih yazıcılıgına soyunmasının en büyük sebebeplerinden birkaçı CHP milletvekili olma isteğinin kabul görmeyişi aynı zamanda CHP parti programını desteklemek amacıyla çıkaracağı Büyük Doğu dergisine gerekli ödeneği alamayışıdır. Rıza Nur ise cumhuriyetin ilk yıllarında başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere kritik görevlerde yer almıştır. Türk Tarihi adlı kitaplarında Atatürk'e övgüler düzmüştür. Siyasetten uzaklaşıp yurt dışında akıl sağlığını da yitirmeye başladığı süreçte hatıratını büyük bir kin, öfke ve ruh buhranı etkisinde yazılmıştır. Bu iki temelde yükselen iddia ve iftiralar şu başlıklarda ele alınıp çürütülmüştür; - Hurafe 1- Zübeyde Hanım kötü kadındır. - Hurafe 2- Atatürk İngiliz valisi olmak istemiştir. - Hurafe 3- Atatürk İngiliz ajanıdır. - Hurafe 4- Kurtuluş Savaşında İngilizlerle savaşmadık. - Hurafe 5- Atatürk dinsizdir. - Hurafe 6- Kur'an- Kerimleri saklamak zorunda kalırdık. - Hurafe 7- Atatürk ibadet etmeyi yasakladı. Hurafe 8- Atatürk döneminde dini bayramlar, bayram gibi kutlanmazdı. Hurafe 9- Atatürk döneminde camiler ahır yapıldı. Hurafe 10- Camiler depo yapıldı, kapılarına asker yerleştirildi.
2022 48. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2022 20:44
Kitap bölüm bölüm akıcı şekilde gerçek kaynaklarıyla olay tanıklarının doğrulanmasıyla yazılmış Atatürk’e atılan iftiraların gerçeğini gösteren bir kitaptır. 20 bölümden oluşuyor nasıl geçtiğinden haberiniz bile olmuyor.
2021 26. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2021 00:16
İlk incelemeyle kitabın inceleme yazısını başlatmış bulunuyorum. Kitap 20 adet hurafeyi baz alarak oluşturmuş,belgelere (yazılı ve görsel)dayanan okuması keyifli bir kitaptır. Lakin okurken insan keşke bunları okumak zorunda kalmasaydım diyor hatta direkt böyle bir kitap keşke olmasaydı diyor çünkü kitap Atatürk'e yönelik hurafelerden oluşuyor. Mustafa Kemal Paşa'nın kurduğu bir cumhuriyette böyle bir kitabı okumak üzücü gelgelelim kitaba kitabı bence herkes okumalı çünkü günümüz şartlarında ağır iftiralarla karşı karşıyayız ve bizim o iftiraların tekrarlanmaması için cabalamamız lazım bu kitabı da okuyarak çok güzel bilgi sahibi oluyoruz ve herhangi bir ortamda Atatürk aleyhine yanlış bir söylemle karşılaşırsanız verebileceğiniz bir cevabınız olması gerekiyor ve bu kitap tamamen onlar üzerine kurulu. Burdan yazar Ümit Doğan'a teşekkür ederim.
Hurafeler
2024 25. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2024 17:41
Mücadele içinde geçmiş bir ömür. Öyle bir mücadele ki sadece düşman askeri yok karşısında. Milli Mücadelenin ilk zamanlarında başlıyor savaşı. Kazım Karabekir Paşa'nın ifadesiyle "İslamiyet perdesi altında birçok fırıldak çevirmek isteyen kişilerin" hakkında verdiği ölüm emirleri, fetvalar , inkılaplarını karalama çalışmaları,isyan girişimleri. Dahilî ve haricî bedhahlar.. Ama hiçbiri ölümünden sonra yapılan iftiralar, yalanlar kadar namertçe değildir herhalde. Anneciğinin iffetine kadar uzanan dilleri neler neler söylemediler ki... Ne ajanlığı kaldı, ne dinsizliği. İşte Ümit Doğan Her geçen zaman yaptıkları daha da anlam kazanan Atatürk'ün aziz hatırasını, mirasını kirletmeye çalışanlara karşı, O'nun hakkında ezberlenen, cehaletle beslenen hurafeleri belgeleriyle kaynaklarıyla, çürütmüş.Bize de bilmek düşer . Şiddetle tavsiye.
İftiralara cevap
2022 16. kitabı
Okunma: 16 Mart 2022 20:45
Mustafa Kemal Paşa’ya ve dönemine atılan deli saçması iftiralara belgelerle cevap veren önemli bir çalışma. Sosyal medyada ve Atatürk ve Cumhuriyet’e muhalif medya organlarında temcit pilavı gibi, pişirilip pişirilip önümüze getirilen asılsız iftiraları aydınlatan güzel bir eser. Okumanızı ve laf olsun diye muhalifliği huy edinmiş zevatın iftiralarına gereken cevabı vermek için eserden yararlanmanızı tavsiye ederim. Ümit Hoca’nın kalemine sağlık. Merakla yeni eserlerini bekliyorum. Saygılarımla.
2022 3. kitabı
Kitap hakkında yorum yapmaya gerek yok, yazar noktayı koymuş. Zaten ATATÜRK düşmanlarının yapılan yorumları geç kitabı bile okumayacakları için yorum yapmadım. Yapılan emek ve harcanan zaman için kitap alınıp okunur ve çocuklarınıza miras bırakılır. Ümit DOĞAN'a teşekkür ederim.
HurafelerÜmit Doğan · Kripto Yayınları · 2021164 okunma
gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir kaderi var
2021 176. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2021 22:15
Gazi Paşa'ya karşı yürütülen kara propagandaya ve atılan iftiralara cevap niteliğinde yazılmış bir kitap. Sorgulayan, her duyduğuna inanmayan, akıl ve vicdan sahibi her Türk evladının sindire sindire okuması gereken bir kitap. Yazar bütün iddialara belgelerle cevap veriyor. Keşke bu ülkede böyle bir kitaba gerek kalmasaydı diyor insan okurken. Kitapta ne mi var? Lozan'ın gizli maddelerinin olmadığı, Şalcı Bacı diye birinin şapka kanununa muhalefetten asılmadığı, Rıza Nur'un anılarının İngilizler tarafından kime verildiği ve daha birçok şey. Söylenecek söz çok ama siz en iyisi kitabı okuyun.
2022 9. kitabı
Öncelikle kitap her insanın okuyabileceği dilde olmakla beraber bana göre her Atatürk'ü seven insanın okuması gereken bir kitap. Kitapta Atatürk'e atılan iftiraları detaylı bir şekilde ele alıp iftiraları kaynaklarla çürütüyor.

Ümit DoğanYazar · 14 kitap
1984 yılında Kırıkkale’de doğdu. İşletme alanında lisans, tarih alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstiklal Harbi tarihi üzerine bilimsel araştırmalar yapmaya başlayan genç tarihçi, anılan zaman kesitinin üzerinde çok durulmayan ya da araştırılmayan yönlerine derinlemesine nüfuz etmek çabası ile ön plana çıkmıştır. Bu anlayışla kaleme aldığı yayınlanmış on adet kitabı bulunmaktadır. İlk çalışması olan Mustafa Kemal’in Muhafızı Topal Osman başlıklı kitabı 2014 yılında yayınlanmış ve çok sayıda baskı yapmıştır. Yazar bu çalışma ile tarihe "Ali Şükrü Bey Hadisesi" olarak geçen olaya net bir şekilde açıklık getirmiştir. Yazarın 2016 yılında yayınlanan ve yine çok az bilimsel araştırmaya konu olan Türk Papa/İstiklal Harb’inden Ergenekon Sürecine Papa Eftim ve Türk Ortodoks Patrikhanesinin Faaliyetleri isimli ikinci çalışması, yakın tarihimizin unutulan bir sayfasına ışık tutmuş ve birçok kesim tarafından beğeni kazanmıştır. Yazar, Atatürk’ü Öldürme Planları isimli üçüncü kitabında, Atatürk’e yapılan otuzdan fazla suikast tertibini ilk defa ortaya çıkarıp yayınladığı belgelere dayanarak anlatmıştır. Yazarın Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılması adına Atatürk'ün kontrolünde gerçekleşen istihbarat faaliyetlerine ve kahraman istihbaratçılarımızın eşsiz mücadelelerine yer verdiği Atatürk'ün İstihbarat Faaliyetleri isimli dördüncü kitabı, Nisan 2017'de raflardaki yerini almıştır. Ümit Doğan'ın beşinci kitabı Derin Sultan Abdülhamid isimli çalışması, Osmanlı Devleti'nin son döneminde yaşananlara ışık tutması amacıyla hazırlamış olup, Osmanlı sultanları arasında özel bir yere sahip olan Sultan Abdülhamid Dönemi ile ilgili önemli tespitler yapmaktadır. Ümit Doğan'ın kaleme aldığı Çarpıtılan Tarihle Hesaplaşma isimli altıncı kitabı Aralık 2018'de, Ana Türk /Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım isimli yedinci çalışması ise Aralık 2019'da okuyucuyla buluşmuştur. Ümit Doğan Cumhuriyet tarihi alanındaki araştırmalarından elde ettiği birikimlerini cumhuriyetimizin emanetçisi olan çocuklara aktarmak amacıyla Çocuklar İçin Atatürk'ün Hayatı, Çocuklar İçin Kurtuluş Savaşı Tarihi ve Çocuklar İçin Kurtuluş Savaşı Kahramanları isimli üç tane de çocuk kitabı kaleme almış, bu kitaplar Aralık 2019'da çocuk okurlarla buluşmuştur. Ümit Doğan, evli ve bir çocuk babasıdır